Tomt hus...

När alla åkt igår så kunde äntligen Pysen komma in igen! Han ska ha lugn och ro, inte en massa människor som kommer och stör hans tillvaro. Han är den som allra mest vill ha det som det alltid är. När Jenna skulle valpa och dom andra var hos Birgitta så kunde han heller inte vara inne, han var ju själv!! Bara det blir som det ska vara så trivs han igen, dessa katter.....
Idag fick Jenna följa med till skogen, allt är mycket stabilt i lådan så det var inga problem. Jag tror hon tyckte det var skönt att få komma ut igen :) Så skulle jag göra rent hos valparna, nu är det både det ena och det andra på tidningarna så det blir till att byta nu så det är rent och fint. Alla har inte kommit på detta med toalett än så liggplatsen måste också hållas ren men inte vill jag väcka dom när dom sover. Får ta det när dom kommer igång igen om en stund.
 
 

2 veckor

Ja, så gamla är valparna idag. Nu var det dags att ge dom en kisshörna i lådan. Mjukt med täcke i ena änden och tidning i den andra. Det tog inte lång stund förrns denne lille gynnaren tog sej dit för att kissa :)
 
 

Vilken helg :)

Det blir intensivt med alla hemma men ack så roligt :) Karda har trimmats, lite träning har det blivit, valpmys, matlagning mm mm. Nu har familjen Seger åkt hem till sej så det börjar bli lite tomt men vi ses snart igen och det känns skönt :) På familjekortet saknas Holly, är man lite ska man sova mycket och då missar man samvaron vid bordet :)
 
 

Godingar

Mina pluttisar :)
 
 

Vilken dag :)

Solen skiner och det är en underbar vårvärme ute :) Dock är det som förgjort att ta kort på valparna idag, skärpan vill inte infinna sej. Denna helg är en helg då det nog inte spelar så stor roll ang. skärpa eller inte..... Jag kommer att ha hela familjen hemma, alla ungar med respektive + våra härliga barnbarn :) Dom bor långt bort så med barn blir det svårare och svårare att få till en gemensam helg men nu är det dags :) Senast vi var samlade här var förra sommaren!! Man kan vara rik på många sätt och denna helg känner jag mej rikare än den rikaste miljardär :)


Sova sova so.....

Dom var faktiskt vakna en stund, då försökte jag ta kort men dom blev bara suddiga. Mycket lättare att ta då dom sover :) Tänkte få lite mer ögonbilder men men, det får bli senare :)


Träning

Ett glatt gäng möttes i skogen för en genomgång. Härligt att ses igen och härligt att se duktiga hundar. Alla har kommit olika långt då är det bra att variera övningarna så alla kommer framåt :) På bilden saknas Libra som också fick vara med.
Spring i benen

Först skulle jag se om jag kunde få något mer fint ögonkort men det var full rulle i lådan. Dom börjar bli riktigt duktiga på att gå. Även om benen är lite bragiga så börjar dom få upp farten, om inte annat så ser man det när dom ska äta :)
Idag är Kenneth ledig så jag far till skogen för träning och han får kolla till valplådan. Känns skönt att i lugn och ro fara iväg :)
Nu börjar det bli dags för att kolla när ni, förväntansfulla, vill komma på besök :) 1a helgen i april går fint, bara att slå en signal så fixar vi det :) En veckodag går också bra :)
 
 
 

Jodå :)

Dom små får mat och blir tvättade efter konstens alla regler. Kenneth myntade ett nytt uttryck för ett antal kullar sedan, valplådelåsning!! Ett mycket bra ord som berättar att har man väl kommit till valplådan så är det svårt att komma därifrån, det blir en låsning där :) Alltså står jag hos valparna och tittar och njuter, dom växer så det knakar men har ögonen börjat öppnas än. Kan känna att det kan vara lite tidigt, dom är ju inte 10 dygn än. Så håller Jenna på att tvätta en hane, skuldra, och var får jag se?? Jodå, nu börjar ögonen öppnas. :)
 
 

Lite pyssel

Efter att ha varit på promenad med Birgitta så följde hon med in för att titta på dom små liven. Tanken var även att hon kunde få hjälpa mej nu när dom skulle vägas och märkas. Dom ökar som dom ska viktmässigt och mår prima :) Hanarna är märkta nacke, skuldra, rugg, rumpa och en omärkt. Tikarna, v fram, h fram, v bak, h bak och omärkt. Så nu kan ni börja kika var hane eller tik finns :)
 
 
 

Trångt

Ja, lite trångt kan det nog kännas när dom sover på varandra :) Idag är dom redan 8 dagar gamla!! Helt otroligt hur fort det går och om ett par dagar så har dom ögon. Det finns hela tiden något att se framemot :)
 
 

Valpar

Valparna är mätta och belåtna. :)
 
 

Helg

Nu är det helg och vi ska bara ta det lugnt. Dagarna flyger iväg så jag får passa på att njuta av dom små liven :)


Godingar :)

Tja, det blir väl ingen text här heller :)


Inspirationslös

Vet inte ens om det finns något som heter så men så känner jag det idag. Jenna blev dålig i magen igår em så det har varit många turer ut, så även i natt. Sömnen har inte varit något vidare så nu är jag mör. Jenna var dock mycket bättre i magen nu på morgonen så den saken har nog vänt. Det blev mest att ta med kameran och bara ta ett kort, bara för att.......


En liten en

Jag är så himla nöjd med min kamera :) När jag lyckas så blir det kanonbilder, om jag får lov att säja det själv....... Valparna ser lite guldiga ut med blixt men ibland måste den användas. Utan blixt måste jag vara stadig på hand och det lyckades jag med nu :) Lite synd att bloggen tar bort lite av skärpan men det här kortet blev heeeelt ok :)


Frukost

I natt har jag sovit i min säng, det var sköööönt :) En gång vara jag och tittade till dom men Jenna tar så väl hand om dom. Det är härligt när allt rullar på :)


Äta sova.....

Det finns massor av varianter på hur/var man kan sova :) Antingen kurar man ihop sej vid mammas hals eller så klättrar man upp och sover på sin mor :) Oavsett vilket så hade dom det riktigt gott.
 
 

1 tik otingad.

En liten tik finns kvar att tinga, välkommen att höra av dej om du vill veta mer :)
 
Så härligt att se att valparna kan ligga utspridda, det betyder att dom har det gott :) När Jenna ätit sin mat så blev det liv i luckan, det var valparnas tur att få frukost :) Då går det inte att sova utan man kvicknar till fort för att få en bra plats :)
 
 

Vägning

Jag tog den valpen som jag upplever som "minst" och den som ser störst ut. Nu är det dock flera som ser lika små/stora ut så det är inget vetenskapligt men ger ändå en hint om vartåt vikten går och den går uppåt :) Man ser tydligt att dom mår väl, så blir det när man bara äter och sover :)
 
 

God morgon

Allt är frid och fröjd :) Idag ska jag väga några stycken, bara för att kolla lite hur dom ligger i vikt. Jag ser att dom är runda och goa och litar mer på mina ögon nu för tiden än utnyttjar vågen. Känner också att det inte är någon panik till att märka dom. Vi tar det helt enkelt lugnt och låter saker och ting komma lite som det vill :)


Vilostund

Måste bara lägga ut denna bild,tror inte jag behöver skriva så mycket om den.....


Pluttisar

Medans Jenna åt skulle jag lägga i den tjocka madrassen i lådan åt henne. Hon ligger ju mycket nu och ska ha det mjukt och skönt, lätt att bli stel annars. Hon blir lite fundersam när jag plockar valparna i korgen så jag får jobba snabbt. I med den tjocka madrassen och på med täcket, Jenna är i lådan och tar emot valparna så är allt som det ska igen. :)
Fick tidigare ett mysigt kort på ett huvud och en fot :) Vilka godingar :)
 
 

Tidig morgon

Jag har tittat till dom flera gånger i natt. Jenna var trött och då känns det skönt att ha koll på läget. Alla valparna ser ut att må jättebra, alla äter och det ser man på deras magar. :) Antalet stannade på 5 hanar och 5 tikar :) Nu ska jag fixa lite före Birgitta kommer med Primo och Libra. Det har varit guld värt att bara behöva tänka på Jenna, TACK Birgitta för hjälpen :)


Ett stilla lugn

Min trötthet har blivit lite överenergi.... tänkte vänta ett tag till för att se om allt är färdigt eller inte, rasta Jenna och bädda rent. Så tittar man på dom små godingarna, kameran är närvarande och jag bara måste fota :) En liten viskar i sin mors öra - Berättar du allt du vet för mej? Lite smygande sådär när dom andra äter/sover :)
 
Så här långt har allt gått bra, nu håller vi tummarna för att det fortsätter så. Dom närmaste dygnen vet man aldrig vad som kan hända. Jenna är trött men jag sover hos dom och hoppas höra om något går tokigt. I morgon blir det ny rapport, när vi vaknat till liv och fått kaffe......
 
 

Bruningarna :)

Jenna ville ut en snabbsväng så när vi kom in igen snabbade jag mej för att fräscha upp det i valplådan lite. Varsågoda, här är dom! 4 hanar och 5 tikar :) Det första kortet, då hade vi inte kommit så långt än. Tror inte det är klart med valpningen än så vi får se hur det ser ut lite senare......
 
 

Ny dag, nya äventyr

Jenna hässjar på men är lugn och fin så jag har ingen anledning till oro. Ändå har man ett vakande öga ifall...... Vi får helt enkelt ge oss till tåls, igen. När det väl börjar så blir det i detta inläggs kommentarsfält som snabba rapporter kommer.


Min tjockis

Jenna förbereder sej inför natten. Går jag ifrån henne så hon inte ser mej så hämtar hon mej direkt. Är jag bara med så ligger hon lugnt i lådan, bäddar lite och hässjar lugnt och väntar på det stora ögonblicket. Då är det bra att kunna skriva lite på datorn bredvid henne för just dessa timmar, väntans timmar, är fruktansvärt långa och tråkiga. Får snart smyga iväg och fixa en kopp kaffe tror jag :) I kommentarer skriver jag hur det går på valpfronten i natt. Alltså blir det inga fler inlägg förrns allt är över så ser ni att det börjar bli kommentarer så är det förmodligen jag som ger snabba rapporter :)


Närmare än igår :)

Äntligen ligger tempen på 36,9, det innebär att det börjar dra ihop sej för valpning :) Hon är fortfarande fantastiskt lugn men snart nog börjar hässjandet och bäddandet. Tog ett kort på henne förut. Magen har nu "ramlat" ner så valpisarna gör sej redo för att komma :)


Lugn natt.

Tempen har fortfarande inte fallit dit den ska så kanske det kan bli i natt. Vi får se hur temperaturkurvan utvecklas under dagen. Det blev en tidig frukost ihop med maken som nu är på väg till USA för att jobba. Vi ses om 10 dagar igen och då ska det finnas valpar i lådan :) Det kommer garanterat en uppdatering i em.

Nattvak??

Tempen är nu på väg ner men den ska ner ännu mer före det börjar dra ihop sej. Jenna och jag har sovit en stund för vi misstänker att det blir nattvak eller så får vi vänta ytterligare lite till. I natt kommer jag att vara hos henne så får vi se hur det blir med det :) Allt ska ha sin tid och valparna kommer inte förrns allt är redo för det. Ja, mina vänner, vi får helt enkelt ge oss till tåls lite till :)

Inte än.

Tempen ligger rätt stabilt och har inte börjat sjunka än. Hon har ätit lite frukost och mår fint även om det nu är tungt för henne. Jag hoppas det drar igång under dagen så får vi se vad som händer i natt. Det får bli en kort rapport i em. Pysen ligger med Jenna, undrar om han vet hur läget är??


Tidig rapport :)

Tempen har sänkts något nu på morgonen, får se hur det fortsätter med det under dagen. Hon har ätit frukost så än är det inte dags för valpar. Uppdatering om Jenna blir så fort något händer :)


Allt lugnt

Jag känner att jag är lite sen med inlägget idag :) Ni som följer mej undrar ju hur det går med Jenna. Allt är lugnt så jag har svårt att tänka mej att något händer detta dygn. Tempen ligger stadigt men när den börjar gå lite upp och ner så närmar det sej.
Jag passade på att ta en tur med Birgitta, det kan ta ett litet tag förrns vi kan promenera ihop igen. Kenneth är nu borta mest hela tiden, kommer hem fredagkväll för att åka tidigt lördagmorgon. Sedan ses vi inte på 10 dagar. Då är det väldigt skönt att ha Birgitta, när det drar ihop sej med Jenna är det bara att köra Libra och Primo till henne. Så skönt att bara kunna tänka på valpningen, det är guld värt så jättetack till Birgitta :)
 
Det får bli ett kort på skogsligan, labben vill inte sitta som vi vill och det får väl gå ändå :)
 
 

Förväntansfull

Ja, det kan man lugnt säja att man är :) Jenna äter nu bara smakportioner på dom målen hon får under dagen, det är trångt i lilla magen.....
En helt underbar promenad fick vi övriga idag. Några minusgrader och klarblå himmel, så vackert :)
 
 

1 dag mindre...

I morse åt inte Jenna upp frukosten. Hon har börjat bädda så smått i valplådan, sakta men säkert förbereder hon sej. Någon större fysisk aktivitet håller hon inte på med men att rulla på ryggen är nog det jobbigaste hon gör nu :) Inte helt lätt för kroppen vill gärna falla åt sidan :)


Vår :)

Idag är en dag då det luktar vår, man känner att värmen är på väg och växter och träd bara väntar på att få slå ut sin grönska. Egentligen är jag en höstmänniska, då alla färger kommer i naturen och allt lugnar ner sej. Våren är tvärtom, energisk och nästintill stressig för allt som ska ske.
En stor fördel med våren är allt vatten som finns. Det är fortfarande fräscht och överallt där det kan vara en vattensamling så är det också en. Hundarna kan obehindrat hoppa i och blöta ner sej bäst dom vill, om några månader är det annorlunda. Då är det förmodligen mest gyttja i botten och inte lika kul med "badande" hundar. Men nu njuter jag och tar tacksamt emot solstrålarna som smeker min kind.
Primo passar på att kolla om någon sitter i tornet, nähä, det var tomt......
 
 

Nedräkning

Jenna är stor, riktigt stor. Jag hade önskat att hon skulle vara mindre än sist men jag tror att det är ett rejält gäng i magen. Det är tungt och stönigt så dom sista dagarna blir tuffa för henne. Hon behöver ut och rastas massor med gånger om dagen, sakta lullar hon med mej och gör det hon ska. Det är bra att hon behöver ut ofta så hon får röra på sej lite, inne ligger hon mest hela tiden och vilar.
Valplådan är nu skurad, står ute och torkar så om en liten stund ska den in. Bra att ha allt klart.
 
 

Meditation

Lite så är det att vistas i skog och mark. Jag brukar låta tankarna flyga runt och funderar på både sådant som är positivt eller inte. Kan inte påstå att jag löser några världsproblem men jag får ett helt annat perspektiv och då blir allt så mycket enklare.
Det drar ihop sej för valpning i en rasande fart. Även om jag varit med förr så tycker jag att den ena valpningen inte är den andra lik. Det är bara att behålla lugnet så fixar Jenna och jag det hela ihop :)
 
 

Jenna

Om en vecka kanske det är bäddning på G i valplådan, sen är det bara att vänta på den första valpens antågande :) Nu syns valprörelserna tydligt, dom är periodvis aktiva i "lilla" magen. Hoppas att allt ska gå bra och fortsatt bra med dom små.
I väntans tider

Birgitta mötte upp för en skogsvistelse, en härlig tur i skogen där hundarna roade sej i en vattensamling :) Jenna fick stanna hemma men vi tog en liten promenad när jag kom hem igen. Promenad är kanske att ta i, hon går mest och lullar med mej. Mycket skönt att hon är rädd om sej men så är hon inte riktigt så smidig som tidigare...
 
 

Skräp......

Har man sommarstuga så behöver man inte ha soptunna vintertid. Är man ändå flera dagar i sträck vid stugan vid många tillfällen, var gör man då av soporna? Jo, då fixar man en eldningshög en liten bit från stugan och alldeles intill vägen. Här eldas konservburkar, aluminiumförpackningar, plast och även glasburkar ligger slängda där. Vad tycker man om det?? Jag blir i alla fall mycket irriterad över detta så det är bara att ta tag i det. Dessutom är det inte lovligt att göra så.
Jenna får inte följa med på långpromenader nu. Känns lite konstigt att bara ha 2 med sej ut. Morgondoppet är avklarat så nu kan dom vila en stund :)
 
 

Hundarna :)

Så är det snart dags för Sonja och Alma att åka hem. Vi har varit i skogen för ett träningspass och även trimmat Alma så hon är snyggare när hon åker hem :) 3 generationskort skulle vi ta. Jenna gav upp först, sedan låg dom alla 3....... jobbigt att ta kort...... Alma till höger sedan mamma Jenna och mormor Libra. Pysen har fått sej en tvättningsomgång igen så han är ren och fin när lillpluttan far hemåt :) Avslutningsvis ett kort på tjockisen, att stå fint är inte lätt med stor mage :)
 
 

Månadsträning

Idag mötte ett härligt gäng upp i skogen, här skulle tränas. Från senaste kullen kom Alma, Meija och Porter. Även Eros, Zamira, Merino, Tova, Charlie, Libra + "extrahundarna" Ginnis och Elsa :) Hoppas jag inte glömt någon...... Vi började med luriga kluriga övningar som förenklades för dom minsta. Inte helt lätt när det var 2 löptikar med och det var längesedan vi tränade ihop. Men med tålamod så går det mesta och även om det inte blir helt perfekt så blir det bättre nästa gång nu när vi äntligen startat upp igen.
 
Det kom snö, flingor stora som bara den men det gick snart över vilket kändes helt ok :) Efter gofika var det dags att plocka fram viltet. En härlig avslutning på dagens övningar, att få plocka in fågel och kanin på ett sök. Det blev en lång dag i skogen så jag tror att både hundar och matte/hussar är lite möra nu :)
 
Här kommer massor med bilder, orkar dock inte skriva vilken hund som är vem men håll till godo ändå :)
 
 

RSS 2.0