Månadsträning

En helt fantastisk dag fick vi under denna träning :) Alma, Meija och Tess kom från Jennas första kull. Tova, Charlie, Zamira, Jenna och Elsa var också med. Oj, höll på att glömma lillpluttan Sally som hängde med matte, dom kastade dummies, förtjänstfullt, åt oss andra :) Då är det skönt att få vila i pausen.
 
 
 
 

Lika som bär

Fick ett kort på valparna och visst är dom lika? Jag kan själv inte se alla gånger vem som är vem :)

Ikväll ska jag hämta Sonja och Alma vid tåget, dom ska stanna hela helgen :) I morgon är det månadsträning sen fortsätter vi på söndag med vad vi behöver jobba på :) Jättekul ska det bli :)


Bara vara

Idag är det en sådan dag där vi inte har något planerat :) Om andan faller på ska jag ta tag i fönsterputsandet igen, det är övervåningen kvar....... Även för hundarna har jag inget som står på listan, alltså blev det en härlig tur till skogen där vi bara var :)
 
 

Problemlösning

Idag for vi till en helt ny plats för dom små. Där finns både bredare vattenfyllda diken och en hel del träd som ligger huller om buller. Vi kommer fram till diket, det är inte så djupt men ganska brett för en valp. Dom stora och jag visar att vi kan ta oss över men hur kommer dom att göra?? Som vanligt står jag tyst för att se vad som händer, jag vill att dom ska lösa det själva men hjälper till om det verkligen behövs.
Först försöker dom dricka upp vattnet.......... gick inget bra :) Så beslutar sej Posse för att ta sej över men Tali tänker springa runt diket. Här var jag lite förutseende så det visste jag att hon inte skulle klara för diket är långt och hon vill vara ganska nära. Jag står kvar för att se hur hon ska göra, snart har hon beslutat att ta sej över hon också :) Inte ens här berömmer jag utan bara studerar hur dom gör, vi går vidare som den naturligaste sak i världen :)
 
Jag har även fixat giftfri antifästingvätska, den håller inte alla fästingar väck men det gör inte gifterna heller. Ströfästingar får man alltid räkna med. Jag kokade upp 1 l vatten med 1 burk timjan och 1 burk basilika. Denna gång tog jag även ett par vitlöksklyftor och skivade ner i vätskan. Så får det svalna så häller jag i en halv flaska citronsaft, den koncentrerade. Nu får det svalna, silas och hällas i kärl. Sen blöter jag en svamp och baddar hela valpen före skogsvistelse.
 
 

Störande objekt

Igår em. tog jag med kanindummisen för att se vad Tali skulle tycka om det. Den första gången gick jättebra :) Så gjorde vi en repetition, då kommer Pysen :( Förbaskade katt, att han ska komma just nu :( En liten valp som inte ens är 3 månader, som jag vet gillar Pysen skarpt, hur går det med denna störning?? Som vanligt tar man allt med ro, kastas dummisen (av valpen) för bus med katten, tja då blev det så. Gör om gör rätt.
 
Jag var stilla och agerade inte alls, var helt tyst för att se vad som skulle hända. Tali höll kvar dummisen, morsade på katten och var allt lite fundersam över var han kom in i det hela. Så låter jag lite och hon kommer mycket stolt in med dummisen, minst lika stolt var jag :) Det är tur att jag har kameran med mej så ofta som jag har ........
 
 

Gott o blandat

Först en morgonsväng, Posse vet var dom ska vara så det är enkelt att få in dom :) På agendan stod det sorkletning idag, mycket roligt även om resultatet uteblev. Så fick pluttisarna sova medans dom stora och jag + Birgitta och Tova tog ett vattenpass. Nedan kommer en stilstudie i hur man kan ta sej i vattnet på olika vis :) Först Jenna, Primo, Libra och Tova som dock inte syns för allt vatten :)
 
 

Goda vanor

Idag fick dom inte följa med till skogen, valparna alltså, för fästingarna gillar dom och det gillar inte jag :( Det är inte helt lätt att bort odjuren från dom små men skam den som ger sej.
Dom har i stället varit med mej när jag städat i deras rum och fixat andra ting ute. Dom var hur duktiga som helst att vara nära. Busade gjorde dom för fullt men jag behövde aldrig fundera på var dom var :) På vissa bilder är dom otroligt lika dock ser dom inte alltid så smarta ut :)
 
 

Söndag

En helt vanlig dag trots att det är Mors dag :) Valparna var riktigt busiga med varandra under skogsvistelsen, hinner man inte ikapp kan man alltid ta tag i den andres svans. Efter deras skönhetssömn hemma så var det dags för kråkan. Inga problem :)
 
 
 

GRATTIS

till Mats och H F Sally Brown, Zamira, som tagit sin första etta i ÖKl viltspår :) Tror han gör tecken som att det är 2 ettor kvar eller kan det vara ett V-tecken? Jätteroligt för er med denna start i spåret i år :)


Vem är vem???

Tror nog att ni listar ut det ganska fort :) Denna helg har jag inget inplanerat :) Då gör man det man får lust med och jag fick lust att testa Posse och Tali med dummies. Jag stressar aldrig med avlämnandet och bryr mej inte om ifall greppet inte är korrekt, det fixar vi längre fram. Det jag vill nu är att dom kommer till mej, att valpen känner sej stolt och oerhört duktig. Som alltid smittar känsla man har inombords av sej till valpen, jag förutsätter alltid att det ska lyckas och gör inget svårare än valpen klarar av. Skulle det misslyckas, so what, gör om gör rätt :)
 
När valpen kryper upp i famnen med dummisen gosar vi en stund men jag tar inte dummisen. Jag reser mej upp och Tali får gå med mej en liten bit, hela tiden berömmer jag lågmält. Så sätter jag mej igen och när hon/han kommer upp i famnen igen så gosar vi igen och sedan tar jag den. Repetera och sedan är jag mycket nöjd vilket valpen känner och då har vi en bra grund för nästa gång vi tar ett litet pass :)
 
 

Blixtar o dunder

Tidigt i morse var det ett riktigt oväder men som tur var gick det ganska snabbt över, dock kommer det säkert tillbaka fram på em. Vid uppehåll tog vi en tur till skogen. Loke har fart hem till Eros med familj så nu är det bara 2 kvar. Det gör att valparna fick åka bak i bilen så fick dom stora lite bättre plats i buren. Vi är ute runt 30 min., det är inte fråga om att gå fort utan i sakta mak tar vi oss fram. Pluttisarna måste få tid att undersöka och sitta om dom vill, det ska gå lugnt och fint :) Ingen kamera var med så det fick bli korttagning efteråt.
 
Posse och Tali fick följa med in. Fullt bus med tvätten, sko hittades som dom hade dragkamp om. Så var dom borta...... skon låg nedanför trappen så dom var på övervåningen och härjade. Dumt att lägga den så avslöjande där :) Väl nedburna igen fick dom ut för att kissa så nu sover dom sött i ett par timmar :)
 
 

Trångt eller inte

Trångt är det för dom stora när vi ska till skogen, dom trängs en liten stund längst bak i bilen och valparna har gott om plats i buren. Jenna fick åka med dom små en morgon men hon har svårt att säja till dom och för att inte något dumt ska hända så är dom delade.
 
Morfeus hittade ett fint byte, en stor mossbit som han var mycket stolt över :) När vi fortsatte så tog jag en annan sväng och nu har jag börjat säja - Häråt! Är dom på väg från mej så byter jag riktning och säjer häråt, det betyder att dom ska komma närmare mej och att följa mej. Dom ska bara vara nära, inte mer än så. Detta gjorde vi ett par gånger sen var jag nöjd :)
 
Dom hittade en vattenpöl och hade jättekul i den........ små lortgrisar blev det :)
 
 

Har märkt.....

Ja, det är mycket man märker men nu menar jag att Posse blivit märkt med vitt i huvudet :) Vi tog en tur till skogen igen. Valparna blir fort "hemtama" så det är spännande att se hur saker och ting utvecklas. Dom hittade diket som det var vatten i, det var roligt och skulle undersökas noga. Jag och dom stora drog oss en liten bit bort, jag stannade för att se vad som skulle hända. En god stund var dom i diket, så tittar dom upp, ser mej och är trygga med det så ner i diket igen. Då drar jag mej ytterligare lite längre bort, när dom kommer upp igen gör jag ett litet hostande och går, snart är dom hos mej igen för nya äventyr :)
 
Ett nytt dike hittades och det kunde man springa fort fort i. Sen försvann dom i dom täta granarna igen, helt själva utan någon vuxen. När dom var klara därunder och kom till mej fick dom mycket beröm och en godis. Jag gillar uttrycket - Frihet under ansvar! Så uppfostrar jag mina hundar, ju bättre dom sköter sej desto mer frihet. Att inte berömma en valp i tid och otid utan bara lite ibland så det blir något riktigt speciellt. Att man pratar gott till dom, det ska man men stort beröm hela tiden? Nä, det tror jag inte riktigt på.
 
Väl hemma igen tog Primo sej ett dopp i hans älskade badkar, han blir lätt varm så med ett badkar kan han bada när han vill, och det gör han :)
 
 
 
 

Tips :)

Funderade på hur jag skulle kunna visa hur jag börjar med "apporteringsträningen". Så får jag se att Kenneth tagit ut valparna, jag tar kameran och fotar lite, maten står på spisen så jag hinner inte mycket mer än så. När jag rör i grytorna kommer jag på att jag faktiskt kan använda bilderna i hur jag börjar, dock med en valp i taget :)
 
Valparna är hos honom, han kastar iväg sin keps, valpen far dit för att leka med den, Kenneth lattjar till det så valpen kommer till honom, kepsen får behållas av valpen en stund så kastas den igen. Detta gör man ett fåtal gånger men är alldeles utmärkt för en början till att valpen kommer till en med "bytet".
 
 

Tyst promenad

Idag tog vi en annan sväng i skogen. Jag pratar aldrig med mina hundar utan dom ska hålla koll på mej, så även dom små. Jag låtsas att jag inte ser dom men håller ett öga på dom ändå, lite spännande att se om jag är mer "värd" än dom stora ute i skogen. Pluttisarna följde mej jättefint men så hakade dom på Primo i dom täta granarna, borta!! Primo letade tryfflar, förmodligen, och jag avvaktade. Så för att kolla ropade jag - Voffarna och alla 3 kom som ett skott varvid dom gick en godbit :)
 
Jag kunde se hur någon, som var en bit ifrån mej, kunde stanna upp för att kolla vart vi tagit vägen, jag står still för att se vad som händer. Valpen lyssnar men hör inget, fortfarande lika lugn och efter ett litet tag hostar jag till och går och valpen är fort med oss igen. Så gott att se tryggheten i dom, ingen panik i onödan och inget övermod. Precis som jag vill ha det :)
 
 
 

Allihopa :)

Bilen packades med alla hundarna, stora som små. Tyst och fint gick färden till skogen, där fick hela ligan härja bäst dom ville. Jag höll ett extra öga på Mr P men han verkade på så fint humör att det var lugnt. Det är svårt att veta när han är påverkad av sina fästingsjukdomar men å andra sidan så syns det fort om tålamodet tryter. Han, liksom dom andra vuxna, visade gärna hur man letade Hjorttryffel :)
 
Valparna uppskattade skogsvistelsen och hade fullt upp att studera dom stora, ändå hade dom inga problem med att veta var jag var :) Tror jag ska märka Posse och Morfeus så ni ser var er valp är, inser att det är ett problem :)
 
 

3 kvar...

Idag har Iris farit så nu är det 3 kvar..... Dom kom ut ur hagen för att busa runt, som vanligt är det full fart :) Libra tyckte dom var snäll och fjäskade gärna för henne. Hon tyckte det var ok men Primo var mer svårflirtad. Det märks tydligt när han inte är i form och då ska han heller inte utsättas för levnadsglada valpar. Pluttisarna fick komma in och det bästa av byten hittades i tvättstugan, en flaskborste :)
 
 

Mer valpar...

Stefan kom hem så vi har grejat lite och valparna fick komma ut igen. Fick se att det var öppet till maskinhallen så jag skyndade dit för att stänga...... gick sådär...... resultatet blev 5 valpar som överförtjust skulle undersöka allt därinne. Där finns för mycket farligheter så det gick inte, enligt mej..... hur få ut 5 ivriga valpar??? PIPAN :) Inkallningssignalen funkade, godis gavs och dörren stängdes :) Det finns mycket man kan undersöka.......
 
 

God morgon

Går man upp tidigt så hinner man med mycket :) Dom stora kom till skogen där vi tränade dirigeringar. Jenna behöver bli lite säkrare på vad jag vill så det blir kluriga men korta pass. Dom andra hänger på och tycker att det är kul att få jobba, att vänta på sin tur är inga problem.
 
Dom små fick komma ut en sväng igen, lika nöjda med det är dom :) Idag ska Leia åka hem till sej så är dom bara 4 kvar.....
 
 

Ja, jösses :)

Denna energi, sprudlande glädje, fulla av upptåg....... man kan bara skratta och undra hur dom tänker eller tänker dom alls? :) Man kan sammanfatta det med att livet leker :) Upptäckarlusten är stor så nu är dom lite överallt, bara jag är med. I annat fall vill dom veta vart jag tog vägen och sen är det fullt ös igen. Dom hittade in i den andra hundgården, en valp hittade ett ben som den tog med ut. Tittar man på bilden kan man undra hur han är konstruerad.... men allt sitter där det ska även om det inte ser ut så :) Så finner dom att man kan krypa under kojan och det var dagens höjdpunkt, jösses så roligt dom hade :)
 
 

Torsdagsträning

Nu rullar det på med torsdagsträningarna igen :) Jenna fick ett ordentligt pass med långt linjetag och luriga markeringar, vi kommer snart att vara på "banan" igen, det kändes riktigt bra. Tova och Ginnis fick även dom svåra övningar, gick finfint. Porter var med på söket, han är en naturbegåvning så det kommer att bli jättebra :)
 
Även pluttisarna fick lite träning när jag kom hem igen. Kråka och kaja fick var och en pröva på. Inga problem med att plocka upp fågeln, stolta som bara den var dom allihop och hade inget emot att bära den en god stund. Dom ville gärna bära hem bytet så att dom sprang förbi mej brydde jag mej inte om. Jag följde med med beröm och när vi kom "hem" så tog jag fågeln. Detta bådar också gott för framtiden :)
 
 
 
 
 
 

Hela ligan

Vi tog en liten rastning allihop. Dom vet att Libra inte är någon lektant så hon får vara ifred, det räcker att hon tittar på dom så hittar dom på annat. Jenna är mest besvärad när dom tror att dom ska få dia och hoppar hellre in i bilen en stund. Primo tyckte det var lite småläskigt med 5 runt sej men mjuknade som bara han kan göra :) Han säjer till om det går över styr men en puss kan man ta emot och då gav han lekinvit :) Lite synd att det var i skuggan men man ser ändå.....
 
 

Rent o fint

Valparna fick komma ut på promenad och lek igen. Jag får sannerligen se upp med var jag sätter fötterna för dom är för det mesta runt mej :) När vi var tillbaka igen så fick dom besöka den stora hundgården. Så himla skönt att få skurat i lugn och ro inne i deras rum, sängarna är även dom superrena igen.  Nu hoppas jag på sol och torrt väder så det kan vara lika fint ett tag till.
 
 

Promenad

Jag trodde att det vände med förkylningen igår men se, så var det inte :( Idag är jag dessutom yr så det är lagom roligt. Skam den som ger sej så Tali fick följa med in en stund och träffade då Pysen. Pysen är noga med hur han vill bli myst med, sköts det som han vill så är han nöjd. I annat fall blir det nacksving så valpen förstår........ och det gör den. Inga klor är ute när han "slänger" Tali på golvet men budskapet går fram.
 
För att rena mitt samvete fick alla följa med på promenad. Vi gick nästan ner till sommarstugan och det tyckte dom var jätteroligt. Inga problem med att dom försvann i rapsen utan alla följde fint med :) Inkallningssignal testades när dom var en bit ifrån mej och resultatet ses på bilden nedan :)
 
 

5 kvar!

Det känns allt lite konstigt när man tittar till valparna och det bara är 5 kvar. Dom tycker nog att det är helt ok för friheten blir lite större när man är färre. Halsbanden har jag tagit bort, chipläsaren får göra sitt så vet jag vem som är vem i alla fall :)
Mellan skurarna passade vi på att spola rent på plattorna och valparna fick komma ut ur hagen. Dom undersökte omgivningarna men var aldrig långt borta. Dom fick även hälsa på Libra och Primo vilka inte var så imponerade av dom små. Primo blir väldigt hög när dom ska lukta under magen på honom och blev dom för närgångna så sa han till. Libra är mer värdig och vill nog inte befatta sej med lek så hon var tydligare i sina signaler vilket gjorde att dom snabbt lyssnade och hittade på annat istället.
Inne hade Jenna ett mindre ben som Totte ville smaka på...... undrar om han såg ända ner i magen på henne.
Det är nyttigt för små valpar att få lära sej hundspråk av snälla vuxna, det har dom nytta av hela livet.
 
Dom som åkte idag var Totte, Sam och Messi. Det är alltid lite oro i magen när valparna far och då känns det skönt att telefonledes få en rapport i morgon :)
 
 
 
 

Igår....

var det en fullspäckad dag. Zamira, Tova, Karda, Meija och Tess skulle ställas på utst. i Lidköping. En ganska märklig domare i sin bedömning. Tova och Karda fick VG, som ändå är ett gott betyg. Zamira som på tidigare utst. fått excellent fick Good!! Meija och Tess fick också Good, en var inte tillräckligt musklad och en var för tjock!! Då är dom 10 månader och ska inte ha en massa muskler och var tjockheten satt vet jag inte. Tja, inte gör det att man tycker utst. är speciellt roligt men så blir det inte så ofta heller........
 
Bättre gick det för Safir som var på inof.utst. som blev BIR 2 och BIG 2. Pennie fixade anlaget i viltspår, båda 10 månader. Spiker fick på sin första start ett 3dje pris på jaktprov, ÖKl. Grattis till er :)
 
Igår åkte 2 valpar, Sally och Maia är nu i sina nya hem. Snart kommer nästa för att hämta sin goding så vid dagens slut är det bara 5 valpar kvar..... Ska försöka få till lite bilder på dom senare idag.
 
 

Busebarna

Inomhusbus igen :) Det är full fart som vanligt och även om man är förkyld så blir man riktigt glad när man ser dom hålla på :) Tali flörtar med omvärlden.....
 
 

Trörrsamt

Jag är fortfarande förkyld :( Hostar, nyser och snorar :( Det är så vansinnigt tråkigt att vara hängig och inte orka göra det jag vill. Valparna tycker nog också att det är världens sämsta dag när inte matte är med dom så mycket. För att blidka dom så fick dom märgben och det tyckte dom om, då har dom att göra länge. Lite godissök har dom också fått men så mycket mer blir det inte idag.
Jag har tänkt på en sak..... Iris, fröken gul, har en förmåga att hålla sej framför linsen. Det är ofta jag ser att hon är med på kort. Samma sak när Birgitta skulle ta kort hos vetr. då var det Iris som var på bordet, dock satte jag inte ut det kortet andra voffar kan allt få synas också. Inte bara linslusen Iris :)
 
 

Jakthund

Vi använder våra hundar i all jakt, dock inte Vildsvin. Denna kväll var husse, Primo och Stefan på Bäverjakt. Kenneth fick en bäver som hamnade ut i vattnet under ytan. Primo skickades och fick snart doft på bävern och levererade den till husse. Utan Primo hade det varit mycket svårt att få tag i den.Jag vet att det kan vara tokigt att blogga om jakt men det är så vi använder våra hundar och vi tar till vara på köttet, även efter en bäver. Alla har inte möjlighet att få denna upplevelse med sin hund. Man kanske inte vill eller jagar själv, helt ok med mej. Men detta är vårat liv med våra hundar, vi vet vad som krävs av en duktig flatt och dom gör sitt jobb med glädje. Detta är en förutsättning för att du, förvaltare av våra valpar, ska kunna jobba med din hund oavsett inriktning. Det gör mej väldigt glad att se mina hundars bedrifter i samarbete med sin förare i skarpa lägen.


Besök

Annica och Malin kom för att se Maltes avkommor. Malte var också med så det var kul att få träffa även honom denna dag. Annica ställde valpar och Malin fotade, tack för hjälpen :) Malin kommer att skicka bilderna till mej så ni kommer att få se resultatet :)
 
 

Valpbesiktning

Birgitta hjälpte mej med alla valparna så det blev lite av löpandebandsprincipen :) Dom tyckte det var spännande i ett nytt rum och det skulle undersökas. Dom lekte, men till slut så orkade man inte längre utan lade sej för att sova :) Inga fel hittades på någon valp så det var utan anmärkning på allihop. Då vet ni, förväntansfulla, att allt är ok med godingarna :)
 
 

Energi

Jag har dock inte så mycket energi med dom små desto mer :) Dom stora skulle rastas och jag så valparna sitta på trappen, såg ut som om dom hade det jättetråkigt. Vädret är inte kul så jag öppnade dörren till dom, nu far dom omkring som vildar och har jättekul :) Så svårt att ta kort när dom kommer i full kareta........ lite mat på golvet gjorde susen, då fick jag i alla fall med alla på bild :)
 
 

Kyligt

Det är ingen vidare värme ute och jag har blivit förkyld :( Inspirationen är inte på topp så att få härliga valpbilder är inte så lätt. Zamira och Meija kom för att bli trimmade inför utställningen på söndag, det blev jag riktigt nöjd med :) Nu ska jag lägga mej på soffan en stund medans valparna sover så får vi se hur eftermiddagen ter sej.


GRATTIS

till Berit och H F Mossa som fick ett 1a pris NKl jaktprov denna dag i Södertälje. 2 1a pris delades ut och dom fick alltså ett av dom :) BRA jobbat :)


Iris

Eva var i närheten och undrade om hon kunde hälsa på lilla Iris, visst fick hon det :) Det regnar ute så det är inget mysigt att sitta ute med dom små, inte heller i valprummet...... dom är tidningsmarodörer nu, papper överallt + att det blir lite blött av alla tassar som springer in och ut. Nu krävs det mer städning än när det var torrt och fint.
 
Vi tog in Iris så fick hon egentid med Eva och Jenna. Roligt tyckte båda och att för Jenna bara behöva busa med en valp var populärt :) Så skulle Jenna ha mat, hon började på låg nivå i morrandet när Iris snodde mat för att allt eftersom öka till en bestämdare tonart! Då låg puttan och kollade tills mamma ätit klart, till sin besvikelse var skålen tom.
 
 

Inomhusbus :)

Dörren öppnades och valparna kom lite försiktigt in men det gick över mycket fort. Det blev fullt bus och dom tyckte det var jättespännande att få upptäcka lite nytt :) Kenneth hade fullt upp ett tag på golvet med pluttisarna....... men roligt var det :)
 
 

Kennelträff

Under fredagen droppade deltagarna in på Läckö Strand där jag skulle ha årets kennelträff, Stani, Matilda och Juni kom på lördagen. 8 av Jennas första kull kom för att vara med och det var jättespännande att se hur det gått för dom. Trots sina 10 månader så var dom jätteduktiga, både mina hjälpare och jag imponerades av hundarna och deras förare. Så roligt att se :)
7 äldre hundar var också med, dom hamnade i en egen grupp där dom fick luriga övningar. Mycket bra jobbat även av er :) Myyycket tid har lagts åt stadga, fotgående och att ta bort förväntningar i arbetet. Kurre, Marie, Anette och Håkan har många fix och trix för att få det bra. Varmt tack för er hjälp :) Varmt tack till er som kommit för att vara med med "mina" hundar, utan er ingen träff alls :) Nu ska jag tänka tillbaka på dessa dagar och njuta av allt jag sett.
Varmt tack även till Elisabeth som hjälpt mej med valparna, utan dej hade det blivit mycket besvärligare för mej att vara med.
Här kommer massor av bilder från helgen och självklart avslutar jag med valpbilder :)
 
 

Avmaskning

Så var det dags för avmaskning igen. Vikten ökar stadigt och ligger nu runt 5 kg :) Nu åker jag på kennelträff och är hemma på söndag igen. Tack snälla Elisabeth för att du hjälper mej med valparna :)
 
 

Valklart :)

Det har inte varit lätt för mina valpköpare att se ut sin framtida kompis men nu är det gjort. H F Zeus, Anita. H F Morfeus, Britt. H F Poseidon, Britt-Marie. H F Triton, Elisabeth. H F Helios, Lennart o Hanna. H F Maia, Anette. H F  Iris, Eva. H F Nike, Maria. H F Selene, Lena. H F Thalia stannar kvar med mej :) Snart får ni komma för att hämta hem er valp, jag känner mej så nöjd och vet att vi kommer att följas åt framöver :)
 
 

Karda

I väntan på besök så for vi till skogen för ett viltpass, Karda skulle testas igen. Hon skötte det med den äran, mycket roligt för Minna att få känna på sin hund :) Efter hennes pass så fick även mina hämta in och Karda fick sin passivitet :)
 
 

RSS 2.0