Ljusslingor

Äntligen så är brygghuset åter inklätt med belysning så även fönstret till tvättstugan, tänk att lite lampor kan göra det så mysigt :)
 
Idag for jag till veterinären med Libra, han har lördagsöppet så kl 9 var vi där. Libra har en skinnflärp på sidan som bränts bort 2 ggr tidigare men den kommer tillbaka, nu ville jag att den skulle skäras bort så den är väck. Det är inget farlig utan mest i vägen. Snabbt och lätt var det gjort och nu vilar hon ut. Ett täcke på så kan hon inte riva på såret med baktassen, snart är hon pigg och glad igen.
 
 

Ställning

Vadå ställning? Jo, när jag bakar har jag en ställning som brödkakorna jäser på. Den bygger på höjden med träplattor så liten plats tas för många kakor men jag skulle behöva en till. Finns det någon som möjligtvis vet var man kan få tag på en? Min har jag haft i snart 20 år........ och det var en kompis som fixade den åt mej men kan inte hjälpa mej.
 
Morgon började med en promenad i lätt ruggigt väder. Hundarna var mer än nöjda för igår hade dom en slappardag av förklarliga skäl. Maken är ledig så här ska fixas ljusslingor på brygghuset, det blir mysigt :)
 
 

Brödbak

Så var det dags att baka i min vedeldade ugn, den är guld värd och brödet blir så gott så gott. Ugnen var på gott humör så det tog sej direkt :) Snart var det uppvärmt och Birgittas första omgång med russin i degen var på väg att gräddas. Närmare 100 brödkakor har det blivit, saftiga och fina. Man känner sej otroligt nöjd när man avsmakar omgång nr 1 med hemmagjord marmelad.
 
Köket blir väldans nedstökat men vi hjälps åt att få det fint igen så nu väntar jag på att mitt ska svalna för infrysning. Nu är det bara kavring kvar att göra sedan är Julebrödet klart :)
 
 
 
 

Lite kvar...

Efter att ha inhandlat lite Julklappar så skulle dom slås in, lite pyssel är det allt, men roligt :) Än är det inte helt färdigt men fantasin tog slut så jag får fundera lite till.......


Morgonpasset

Efter att ha tagit en Ipren i går morse så kom jag igång igen :) Bl.a. köpte jag med apelsiner hem så det blev en del burkar marmelad, det hör också till min tradition. Snart får Lars-Åke sluta kolla bloggen, godis ska göras :)
 
I morse var jag pigg igen, ut i skogen för en promenix med Birgitta men först ett morgonpass. Tova och Jenna fick dirigeringsövningar och markeringar. Ett dolt sök lades ut till Tali och jag är så impad av denna hund. Hon söker snabbt och effektivt, näsan är på hela tiden, fort in och ut igen, så snabbt och enkelt var söket inne :) Tova fick också ett sök, bra för Tali att få sitta och titta på, inga problem här heller :)
 
När vi var nöjda tog vi alla hundarna för en helt underbar promenad, vilken morgon! Nu har jag laddat en del energi så dagens sysslor blir gjorda :)
 
 

Energi...

Den är på väg bort :( Jag känner mej nästan lika dyster som vädret ute, vaknade med tät nästa, lite ont i halsen och röda ögon :( Jag som aldrig är sjuk, vill inte vara sjuk, hinner inte att vara sjuk. Några ärenden ska fixas ändå, bäst att passa på om jag skulle bli ändå mer förkyld.
Denna Jul är det 3 barnbarn som ska vara med och fira, därför vill jag ordna det så mysigt jag bara kan. Kände lite vid tidigare högtid att det blev mer och mer motigt att fixa allt men nu är det bara kul igen. Kanske bra om jag blir sjuk nu så får jag gjort det jag ska i alla fall........

Nu börjas det.....

julstöket alltså :) Ska allt hinnas med får jag börja i tid så idag har jag bakat tunnbröd. Det blir uppskattat av familjen men hundarna var av annan mening. Så tråkigt att inte komma ut på morgonpromenaden, behöva vänta i flera timmar..... men när väntan var över var allt roligt igen :)
 
 

Solen skiner :)

Vad passar inte bättre än att ha en liten fågeljakt i detta vackra väder? Tali fick vara med Jenna så hon får se hur man ska göra och Primo var med husse. Stefan var på pass medans vi försökte trycka upp änder och fasaner.
 
Tali började på slutet att söka sej ut i vegetationen på egen hand så kanske att hon fick ett hum om vad som skulle göras. En hel del änder fick vi upp men ingen av oss fick skotthåll, även en fasantupp flög upp men den fick också leva vidare. Kenneth fick en skata så dagens fångst blev rätt så skral, Primo fick i alla fall apportera :).
 
Hundarna har jobbat på jättebra. Dom har sökt nära oss och nu styrde jag Jenna mer än jag någonsin gjort, är riktigt nöjd med insatsen :) En del rådjur såg vi och här fick jag bryta Jenna för hon ville gärna förfölja dom, snabbt tog hon min signal och kom tillbaka för att stöta fågel igen :)
 
 

Fredag

Lika grått väder denna dag men en skön morgonpromenad blev det. Nu ska jag iväg för att se om min symaskin är klar så jag kan fortsätta med mina dummisar. En helt vanlig fredag med allt som ska göras inför helgen. Ska bli skönt att bara slappa i soffan i kväll :)
 
 

Torsdagsträning

Tali, Sally, Leia, Totte, Tess, Porter, Tova, Charlie, Jenna och Elsa kom denna dystra morgon. Vädret spelar dock ingen roll när träning vankas. Jag hade fått hem nya apporter som skulle testas och trots att dom hade annorlunda material och form så fanns det inga betänkligheter hos någon, dom hämtades snabbt in :) Susanne lyckades kasta upp den i en björk och eftersom vi inte har några trädklättrare så fick det bli omkast :)
 
Vi ökar sakta men säkert stadgekraven på dom yngsta, efter att ha startat på KKL........ så ska här stämmas i bäcken!! Ju äldre hundarna blir så ökar också finliret, inget ofog ska slinka igenom nu. Tycker att jag har krav på träningarna men inser att det krävs en hel del mer. Hundarna tycker inte illa vara och när dom lyckas så är glädjen total :) Det blir inga 7-milasteg för dom stora utan försvårandet ökas allt efter som för en massa misslyckanden vinner ingen på.
 
Härligt att få se Totte igen, en härlig hund och så lik sina syskon till kropp och själ. Kort blev inte tagna på alla men en hel del blev det i alla fall. Nästa vecka, ingen träning men är vädret ok så blir det torsdagen därpå. Framstegen är så stora nu att vi kan bara inte ta juluppehåll redan :)
 
 

Spiker

Husse Tommy och Spiker var på andjakt i helgen. Så roligt när hundarna får möjlighet att testa på skarpt läge. Bra jobbat :)


Små grodorna

I akvariet finns det 2 grodor bland fiskarna. I mitt tycke så är dom inte särskilt gulliga men väldigt speciella...... ja, du fattar vart jag vill komma....... Några som är väldigt gulliga är flickorna Seger :)
 
 
 
 

Regn o rusk

Att det regnar hindrar inte oss från en promenad. Daisy och Holly sattes i kärran, Maria och jag tog regnkläder på oss och hundarna fick koppel på så gav vi oss iväg. Det blev en frisk runda på 5,5 km.
 
Väl inne igen så gick Daisy till sin favorit...... så kollade dom på galande tuppar i plattan...... väldigt roligt tycker stumpan så där har jag inte mycket som trumfar det. Holly är en kavat krabat som ska vara mitt i smeten och gärna där hundarna är. Tali tycker hon ska ligga still så hon får nosa över henne, bäst att kolla om matte tycker det är ok, Holly har inga problem med det :)
 
 

Seger!

Efter att Albin blivit trött på besök :) och vi fått mat så åkte vi vidare denna morgon.
 
 
Hux flux så hade vi landat hos familjen Seger i Karlskrona :) Daisy gillade skarpt att farmor och farmor kom på besök, till mitt förtret tycker hon väldigt mycket om farfar denna gång....... det går ju att muta ett litet barn med att få titta på bilder i telefon men det tycker inte jag är rent spel ;) I morgon ska jag jobba på att få över henne "på min sida" :) Lilla Holly bryr sej inte så mycket än men där finns att greja med framöver :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KKL

Så for vi iväg, igår, för att Jenna skulle göra sin debut i KKL. Det är en riktig jakt där domaren bestämmer vem som ska hämta vad. Vi var 4 hundförare som stod på linje med 2 m emellan oss och Jenna var först ut med apporteringen, fint kommer hon in med en skadad and. Så ser jag på henne att hon gärna skulle hämta alla själv, hon är riktigt på så jag får se till att hon stannar vid mej.
 
Hon gjorde ett par fina apporteringar till men mer och mer fågel föll på stubben och när jag ville att hon skulle åt ett håll hade hon huvudet fullt av minnesbilder så att jag blåste i pipan brydde hon sej inte om. Hon hade helt enkelt bestämt var hon skulle hämta och då fanns inte jag. Så det blev koppel på och ej godkänd. Dom jakter jag är med på är inte i närheten av detta, då får hon jobba mycket friare bara viltet kommer in och inte är vi så nära annan hund heller.
 
Jag har tyckt att hon tagit tid på sej att komma tillbaka i träningen efter sina kullar. Dirigeringar har hon helt enkelt inte förstått så där fick jag backa bandet rejält. Vi är på mycket god väg men efter igår så blir det till att lägga än mer krut på det. Nu kommer vi även att träna mycket mer med störningar. 
 
Provledaren lät Kenneth och Tali vara med på lite avstånd. Det måste varit spännande för henne med allt skjutande och alla fåglar som föll :)
 
Så fort vi var klara for vi vidare till Albin, så här är vi nu :) I väntan på att alla ska vakna så sitter jag här vid datorn, tror nog jag ska sätta på kaffet så dom går upp :)
 
 
 
 
 

Träning

Åter dags igen för en torsdagsträning där 9 hundar i olika åldrar fått en ordentlig genomkörare. Dom stora fick riktigt svåra markeringar över ett hygge och in i skogen, säkert 250 m rätt över. Linjetag, sök och stadgeövning blev det också. BRA jobbat allihop. Kicki mötte upp så hon var med en stund så hennes hundar fick känna på min skog :)
 
I morgon far jag till Varberg för att starta Jenna i KKL. Här är jag helt novis och lite...... eller en hel del, nervös. Man kan bli godkänd eller icke godkänd så jag hoppas vi sköter oss. Det kändes klockrent när jag anmälde Jenna men nu vete 17...... Jag bloggar om det när jag får tid så vet ni hur det gick..... Ni får gärna tänka på mej i morgon em., det kan hjälpa :)
 
 

Goa gossar

Det är så roligt att kunna följa Carl och Joe på deras bloggar trots att dom bor i fjärran land :) Carl sitter framför bilen och Joe luktar på en fjäril <3
 
 

Soooooool :)

Idag skulle jag göra en del ärenden. Symaskin skulle in för reparation igen, posta en del brev, panta, återvinna, hämta paket och inköpa mer material till dummisar. Allt gick som jag tänkt utom att tygaffären öppnade kl 13, tja, bara att åka hem och ta det en annan dag istället.
 
I det vackra vädret mötte Birgitta upp i skogen för en härlig promenad. Tova och Tali sprang och busade, så roligt dom hade :) Fick ett par glädjekort på Tova :) men så även ett gruppkort :)
 
 

Mer träning

Efter en god natts sömn så gav vi oss ut i skogen igen. Alla hundarna fick först en promenad för att sen få en genomkörare igen. Jag glömde av kameran men fick  tagit på Jenna och Eros. Ljuset var inte det bästa så lite suddiga blev dom. Nu är alla hundarna nöjda och glada, vi likaså :)
 
 

Besök

Idag har Britt, Eros och Loke kommit för att hälsa på :) En hel del tid lade vi i skogen, nu ska vi snart äta lite, ta det lugnt så kör vi i morgon igen :)
 
 

Helgträning

Jag börjar med igår då jag fick sytt en go dyna till buren i bilen, Pysen tyckte den var så skön :)
 
På morgonen började bilarna rulla fram på gårdsplan. Birgitta var först för vi skulle ta kort på Tova. Vill ha ett finkort på henne som jag kan lägga ut i planerad kull. Jag får låna Tova till nästa kull då Karda får stå över, när uppdateringen är klar kan man läsa om det på hemsidan. Nåväl, att ta ståbilder är inte alldeles lätt...... det är bara att inse att vi inte tränar så himla mycket på det....... Tali fick sej en omgång med kameran också och jag är rätt nöjd med båda bilderna på töserna.
 
Kornelia, Jonas och lilla..... lilla......lilla.... jag ger upp, kunde namnet förut men nu är det borta. Amelia? Så över till nästa stycke :)
 
Dom kom för att se vad vi gör på våra träningar. Mycket bra att bilda sej en uppfattning om den apporterande sidan av våra flattar. Första passet gick vi ut med lite mjukstart. Hundarna, oavsett ålder skulle lyckas i övningarna. När vi var nöjda gick vi in för fika och bara prata hund :) Under tiden inne lägger jag i huvudet upp planen för del 2. Nu ville jag att vi verkligen skulle tänja på gränserna. Det skulle bli svårt, riktigt svårt. Det är helt ok att lägga ribban över deras nivå bara man stöttar så dom lyckas. Att misslyckas är inget fel men om man slutar där är det inte ok. Alltså ser man till att stötta, göra det enklare för att sedan göra det svårt igen. Det lär sej både hund och förare på.
 
Som avslutning blev det en walk up. Små, mellan och stora var med. Liten får enklast........ stor får svårast. Jag är så himla nöjd :) Det är tyst, det är lugnt, ingen hund fjantar omkring oavsett ålder. Nog kan en förare ryta i om hunden är på väg att göra något tokigt men då blir det så tydligt när det för övrigt är alldeles tyst och hunden rättar sej omedelbart.
 
Tack för idag :) Detta var ev. sista helgträningen för i år. Kommer vädret att vara gynnsamt kan det blir någon gång till, då med snabbt varsel så håll koll på mailen. Jag är alltid öppen för tjuvträning så det är bara att säja till så kan vi säkert lösa det.
 
 

Bra början

Nu är första hyllplanet fyllt med nysydda dummisar :) Tror jag åker in med symaskinen nästa vecka och kollar läget på den. Fortfarande bråkar den med mej :( Jag har 2 storlekar till jag ska sy + pluttisar men nu är materialet slut så det blir till att inhandla sådant nästa vecka.


Träning

Idag kom Tess, Tova och Sam för träning uti min hage. Snöglôp kom ner från himlen så det var ganska rått ute, skönt att komma in i värmen i pausen. Jätteroligt att se Sam igen, han växer och frodas till en riktigt stilig gosse. Tess gör stora framsteg :) Tova jobbar på i vanlig ordning, även Tali och Jenna fick vara med. Jenna känns "ringrostig" så nu får jag tänka till.
 
På lördag kör vi igen, kl 10 hos mej för H F-hundarna. Även nästa torsdag, sen får vi se hur vädret utvecklas.
 
 

Lugn o fin

Det anser jag mej vara, tar det mesta med ro men....... över döda ting kan jag bli fullkomligt skogstokig! Jag sitter och syr mina dummisar mest hela tiden nu men symaskinen och jag är inte kompatibla med varandra. Visst funkar vi ihop ibland men så vill den helt plötsligt inte det jag vill :( Jag frågar snällt om det behövs en ny nål, mer tråd eller vad jag nu kan komma på, byter det mesta men det trasslar ändå. Jag går i atomer, hotar med att slänga ut den men får ett hånleende tillbaka. Jag blir genomsvett av frustration, tar en kopp kaffe för att lugna nerverna så går det ett tag igen.
 
Efter att ha varit hos i skogen, frissan, trimmat Tova, försökt ta finkort på Tali så är det nu åter dags att sätta mej, stabilt, på stolen framför min symaskin. Snälla, idag kan vi väl vara kompisar? :)
 
 

Vatten.....

Ja, det finns det i överflöd just nu. Kanalen är sannerligen överfylld så det finns lite att bada i för hundarna. Även min hage är mättad på vatten, det märkte vi när Ingela kom för en träning. Vi började med dummies för att sedan testa vilt som hon hade med. Vira jobbar på så himla bra och snabb i tanken är hon också. Härligt när dom fort snappar vad det är man vill :)
 
 
 
 

Nu så..

är det dags att fylla förrådet med nya dummisar. Det är lite pyssel med det men skönt att äntligen komma igång med det igen :)


Söndag

Tänk vad fort en helg går när man har roligt :) Herrarna jagade hela dagen igår, Inger och jag tog bl.a en fika på Nordpolen. Det finns mycket att hitta på när man vill ha trevligt. Pysen trodde på kvällen att han var en jaktkatt!! Bekvämt låg han mellan bössorna....... Idag fortsatte jakten så då var vi alla med, även Stefan kom för att se om lyckan stod oss bi. Tji fick vi, rådjur sågs men mer än så blev det inte. Vädret är kanon så det blev en fin dag och hundarna fick sitt dom också.
 
 

RSS 2.0