Besök

Idag kom Ingela och lilla Vira, från Quiet Runners, för en liten träning. Tali fick också vara med. Dom jobbade på dom små liven med både lydnad och apportering :)
 
 

Bruningar

Fick sno Maltebilden på FB och letade reda på liknande på Jenna och Tali också. Ska bli spännande att följa, även, dessa valpar <3
 
 

Stadga

En dummies fick följa med ut i skogen denna morgon, här skulle tränas stadga. Tali är väldigt duktig när jag tränar henne själv men skulle det funka när alla var med? Lugnt och fint sätter jag dom, går iväg för att kasta iväg apporten, går tillbaka och skickar Libra och övriga sitter kvar :) Jag repeterar det så alla vuxna får varsin och Tali får avsluta med att hämta :)
 
 

Lördag

Idag kom Gunnel och Dennis för en träning, Birgitta och Tova dök också upp :) Hundarna har jobbat på jättebra så jag hoppas Gunnel var nöjd när hon åkte hem :) Före och efter så fick mina en skogspromenad så dom vilar gott nu :)

Tali spanar ut i nejden.


Grattis..

till Monica och H F Smaragd, Pennie (Zumo/Jennakullen) som i all hemlighet denna dag fixat titeln SEVCh :) Så roligt med en så härlig rapport denna kväll :) Duktigt av er och jag gläds så med er :)

Bilden är från tidigare tillfälle.


Nya bud :(

Fick telefonsamtal ang. Kardas titrar igen. När jag ringde efter en vecka fick jag besked om att det var för låga värden och att man inte behandlar då, nämnas bör att jag pratade med sköterska då. Nu hade vet. fått pappren i sin hand, bättre sent än aldrig......., och ansåg att värdena låg för högt så antibiotika ska sättas in omedelbart.
 
TÄNK om jag litat på min magkänsla eller varför inte fått rätt svar i tid, då hade vi aldrig startat i Hjo. Jag upplevde Karda som fullständigt provklar men som, när det var dags, vägrade gå i vatten. Detta är min 4e hund med fästingsjukdom och det känns banne mej inte ok. Ingen av hundarna har haft samma symptom så det är sannerligen lömskt.  Vi får vänta med att para henne, hon ska bli frisk från Anaplasman och sedan, förhoppningsvis kunna meriteras i vår.
 
Härliga, duktiga Karda. Nu får Minna pyssla om dej så är du snart pigg på alla sätt och jobbar med den fart och fläkt som jag vet att du har.
 
 

GRATTIS..

till H F Almadin, Alma som idag tog sin första titel SEVCh. Så roligt för Sonja att få fört denna duktiga hund och på 3 raka fixa championatet :)  Mamma Jenna har firat detta genom att göra ett förtjänstfullt arbete på andjakt.
 
 

Mer från helgen

Tack Britt-Marie för alla bilder :) Här kommer ett gäng kort från helgen som gått :)
 
 

Träningshelg

Redan i fredags började några komma för att tillbringa helgen här för träning :) Jätteroligt att så många kom :) Med Tali så var det 7 st från senaste kullen, med var också Eros, Tova, Senia, Elsa och Jenna. Vi började med att trimma dom små för att ta ståbilder på dom, gick ganska bra :)
 
Så började alvaret med en promenad där dom skulle gå fint och inte dra i kopplet, lydnad, stadga och åter stadga. Här fick alla åldrar vara med för den träningen "växer" man aldrig ifrån :) Viltet kom fram och pluttisarna fick testa. Dom stora fick linjetag, dirigeringar och markeringar. Inte alltid helt lätt men ibland får man vara envisare än sin hund så går det fint :)
 
När det började dra sej mot sen em. så drog vi oss hem för en gemensam kväll med mat och dryck. Mycket trevligt och mycket prat om våra hundar, precis som det ska vara :)
 
Idag har vi gjort repetition på det vi tränade igår. Tänk vad en god natts sömn kan göra :) Dom små var verkligen med i matchen och skötte sej så fint. Det är alltid nyttigt med en hel helg så alla intryck får sjunka in och hundarna får en chans till att visa vad dom kan. Tack för att ni kom, nöjet var helt på min sida :)
 
 
 
 

Vilken morgon :)

I dag ska jag fixa det sista inför min träningshelg. Några kommer i kväll och resten möter upp i morgon. Tänk, en hel helg i hundens tecken, så kul det ska bli. Det kommer att innebära mindre bloggande men det tar jag igen på söndagskväll :)


Hos Biggan

Denna torsdagträning var i Biggans marker. Mycket roligt med ny miljö och spännande att se hur pluttisarna Tali och Totte skulle fixa det hela. Det är som en bäckravin med branta kanter så det är lurigt för en oerfaren att ta sej ner, över bäcken, upp på andra sidan, hitta dummisen och tillbaka samma väg. Vi rörde oss framåt så det blev flera olika ställen för dom att pröva. Det fixade dom som inget :) Porter, Tova, Ginnis och Jenna gjorde detsamma.
 
Dom fick även jobba med näsan på stubbåker vilket heller inte är så lätt. Tror nog att Tali kommer att sova gott en stund. :)
 
Så blev det sök för dom äldre, Totte fick kolla på. Det tar fort på huvudet på dom små så dom ska hanteras varsamt :) Vi kommer gärna tillbaka igen och då ska vi är testa myrmarken. Tack för idag Biggan.
 
 
 
 

Snart vinter!!

Tydligen så närmar sej vintern med stormsteg, döm om min förvåning när snöpinnarna redan var uppsatta. Det känns väldigt tidigt nu när dagarna är varma och sköna. Tidigare vintrar har det satts upp snikvarianten, vanliga pilpinnar med lite påmålad grå färg. Inte syntes dom så bra som dessa orange så tack för att att dom är tillbaka :)
 
Så fick jag se en lergrop i ett dike där grisarna förmodligen gosat in sej. Då tänker jag inte på mina hundar utan vildsvin :) Såg inte direkt några spår runt men det borde vara så för vem skulle annars gilla lerinpackning?
 
Karda åker strax hem med Minna så jag fick tagit ett familjekort före avfärd. Något fick deras uppmärksamhet för alla tittade åt ett helt annat håll än in i kameran. Vi lägger ner proven på Karda ett tag. Denna duktiga hund som är klar för NKl men som inte tycker prov är ok. Det blir nya tag framöver.
 
 

Grattis...

till Maltes och Jennas valpar som nu är 6 månader. Inte helt lätt att ta en "ståbild" på Tali men denna blev jag nöjd med. Får nog träna detta lite mer :)


Dimma

Igår gjorde Minna och jag äpplemos. Det fanns inte så många äpplen så mängden mos blev inte stor men god :)
 
Denna morgon har en trolsk dimma över nejden, så vackert. Hundarna verkar gilla det och Libra kommer pigg och glad springandes mot mej :)
 
 
 
 

Jaha

 
 
 
Igår var ingen bra dag på "jobbet"!! Karda gick återigen inte i vattnet..... VARFÖR håller hon på så? Ett kanonfint genrep i lördags för Minna och sen blir det så här......igen...... Tova hade härlig fart och tyckte allt var jätteroligt men hängde över kaninen..........och gick därifrån....... Charlie är precis lika duktig som vanligt, det är inte många som slår hans dirigeringar så allt gick så himla bra........ tills fågel blev lite hårt behandlat......
 
Söndagens resultat...... trippelnoll!
 
 
 
 

Förunderligt

Kardas prover visade på lite titrar för Anaplasma men inget som ska behandlas, om det inte blir värre.....
 
Minna kom hem idag och då skulle hon få ett genrep med Karda. Karda plockar in söket! om än ingen turbofart så fixade hon det. Markeringarna, inga problem. Ingen tvekan att gå i vattnet och apportera fast vi testade på olika ställen! Kontentan av det hela kan vara att hon gillar Minna bättre än mej :) Minna ska starta henne i morgon så får vi se och som jag skriver ibland - Nu känns det bra :)
 
Tovas genrep gick finfint också. :) Tali fick vara med och provade på ett litet viltsök och även vattenmarkering. Birgitta kastade åt henne från andra sidan dammen så det blev sannerligen längd på den + att hon skulle in i vassen för att hitta den, gick kanon :) En bra dag med andra ord :)
 
 
 
 

Hemma igen

Igår tog vi en tur till Tjörn igen, det skulle jagas fågel så Jenna och Tali fick följa med. Tali fick hålla sej på land medans den ömma modern fick jobba. Lillfjompan fick i alla fall testa att bära trut igen samt skarv som hon aldrig prövat. Hon börjar sannerligen "greppa" det hela :) och efter att ha tappat skarven ett par gånger så satt den så fint i munnen.
 
På vägen in mot land plockades Japanska ostron....... Kenneth och Martin åt dessa med god aptit men Inger och jag hade ingen lust att smaka dessa delikatesser, inte ens Jenna ville prova..... Vi väntade på den "riktiga" maten, grillad lax med romsås, DET var jättegott. Tack för allt och att ni fixat fantastiskt väder gjorde bara vistelsen hos er ännu bättre :) Tack Birgitta för att du tog hand om dom andra hundarna så det kunde bli av igen :)
 
 
 

Andjakt

Jenna och jag for iväg för att apportera änder. Det var flera dammar som skulle jagas av och terrängen var väldigt blandad, jättenyttigt för lilla damen :) 7 änder fick hon hämta och det finns ingen tvekan även om dom är skadade, så himla gott att kunna lita på sin hund men det visste jag ju :) När jakten var avslutad skulle jag gå till huset med några fåglar. Då flyger 5 upp från vattnet lite vid sidan av mej när jag är på gräsmattan. Till min förvåning flyger en and, med full fart, rätt in i husets vägg och faller sprattlande ner på gruset. Jag skickar Jenna direkt som kommer med den till mej. Något liknande har jag aldrig varit med om, undrar hur anden tänkte där...........
 
 
 

Blöt

Ja, det blir man när man badar. :) Vi for till vattnet för en träning. Det är hög tid att "damma av" Jenna så idag fick hon följa med. Lena med Lipton och taxen Affe + Tova var också med. I fick dom ta när dom skulle in med dummisen, tror varenda muskel i kroppen fick hjälpa till :)
 
 

Kurs

Så kom jag till hundklubben med Tali, hon tyckte nog att det var en väldans massa konstiga hundar överallt :) Det jag tyckte var intressant var att hussar och mattar kör så olika, jag menar, det fanns nosgrimma, sele, halvstryp, helstryp, vanligt halsband..... Det går så många influenser om vad man ska ha på sin hund vid träning och här fanns allt. Det var roligt att vara igång och Tali skötte sej riktigt bra på grundkursen, nu får vi träna till nästa gång :)

Här ett kort på "min" klubb och tycker du det ser folktomt ut så har du helt rätt. Jag är i vanlig ordning först :)


Blev inte bra

Hemma igen efter jaktprov med Karda. Hon började bra med 2 fina landmarkeringar då tänkte jag att kanske hon är på G idag men sen kom vattnet och då ville hon inte längre så jag bröt. Bara att invänta resultatet på proverna så får jag se hur jag ska gå vidare.

Tova gjorde ett bättre arbete och gick till pris, vilket vet vi inte...... Tali ska börja kurs på hundklubben om någon timme så det var bäst att åka hem för det vill jag inte heller missa. Tror Tova får ett 3dje pris. Hon gjorde i stort ett bra jobb, var lite för stor i söket och passade på, på vägen in, att rulla på måsen som hon därefter plockade upp igen och levererade till Birgitta. Så kan det gå men det är bara att ge sej påt´ igen :)

I morgon.....

är en annan dag! Karda har kommit med på prov i morgon och startar som nr. 1. Denna vånda när man inte vet om man gör rätt till en start eller inte. Jag strök henne för prov igår, gör jag rätt i att åka i morgon? Jag har absolut inte den blekaste om det! Jag vet vad hon kan men hennes formsvacka känns inte ok. Alltså intalar jag mej att vi åker, helt kravlöst, så får vi se. Går det åt pipsvängen så får det väl bli så. Nu ska jag peppa mej själv och tänka att det här är det bästa vi gjort :) Ny dag nya möjligheter :)


Älgmiddag

 
Älgjaktslaget hade igår kväll sin årliga älgmiddag. Alla hade inte möjlighet att komma för att smaka på den supergoda maten, vi övriga åt desto mer :) Före vi skulle sätta oss till bord var det lite skjutning och som det brukar bli så var det tävling. Den som tog hem titeln SM, Skansens Mästare, var Jonas :)
 
 
 
 

Karda

Kl 14 ska vi in och kolla om något är på tok med Karda, hoppas att det inte är någonting.
 
Dom röda blodkropparna låg lite lågt men inte så mycket. Prover på fästingsjukdomar får jag svar på nästa vecka så håll tummarna för att det inte är något problem. Annars hittades inget som felades vilket var skönt så varför hon gjort som hon gjort får vara obesvarat ett tag till.

Stykning

Jag kommer att stryka Kardas start på lördag. Idag hade vi vilt, hon lullar ut på söket, luktar på vilt men tar inte upp det. Jag fattar ingenting, hon som är superärlig med vilt, det hon hittar tar hon in oavsett viltslag. Vi testade 2 vattenmarkeringar, 1a gick ok den andra inte alls?? Vad har hänt? Jag har 3 olika förklaringar. Hon har nyss fått fästingmedel, reaktion på det? Fästingsjukdom? Jag har ju haft otur med det på mina hundar. Eller är det knas inför löp vilket närmar sej med stormsteg. Jag ska försöka få tid hos vetr. i morgon så vi kan ta lite prover för här är det något som inte är som det ska. Lite besviken blir man när det svajar så himla mycket i arbetet när det funkat så fint tidigare men även orolig. Alltså blir det ingen start på lördag.


Favorit i repris

Vi drog iväg, i gårkväll, för att studera fågellivet. Det blev helt enkelt en underbar naturupplevelse och Jenna fick apportera dummies i alla fall :) När månen kom så var det dags att styra färden hem. Likasåbra för kaffet var ändå slut :)
 
Inget prov idag! Vi reserver blev överflyttade till på måndag. 16 st var vi och 14 får starta, hoppas lotten faller på min sida. Skulle kännas liiiiite surt om man från 1a reserv blir reserv igen. Mycket fint gjort att ta ytterligare en provdag, det tackar vi för. I morgon far vi till Värmland för att starta på lördag, håll tummarna :)
 
 
 
 

Onsdag

Jag visste inte vad jag skulle skriva som rubrik så det fick bli onsdag, vilket det är idag :) Ytterligare en härlig promenad där jag fick se ett vackert spindelnät. Jag gick på landsvägen en längre sträcka och då är det koppel som gäller, då är det uppskattat när man får springa fritt igen :) Den här rundan är riktigt bra när jag bor som jag gör. Sällan koppel eller annat som dom måste lyssna på. Här får dom vackert lära sej att inte springa in i andras trädgårdar eller markera på postlådor. Det har blivit så att kommer det en bil på vägen så går Primo direkt bakom mej, han är van vid att det är han som ska göra så. Allt för att få plats ihop med trafiken. Roligt när gamla vanor sitter automatiskt :)
 
 

Tali

Tali hänger gärna med dom stora när dom springer runt i skogen men bara en liten bit. Hon stannar efter en liten sträcka, står och funderar, tittar efter dom stora för att sedan titta på mej. Då tycker hon att det är bäst att sticka till matte. Dom vuxna gör sina lovar och är snart tillbaka för att ge sej iväg igen med samma resultat :) Jag är mycket nöjd med att hon väljer mej före flocken.
 
För att hon är duktig så tog jag med ett par dummisar och vi gick iväg för ett par markeringar. Hon sitter fint kvar när jag kastar och kan lugnt gå tillbaka för att skicka henne. Ett litet pass på ca 5 minuter räcker gott sen åker vi hem :)
 
 

Sally

Maria och H F Nike, Sally var på off. utställning i Gustavsberg igår, där fick dom 4e placering i valpklass. Grattis till er båda :)
 
Det drar ihop sej för provstat för Karda så vi körde med vilt igår. Gång efter gång så funkar allt men så, helt plötsligt, stämmer det inte. Jag blev väldigt förvånad och tänkte att hur ska det gå på prov när hon inte fixar söket??? Viltet fick följa med ut denna morgon och nu var hon på banan igen, då kändes det mycket skönt :) Våra hundar är inga maskiner så det är inte konstigt att det blir så tokigt ibland men nu känns det bra....... igen :)
 
 

RSS 2.0