Vilostund

Tali låg så fint i soffan och njöt, då kommer Pysen och lägger sej bredvid. Han ville bli lite ompysslad så dom var nog nöjda båda två :)
 
 

Karda o Einar

Igår skulle Karda få träffa Einar igen. Minna mötte upp för tanken var att Karda skulle med till Helsingborg om allt gick bra. Det gick också mycket bra så med 2 parningar är det nu 63 dagars väntan för att se vad det blir, dock ska hon ultraljudas så vi vet om det finns valpar eller inte.
Eftersom Karda bor hos Minna är det väldigt roligt att hon är med från dag ett och kan följa alla steg fram till valpning. I lagom tid är dom hos mej igen för kullen tar jag hand om. Nu håller vi tummarna för att allt fortsätter som det ska <3
 
 

Snart dags....

för Karda att träffa Einar igen men före det tar vi en promenad. En dummies fick följa med och nog gick det att köra 5 hundar också :)
 
 

Intensiv söndag

Igår sa vi hej då till Minna David och Albin för att fara vidare norrut, där skulle vi träffa valpen som ska komma till oss om några veckor. Det är en Grå/Wachtelvalp som ska hjälpa oss på grisjakter. En mysig liten tjej som ska heta Doris :) Hon kommer garanterat få testa på apportering också om inte annat för att få följsamheten vi vill ha :)
 
Bilen fortsatte norrut och nu var det dags för Karda att träffa Einar hos Inger på Micawbers kennel. Tycke uppstod :) På tisdag åker jag dit igen, Minna möter upp hos Inger så åker Karda med hem till Helsinborg.
 
 

Helsingborg

Dagen började med att inhandla växter, jord, buskstöd samt skor..... i den nämnda ordningen :) Skor var jag i ett stort behov av så nu klarar jag mej ett tag, resterande skulle hamna i Minna och Davids trädgård. Vi har grävt, satt kantsten, planterat, sått grönsaker, planerat gräsmattan...... Till vår hjälp.... hade vi en Koltrast, han höll oss i alla fall sällskap hela tiden :) Nu är vi klara och mycket nöjda :)
 
 
 
 

Fler bilder....

från träningen igår :) Jenna och jag sitter på en sten och kollar när Kicki har lagt ut dummies. Birgitta håller på att ta bort fästingar.... det händer en hel del utöver apporteringen :)
 
 

Jenna

Torsdagsträning, vi var få och inga grabbar små..... så höglöpande Jenna fick följa med Tali på en träning. Här kommer en liten snutt på henne.
 
 

Stadga

Tog ett litet pass i hagen för att träna stadga. Var och en fick vänta på sin tur och det gick så bra. Tack Jenna för att du tog och levererade rätt emellan Tali och Primo, snacka om utmaning :) Dom tittade längtansfullt på dummisen men Tali satt kvar :) Primo sitter där han ska, såklart :)
 
Nu är Tali, Leia och Messis röntgenresultat klara, HD A ED 0 på alla 3 :)
 
 
 
 

Solen skiner :)

Det är ett riktigt härligt väder ute :) Passar på att tvätta mattor och hundfiltar som legat på hög.... nu torkar det fort ute så det är så skönt att jobba undan saker som fått vänta :) Även hundarna torkar fort efter morgonens bad :)
 
 

Flat Show Västra

Söndag och utställning, Tova, Alma, Posse och Tali skulle jag springa med, dock fick Sonja ta Alma i bästa tik :) H F Poseidon, Posse började och han kom på andra plats av 3 i Junior hanar. H F Thalia, Tali tog 1a plats med HP i Junior tikar med 5 hundar. H F Almadin, Alma kom 2a med HP i unghund med 5 startande och Tova som lämnat pälsen i Sparlösa fick i alla fall visat upp sej och fått en massa godis :)
I bästa tik åkte ungdomarna ut men jag är så fantastiskt nöjd med dagens resultat, viiiiiilken helg :)
 
Bilder ligger på olika kameror med detta fick jag med i min egen :)
 
 
 
 

Flat Show Västra

Vilken dag, viiiiiilken dag det blev :) 8 Håll Fastare mötte upp på Tånga Hed för att pröva på WT. Det gick otroligt, fantastiskt bra. I nkl var vi 4 i topp 10, 2 på prispallen. I ökl knep vi 1a och 2a platsen :) Jag är överväldigad av resultaten och så himla stolt över ert arbete med "mina" hundar :)
Tommy hade i vanlig ordning åkt hem före prisutdelning....... säjer inte mer om det ;) så även detta år fick jag ta emot hans priser. Kolla på kortet från prisutdelningen hur Per-Åke pratar i telefon med Tommy och berättar nyheten :)
Resultat nkl
H F Nike, Sally med ägare Maria Järn 18 20 19 16 19=92p 3dje plats
H F Tova, Tova, Birgitta Svensson 16 18 19 16 17=86p 5e plats
H F Almadin Alma, Sonja Salomonsson 14 17 18 18 18=85p precis utanför prispallen på 6e plats
H F Thalia, Tali, MIN :) 18 19 19 19 9=84p 7e plats
H F Selene, Leia, Lotten Andersson 16 20 17 0 16=69p
H F Poseidon, Posse, Britt-Marie Hansson 16 2 6 17 13=54p
 
Resultat ökl
H F Spinner, Spiker, Tommy Rygh 19 17 16 18 17=87p 1a plats
H F Charlie Brown, Charlie, Lotten Andersson 18 17 17 16 16=84p 2a plats
 
Här kommer bilder från denna dag med avslutande middag :)
 
 
 
 

Besök :)

Nu är Sonja och Alma här :) Efter trimning så blev det en långpromenad och efter fikat så får vi se vad vi hittar på. Ikväll kommer Posse med matte och husse så blir det hund hela helgen :)
 
 

Torsdagsträning

Jenna löper så hon fick vackert stanna hemma, det tyckte Tali var en god ide´så hon fick vara med hela träningen :) Meija som jag har delad vårdnad om och som bor hos Mats och Britt växer sej till en vacker ung dam, det är hon som sitter..... Charlie stod så himla fint vid Lotten så den duktige vackre pojken fick också vara med på bild :)
Vi har kört kluriga övningar som hundarna löst mycket bra, hoppas ni alla känner er nöjda för det gör jag :)
 
 

1 röntgenresultat

Husse var och röntgade Messi i måndags och nu är resultatet registrerat, HD A, ED 0 :) Men vart har Talis och Leias tagit vägen :( Ska ringa SKK och kolla så dom verkligen har plåtarna för igår var det 14 dagar sedan vi var iväg för röntgen :(
 
Morgonen började i trimstugan. Tova och Tali fick sej en genomgång. Under promenaden fick dom sej ett dopp med resultat att alla har fullt med gamla fröer i pälsen........ så hade vi inte planerat........
 
 

Nyhetstorka

Vet inte riktigt vad jag ska skriva...... Gunell, Clary och Birgitta har varit här och tränat. Tali fick också vara med så jag får känna på henne inför helgen. Fiberkillen kom och satte in dosan i huset så snart är det klart. Nu ska jag baka bröd.... Ett något oinspirerat inlägg av en händelserik och bra dag :)


Planering

Till helgen har vi Flat Show och då får jag besök hela helgen :) Det vill till att planera så inget blir glömt men det brukar jag vara bra på så det ordnar sej säkert. Vissa planer går dock i stöpet. Jenna var anmäld men hon löper så hon får vackert stanna hemma, hoppas bara att Tali väntar lite så hon kan hänga med.
 
 

Smog?

Nädå, det är bönnera som sliter dag och natt för att få jobbet gjort. Det är kruttorrt på ytan och det blåser en del så hela luften är full av jordstoft.
 
 

WTstarter :)

I måndags var H F Mossa, Mossa, och Berit på WT i Bergslagen. Dom fick ihop härliga 78 p i ökl och är nu klara för Eliten. Byter man klass och visat framtassarna så får man en fin dummies som uppskattning, bra jobbat av er :)
 
H F Peridot,  Vilda, och Lotta var samma dag även dom på WT men i Bromölla. Detta var deras debut i nkl och kammade hem 85 p, bra jobbat även av er :)
 
 

Inte bra....

Inte bra alls! Efter att barn och barnbarn åkt iväg efter Påskfirande här så slog elaka baciller till. Maken har drabbats hårdast även om jag är rejält hängig också. Får bara hundarna sitt så kan man ligga på soffan sedan. Promenaden gick i sakta mak men hundarna får röra på sej i alla fall.
 
 

6 år :)

Grattis till Bidde och alla dina syskon på er 6årsdag idag, hoppas ni alla får en riktigt fin dag <3 Familjen hälsar till er alla :)


Härlig helg

Ja, det har det sannerligen varit och vilket fantastiskt väder vi haft. Små som stora har varit ute i friska luften en hel del och vi passade även på att åka till sjön för att grilla korv, det var riktigt mysigt :) Denna morgon for dom åter hem till sej men lugnet lade sej inte än för nu var det dags för helgträning :) Sally, Elsa, Charlie, Leia, Tova och mina hundar fick vara med. Jag fick se att det var full fart på myrorna så nu är det hög tid att njuta av våren.
 
 
 
 
 

God fortsättning

Jag hinner inte att sitta så mycket vid datorn denna helg, det händer saker hela tiden och jag vill umgås med barn och barnbarn så mycket det går. Igår kom även Stefan och Ida, härligt att hal hela ligan samlad :)
Eftersom det blåste lite för mycket så blev det ingen Påskbrasa men vi ska se om vi får fyr på den idag. Gocarten dammades av så dom större barnen, Whilma och Viggo inräknade kunde fara omkring ett tag :) Om en stund ska vi åka till sjön, ha med korv att grilla så det tror jag blir riktigt mysigt :)
 
 

Aprilväder

Det började snöa under morgonen men nu skiner solen och värmer faktiskt lite :) Härligt med fint väder för oss och ungarna när dom är här. Tror jag inte kan förbereda så mycket mer inför helgen nu utan bara vänta in första familjen som kommer om en liten stund :)
Kenneth kom och visade sina påsförpackningar med endast ett klädesplagg i varje, dessutom var varje påse svetsad..... Han ville gärna ha sin tvätt såhär framöver. Dock ingår inte det i min arbetsbeskrivning så det kan han glömma :) Inte lätt när han blir bortskämd på sina utlandsresor, tufft att komma hem :)
 
 

1 april

Idag får man passa sej så man inte går på något aprilskämt :) Det brukar resultera i att jag inte tror på något..... något jag vet är sant är att maken kommer hem ikväll, det ska bli skönt att ha honom hemma igen.
Det är lugnet före stormen! Alla ungar med sina ungar kommer hem för att fira påsk, ska bli roligt att ha en riktig familjehelg igen. Som vanligt kommer dagarna att gå alldeles för fort så det vill till att njuta så mycket man kan. Glöm inte vår träning på Annandagen, kl 10 hos mej. Bra att hålla ångan uppe när huset är tomt igen :)
 
 

RSS 2.0