Ligan

Vi höll på ute, jag och hundarna. Doris hade ett ben så hon kunde absolut inte sitta med för att ta en gruppbild. Tänk om dom ville ha det också? Inte troligt sa jag så du får garanterat ha det själv. För att hon inte skulle vara ett störande objekt så förpassades hon till hundgården, flattarna skulle få jobba lite och då ska det vara ordning och reda. Lite lurigt är det att hitta dummisar i stubben men med näsan på så fixar dom det. Libra kommer glad i hågen in och Primo tar och visar upp för dom som väntar på sin tur vad han hittat :)
 
 
 
 

Tomt

I fredags kom Minna, David och lille Albin men före det så åkte ett gäng valpar igen. Sonja och Bosse var sist ut för att hämta Ina :) Tack för alla härliga rapporter och att jag kan ringa er för att kolla läget. Att släppa iväg valparna är alltid jobbigt även om jag vet att dom får det jättebra så det är guld värt att ha denna nära kontakt :) Ska bli väldigt roligt att se hur dom utvecklas och vi ses på 4-månadersträffen.
 
Nu har Karda åkt med till Helsingborg, valphagen är borta, det är städat och maskinen går för fullt för att tvätta filtar och dynor. Nu känns det väldigt tomt och lite som att ingenting har hänt.
 
 

Stor som liten

Det är lättare att ta kort på dom små när dom sover. Då kan jag även passa på att baka så nu har dom hört mixern väsnas och det var ingen konstighet med det även om dom undrade vad som lät.
 
Doris är som Doris är! Allt ska värderas, om hon vinner på det jag vill eller om hon ska strunta i det...... Här måste jag vara listig och vi har kommit en bra bit på väg även om hon inte köper mej som ledare fullt ut än.... Att gå i koppel skulle hon göra på sitt sätt, naturligtvis, vilket gjorde att kopplen blev till en enda härva. Då är det bara att bestämma sej, en dag när man känner sej stark..... att nu är det slut med fånerierna, nu går du fint. Mycket nöjd över min insats så fick vi en väldigt trevlig promenad allihop :)
 
 

Promenader

Nu tar vi och går små promenader, valparna och jag. Efter att vi ätit tog jag med tikarna så vi blev fler :) Doris fick stanna hemma, hon kan använda valparna som käglor och det går inte för sej! Karda är smart, blir dom för enerverande till att vilja dia så hoppar hon över halmsträngen så hon får vara i fred. Jobbigt som 17 men snart så lyckades dom med stor möda att komma över.
 
 

Voffarna

Dom undrar säkert var sina syskon tagit vägen. Full fart är det på voffarna ändå, busar, sover och äter, precis som det ska vara.
 
 

Snart 4

Medans Walter väntar på matte så sover han gott på Ville. Det verkar som dom är lite tagna av besöken och lugnet när 2 åkt :)
 
 

8 veckor

Då var det dags för mej att börja släppa iväg valparna. Inte helt lätt när man levt så nära dom och sett dom utvecklas men nu är det dags..... Då känns det väldigt bra att få lite rapporter redan idag då dom första åkt till sej. Abbe bor närmast och han hann inte mer än till sitt  så somnade han gott i sin säng :) Amos är med matte i Habo och hon ser så glad ut och det är säkert Amos också :) Om ett par timmar åker Walter och den sista far på lördag, sen är det tomt.....  Ska bli spännande att få följa er alla och i morgon blir det till att höra hur natten varit :)
 
 

1 dag kvar...

Nu har jag plockat ihop det som ska skickas med valpen, i morgon börjar dom åka med sina ägare. Tänk så fort det gått, knappt jag fattar.... Efter innebus så lekte dom med ett papper som flög runt, även Doris gris fick dom låna och det var uppskattat :) En slurk mat gav Karda, snart slut med det så bäst att passa på.
 
 

Ståbilder

Först ett kort på Rebecca men sin lille Sammy :) Nu är det inte många dagar till som du får ta med honom hem :)
 
Sussie, som jag köpte min första flat av -84, och Tomas har varit här och hon hjälpte mej med ståbilder. Inte helt lätt med det gick riktigt bra. Vi har varit kompisar ända sedan dess så det har varit häftigt för henne att kunna följa Lady i 7 generationer :)
 
 

Godingar

Hur bedårande får man vara???
 
 

Valpbesiktning

Så var det då dags för besiktning och allt var ok :) I vanlig ordning skötte sej valparna med den äran, efter ett ögonblick så sov dom. Det är en rejäl spruta som chippet sätts in under huden med så det gäller att avleda valpen så den får annat att tänka på, gick väldigt smärtfritt :) Nu har dom fått mat och kommer säkert att sova en god stund efter morgonens äventyr.
 
 

Skryt

Valparna imponerar :) Från att jag städat ute hos dom på morgonen så ligger tidningarna orörda och torra ända tills jag säjer god natt. Inne har det blivit någon enstaka fläck efter dom, såklart, men denna morgon var det inget att städa efter deras lek :) Dom tycker det är så kul att busa inne och rätt vad det är så kommer min toffel och far förbi.... Nästan en timme är dom inne medans jag äter frukost och bara umgås med dom men blir dom nödiga rusar dom ut för att snart vara inne igen. För att få en bild på hela ligan så fick det bli ett godissök, i annat fall är det helt omöjligt :)
 
 

Nedräkning

7 veckor och 1 dag är nu valparna. I rasande tempo närmar det sej "åka hem dagen" men lite till får jag rå om dom. Igår kom Susanne och Tor-Björn med vänner för att titta till Saga, även övriga valpar fick en dos med mys :)
Hostan har varit lite bättre i natt så dom stora fick sin promenad igen, det tyckte dom säkert om. Dom små fick åka bilen igen. Vi tog ett besök hos Dag och Barbro som har ett hus nästgårds. Affe fick lite extra uppmärksamhet såklart :) Dag var lite bekymrad över att valparna skulle ramla i den lilla dammen men det gick bra. Vi tog en kort promenad på Åkervägen så dom fick leka av sej, Ina ligger och myser i gräset och börjar man bli trött, ja då åker vi hem igen :)
 
 
 
 
 

Sol o bad

Kenneth följde med för en tur till vattnet med hundarna. Eftersom det inte blir någon promenad så fick hundarna roa sej vid Örns udde istället, Karda fick dock stanna hemma till hennes förtret. Det var skönt att kunna stå still och bara titta på när dom roade sej. Fick några bra kort på hur man ser ut när man skakar sej, inte helt smart uttryck :) Doris ville till slut vara med och bada men det blev vatten till magen sedan var hon snabbt på land igen.
 
När valparna hade ätit sin mat var det dags för sista vägningen samt avmaskning. Nu ligger dom på runt 5 kg :)
 
 

Inte över

Jag har haft min värsta natt i denna förkylning, hostan är bedrövlig när jag ligger men bättre när jag är uppe. Hoppas det vänder nu....
 
Morgonpromenaden blev inställd, jag orkar helt enkelt inte men kanske vi kan åka till sjön fram på dagen så dom får bada lite i alla fall. Valparna har varit inne och härjat, förlåt, hållit mej sällskap :) Dom var jätteduktiga så det blev inte en enda kissfläck som jag måste torka upp, det är jag väldigt tacksam för idag. Dammsugaren fick påhälsning och det var inga större konstigheter, bara något nytt som skulle kollas. Det är en centraldammsugare så den låter inte lika mycket som en "vanlig" men det är ändå inte alla som gillar den men för valparna var det inga problem :)
 
Pysen kom in igår kväll och var nog mycket nöjd över att valparna behandlade honom hövligt. Han har ju Doris att tampas med........ men nu gick det lugnt tillväga.
 
 

Skogsvistelse

Min förkylning hänger i, hostan är bedrövlig :( Valparna behöver åka bil och få komma till skogen så jag kände att ska vi komma iväg så får vi göra det tidigt för sedan är orken borta. Sagt och gjort, in i bilen med dom. Denna gång utan Karda. Dom är inte helt övertygade om att det är ok att åka bil men skogen...... där trivs dom sannerligen. Så lätt att ha dom med, otroligt följsamma. Går jag iväg så följer dom bums med men leker man och missar att jag går så är det bara att säja några ord så är dom vid mina fötter :)
 
Glömde skriva igår att jag hade ett besök till :) Lunas husse och matte var ute på vift och tittade förbi, jättekul att ses igen. Vi får ta oss i kragen och titta fram och hälsa även på Luna när vi kör till Helsingborg :)
 
 

Valdag

Nu är det bestämt vart valparna ska. Ett gott gäng blivande valpägare har kollat på dom små och vet nu vem som ska följa med hem om ett litet tag. Återigen är jag väldigt nöjd och vet att valparna kommer att få det bra men framförallt att vi kommer att ha tät kontakt. Tack för förtroendet och jag önskar er en härlig tid ihop med er hund.
 
Rebecca med familj var här igår och nu vet jag att herr ljusblå kommer att flytta till er. Känns bra för dej att veta när vi ses nästa helg igen och du kan bekanta dej med denna kille ännu mer :)
 
Kort på tjejernas familj får bli vad det lider, Sagas matte och husse kommer i veckan och snart är Inas matte och husse också här :)
 
 

Provträning

Idag var det dags för provträning, hostan hänger i och jag är inte på topp men med god hjälp går allt :) Vi fick till det riktigt bra så man såg var man ska lägga energi i träningen för att få till det. Vi var alla avis på Marias avlämningar med Sally, ni är BÄST :) Även om inte allt funkar som man vill så glöm aldrig att det finns positiva sidor som man ska glädjas åt, så enkelt är det!
 
Efter träningen fick jag valpbesök från Karlstad, ytterligare en go familj som ska ha en valp så nu är dom tingade. Jag är så nöjd med alla nya engagerade valpköpare, så roligt att få följa er och er valp framöver :) Dag som ivrigt väntar på att få hem sin valp är med på mina träningar och idag var han funktionär, stort tack för det :)
 
 
 
 

Dumma internet

Nu funkar det inte alls men jag kör lite via telefon så jag kan uppdatera bloggen :) Igår fick Jenna träffa valparna, hon sköter det så himla fint så dom snabbt förstår att dom ska sköta sej. Karda tog sedan över och gör på ett annat vis för att dom små ska göra rätt. Först ligger hon och när dom blir för närgångna springer hon i snäva svängar och snabbt tar dom det lugnt. Man lär sej mycket av att studera tikar ihop med valpar och inser att bara man är tydlig så förstår dom och man behöver inte vara tuff alls för att få som man vill :)
 
 

Risig

Kenneths hosta och snuva har nu drabbat mej, idag känner jag mej riktigt risig. Hade tänkt åka till skogen med valparna men det får vara. Dom fick träffa våra kompisar i morse och var mycket nöjda med det :) Knut passar på att mysa med Karda, hon blev lite smutsig under promenaden men det bryr han sej inte om :) Dom stora måste ut och då kan jag bara lulla med så sköter dom sej själva men med dom små måste jag vara mer uppmärksam och det orkar jag inte idag.
 
 

Voffarna

Morgonen började med dammsugning samt lite skurande. Det förstnämnda imponerade inte men nu ska dom ha möjlighet att bekanta sej med denna tingest, moppen var roligare :) Vi har varit i trädgården före maten som dom avnjöt i skuggan hemma hos sej. Nu rastar dom middag så jag ska ta en kopp kaffe :)
 
 

Gåsjakt

Våra Tjörnkompisar kom för att vara med på gåsjakt. Jenna och Tali fick följa med, Kenneths vapendragare Primo är halt så han fick stanna hemma. Om det tyckte han säkert inte! Jenna fick jobba in 2 gäss ute vid ön där herrarna satt.... Inger och jag fick i alla fall en fantastisk kväll och Tali värdefull passivitet. Detta var premiär för henne och jag har inget emot att hon inte fick hämta, så funkar inte våra fågeljakter. Ibland blir det jobb och ibland åker man hem utan byte.
 
Vi fick en fantastisk kväll och jag har sagt det förut..... jakt är inte bara att få hem fantastisk mat som ska avnjutas längre fram utan helt otroliga naturupplevelser och gemenskap ihop med kamrater och den största kamraten är nog ändå mina hundar som gärna jobbar för mej.
 
Dock fick jag lämna Vänerns strand lite tidigare än dom andra, jag hade valparna att tänka på och dom måste få sitt. Snart kommer vännerna och då ska vi prata igenom kvällen för det hör till :)
 
 
 
 

I det fria

 
Idag har dom varit i trädgården ett par gånger, både ensamma och med Karda. Man kan väl säja att dom inte är helt nöjda med att komma in i hagen igen men dom njuter sannerligen av att busa i gräset:) Jag ska försöka få bättre kort för det är inte helt lätt med skugga/sol....
 
Talis bror Sam har varit hemma för att trimmas och det är en så fin kille. Just då var min kamera ute på vift så det blev inget kort taget, ska se om jag kan få över från telefon....
 
 
 
 

Skogen

Resan till skogen gick väldigt bra, inte mycket protester alls. Där var det valpköpare som väntade på oss och tog en valp var så slapp dom ner bland myrorna. Karda fick följa med men efter en kvart blev det bilen för henne, jag ville se hur valparna uppförde sej utan henne. Dom var väldigt frimodiga och undersökte skogen, busade med varandra och bara njöt. Nu är det slagna hjältar som tar igen sej en stund :)
 
 
 
 

6 veckor

I går var Sonja här för att titta till Ina :) Snart så ses vi igen och då ska lilla stumpan följa med hem till er och Alma. Senare idag ska vi till skogen och jag måste bara säja att ni som väntar valp är sannerligen engagerade redan nu <3 Ni håller koll på bloggen och ser att det blir utflykt idag och då tar ni som jobbar ledigt :) Det här kan bara bli bra :)
Under frukosten har jag sällskap av gänget, hur mysigt som helst.
 
1 hane finns att tinga.
 
 

Livet leker

Dörren öppnades och första anhalten var där Kenneth satt innanför dörren. Nog hade dom kommit in ändå men det är mysigt att mysa med valpar :) Snart var dom inne i köket så maken fick vackert byta plats. När dom blev trötta gick dom hem till sej men snart får jag säkert besök igen :)
 
I morgon ska vi till skogen med hela ligan, Karda får följa med som stöd. Det kommer några valpköpare för att vara med och har du tid och lust så hör av dej. Kl. 13 går färden till träningsskogen :)
 
 

FM 2015

Så är denna helg över, tänk så fort det går när det är så trevligt! Vi möttes upp ute i den Småländska skogen, ett fantastiskt ställe som Birgitta N och Lotta fixat genom sin kompis Margit. Stort tack för att vi fick vara där :) På fredagkvällen kom Tommy och Cristina för att umgås, Lillian med Baro och Berit med Mossa träffade jag på lördagen. Då var det tävling i Kosta och förväntan var stor :)
Några av mina hundar har aldrig startat vilket alltså var helt nytt för både förare och hund men oj, vilken upplevelse för dom och det gick ju riktigt bra för er :) Eva och Iris minglade runt och hade det enbart trevligt utan tävlingsnerver men en nyttig upplevelse fick även ni. http://fm2015.gundogs.se/startsida.html här kan ni gå  in och se alla resultat och även förundras över att så många flattar kommer på detta evenemang.
Stort och varmt tack till er alla och era duktiga hundar för att ni hänger på. Det sporrar mej än mer att hålla på med träningar, tips och stor gemenskap :) Tack även för den fina Camp-skylten, den är sparad och ska med ut på fler äventyr :)
Som sagt, nu är jag hemma igen. Lite trött men väldigt nöjd och att få mötas av glada valpar gjorde gott för energin :)
Det blev mest bilder på gänget och nog åt vi men inte hela tiden..... det var svårt att fota och starta samtidigt men Birgitta fick några kort på mej och Jenna.
 
 
 
 

Full fart

Nu vill det till att sätta fart så allt är klart tills vi drar iväg, ändå tar jag mej tid att säja god morgon till valparna. Man blir både varm och glad när dom svansviftande små liven kommer i full glädje till mej, då är det väldigt lätt att sitta och mysa :)
I den bästa av världar blir det ett inlägg på söndagkväll så håll ut......
 
 

Svag

Dottern och yngsta sonen ska dela på ansvaret medans vi är på äventyr vilket är oerhört tacksamt :) Dock har Minna under flera samtal undrat om jag bakar bullar tills dom kommer och mitt svar har hela tiden blivit ett kraftfullt NEJ! Men vad gör då den svaga, ömma modern? Jo, hon ställer sej och bakar bullar. Förbaskade unge, hon vet precis hur hon ska göra vilket är ett genomgående drag hos dom alla. När dom var små var sannerligen ett nej ett nej!! men nu kan dom få, nästan, som dom vill med tindrande ögon och len röst...... Hur 17 ska det bli när barnbarna blir lite större??
 
Voffisarna har fått sitt medans jag bytt plåtar i ugnen och dörren står nu öppen för dom. Dom får själva komma på att det är trevligt att busa inne också så i nästa vecka kan jag garantera att det är fullt ös i huset :) Herr grön var först upp för trappan och låg som en tax nosade han lite innan han gick ut i säkerheten igen. Man kan även konstatera att man inte behöver köpa dyra leksaker, ett löv eller plastkruka är minst lika roligt. Skulle jag ändå hitta något skojigt i affären får det allt följa med hem :)
 
 
 
 

Lycka

Jag fick ett SMS igår om jag ville ha kantareller, tack gärna blev svaret. Så när Elisabeth dök upp på träningen fick jag en kasse med rensad svamp, vilken lyx :) Glad i hågen hällde jag dom i en 5liters gryta men den räckte inte så jag fick ta fram 10litaren och den blev full. Elisabeth hade även rensat bland allt hon stickar och hade med en tröja till Minnas Albin om det var så dom ville ha den. Den var otroligt fin och jag vet att Minna tycker mycket om dylika ting så jag skickade ett foto på den och nog blev hon jätteglad :) Vi båda skickar ett stort tack till dej :)
 
Träningen gick väldigt bra men hur det kommer att gå på lördag tvistar dom lärde om. Oavsett resultat så ska vi ha kul ihop med våra hundar, mer kan man inte begära :)
 
Det finns massor att känna lycka av, ovannämnda såklart och att få sitta i en valphög är pricken över i :)
 
 

Morgonrutiner

Som jag skrivet tidigare så älskar valparna när det är nybäddat och vad är inte bättre än att busa och stöka till med en gång? <3
Snart ska jag till skogen för vi har träning idag, håll tummarna för att regnet håller sej borta för det känns inte troligt!
 
 

5 v

Svart hane finns att tinga.
 
 På morgonkvisten var jag med dom en stund och dom kommer gärna när jag kallar :) Den goda vanan att göra ifrån sej ute håller i sej så det är inte mycket jag behöver städa inne hos dom. Självklart är det en hel del blöta tidningar på morgonen men är det bytt och torrt så klarar det sej ända tills det är natten :) Dom blev vägda för idag ska dom avmaskas igen.
 
Valpbesök har jag haft på fm och lite senare blir det fler som passar på att kolla dom. I morgon är det träning för H F-hundarna så då går den dagen. Torsdag är det förberedelser inför fredagen då vi far till Kosta för FMet :) 16 hundar från mej var anmälda och 14 kommer till start, så himla roligt med ett så stort gäng som hänger med. Det kommer även hundar som inte ska starta men som vill se hur det går till, bra tänkt :)
 
 
 
 

Besök

Nu blev det som det ville med bilderna...... men så får det bli.....
Idag kom Lena och Pondus samt Birgitta och Nova så vi passade på att åka till dammen för ett litet pass. Birgitta och Tova mötte upp så jag fick överlämna grattisdummisen till dom :) Sen blev det valptitt i vanlig ordning :) Tack för besöket, vi ses på lördag igen :)
Valparna har nu fått en "riktig" säng vilken dom trivs så gott i. Utelek fortsätter och lite roar dom små :)
 
 
 
 
 

Bitgitta o Tova

Ett stort rungande grattis till Birgitta och Tova som tog ett 1a pris i NKl på jaktprov denna dag. Birgitta ringde, glad som en lärka, och läste upp protokollet :) Bara 5or rätt igenom och Tova har gjort ett kanonfint arbete. Stort GRATTIS ännu en gång :)
 
 

Duktiga valpar

Jag var uppriktigt förvånad över valparna igår! Mellan kl. 6 30-22 så var det en bajs inne på tidningarna och endast några kissfläckar :) Nog för att det hör till att inte göra sina behov där man "bor" men så här tidigt har jag inte varit med om att alla valpar går iväg för detta. Lite imponerad är jag allt och lite spännande att få se om det håller i sej :)
 
Vill du komma och kolla valpar i veckan så föreslår jag tisdag. Ni är såklart alltid välkomna men veckan som kommer är lite speciell. Onsdag är det träning i skogen kl. 9 30, torsdag måste jag förbereda inför FM-et och på fredag åker vi så tisdag är en bra dag att komma hit på :)
 
Här kommer massor med goa bilder från igårkväll :)
 
 
 
 

Tali och jag

I morse blev det tidigt med mat till valparna, Birgitta kom för att hålla ett vakande öga på allt medans Tali och jag skulle på äventyr. Pluttisarna tog sej en promenad i den stora hagen och livet det leker för godingarna :)
Runt 12 så var det dags för Tali att göra premiär på jaktprov. Det var långa markeringar i näckrosor på vattnet, hon löste den första men efter att ha simmat ut till den andra och inte hittade den så kom hon in tom. Det var ett linjetag, om än kort, på vattnet där en and låg som hon löste. Hon fick inte in allt på söket men har en otroligt hög fart och gör så gott hon kan. Landmarkeringarna var inga problem. Jag fick inte alla i hand och med hennes orutin så gick inte allt fullt ut. Som vanligt är jag mycket nöjd och ser potentialen för en otroligt duktig hund. Min förhoppning var att vi skulle gå till pris och vi fick ett 3dje pris med hem :) Med mer mognad, rutin och träning så blir det kanonbra :) Nu har hon denna erfarenheten med sej så nästa gång blir det garanterat bättre men för mej är Tali bäst i alla fall <3
 
 

RSS 2.0