Gott Nytt År

Efter en frisk vistelse i skogen är jag redo för att ta tag i dagen :) En festmåltid ska förberedas, 3 rätters ska det vara en sådan här kväll men som vanligt har jag planerat bra så allt är i fas. Även en tupplur på soffan är inplanerad så jag är pigg vid 12slaget :) Nu får vi vänta ända till nästa år förrns vi ses igen..... Det känns som en raketfart på året. Jenna ska få sina valpar, håll tummarna för att det går lika bra som tidigare kullar hon fått. Nya möten med förväntansfulla valpköpare. Sen är det träningar som ska in i almenackan, årsträffen, utställningar, viltspår, jaktprov, lydnad, bruks mm mm. Det ska bli mycket spännande att få följa er alla i stort som smått :)
 
Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År.
 
 

Mellandagsträning

Ett gott gäng mötte upp för dagens träning. Det var till att klä sej varmt så det gick bra, mysfaktorn var en skön brasa så där satt vi och fikade. Vi hade flera stationer så det blev rörelse på hundarna, ville att dom skulle hålla värmen :) 3 av Karda/Einarvalparna var med så för allt drog igång fick dom egentid. På dom små läggs krutet på att gå fint i kopplet men vi testade dummies också :)
 
Anita och Sam fick en grattisdummies för att dom klarat appellen, undrar vem som står på tur för nästa? :)
 
Tack alla för idag, vi hoppas på en grön vinter...... så kan vi ses snart igen :)
 
 
 
 

Soluppgång

En härlig promenad i ett underbart väder. Doris fick stanna med husse, ändå fick jag bara med 3 av fyra flattar :) Dom har mycket att nosa på så det är helt ok :)
 
 

Gamla bilder

Jag skaffade mej en extern hårddisk till då den andra har några år på nacken. Alla mina bilder sitter nu i fin ordning på båda. 15 år!! av digitala bilder har jag så du kan ju tänka dej att det tog tid att få över allt, men nu är det gjort. Det är otroligt många bilder men när jag satt och skummade igenom dom så blev jag riktigt nostalgisk :) Jag hittade även bilder på min första flatt, Waterlily, Lizzie. Det har hänt mycket under alla dessa år och det är fortfarande lika roligt :)
 
Här kommer bilder lite huller om buller.
 

Jenna

Det syns att Jenna är dräktig, magen är inte lika slank som förut. Hon är fortfarande otroligt nära mej. Är vi ute och går så kommer hon på efter 20 m att hon är för långt bort och är hos mej igen. Skulle Tali vilja leka med henne så tittar hon på mej och säjer - Ta bort henne, jag vill ha lugn och ro. Då säjer jag till Tali och hon kan busa med Doris eller Karda som är hemma några veckor.
 
Om en månad ungefär så sitter jag i valplådan och har allt gått bra så kan man bara sitta och titta och njuta :)
 
 

God fortsättning

Huset börjar bli tyst igen men Minnas familj är kvar ett par timmar till :) Just nu grejar hon med annat så med Albin i knät tar jag mej tid att blogga. Familjen växer, nu har vi 3 barnbarn och kanske att det blir fler framöver :) Oavsett det så njuter jag när vi är samlade och det är full fart i huset.
 
 

Dan före dopparedan

Nu är det bara en dag kvar tills tomten kommer :) Om några timmar börjar barn o barnbarn att titta hit o ska vara här några dagar. Huset kommer att bli fullt av liv, inte bara Doris som hittar på saker utan det blir andra småfolk som också gör att det blir full fart. Just nu sitter jag o njuter av en kopp kaffe o tänker på er alla men snart ska jag sätta fart så det sista blir klart.
 
Lille Ville får skicka en hälsning till er alla, sköt om er så ses vi framöver. 30/12 har jag träning som ni fått mail om så bara hör av dej ett par dagar före om du kommer så vet jag. Nu stänger jag snart av datorn o lämnar etern för ett par dagar. En stor Julkram till er alla :)
 
 

Gamla Libra

Usch, så har jag varit och handlat allt som saknades inför Julmaten, jag var inte ensam kan jag säja men nu är det gjort :) Även jag har blivit julefin i håret så från frissan gick jag nöjd :)
Det är inte alltid det går att blunda...... Libra behövde också komma under saxen. Jag har nog aldrig haft en hund med så långa tofsar mellan tårna. Så tänker jag att är man fyllda 10 så gör det inte så mycket om man är rufsig..... Dock är det till att lura mej själv för jag tycker inte alls det är ok, hon ska vara fin liksom dom andra. Alltså, upp på trimbordet så nu är hon en vacker och ståtlig dam igen :)
 
Det är sannerligen tre helt olika flattar. Tali med sina snusläppar och ser allt lite fånig ut, mamma Jenna med sin, fortfarande, dräktighets melankoli och mormor Libra som är så värdig. Yrvädret Doris är också med på bild, älskade hundar.
 
 
 
 

Julkort

Nu börjar det sannerligen att dra ihop sej :) Julen närmar sej med stormsteg. Jag är i fas med allt så det känns bra, bara att fixa det lilla sista så kan familjen börja rulla fram på "gårn" :) Nu förtiden får man mer julkort i e-brevlådan än postlådan och så lite kort jag skickat i år har jag aldrig gjort förut, 2 hamnade i lådan,2!!!! Det märks sannerligen att vi "umgås" på ett helt annat sätt i dag än tidigare. Lite trist kan jag känna att det är men det är väl bara att gilla läget. Julkorten gillar jag skarpt som jag fått, tack för dom :)
 
 

Abbe

Även Abbe skulle fixa till frisyren före Jul :) Han är väldigt lätt att hantera så under fikat körde jag över klorna också. Det tyckte han var onödigt men vi myste en stund och när han förstod att jag inte skulle ge mej så var det snabbt fixat. En ståbild skulle vi ta också och jösses så lätt han var att ställa så kortet var taget i ett nafs :)
Han är från Karda/Einarkullen
 
 
 
 

Jenna är dräktig

Jennas midja är inte lika smäcker längre, det börjar så smått att fyllas ut :) Hon mår jättebra även om hon fortfarande är melankolisk och otroligt mattesjuk. Nu är det 5 veckor kvar att vänta tills vi vet vad som döljer sej i magen :)
 
Kenneth rensade i skåpen igår och hittade lite smått och gott som hör till hundarna. Döm om min förvåning när jag efter ett tag fick se att han tagit på Jenna och Doris en del av det :) Jenna var inte helt nöjd men Doris bryr sej inte alls om att vara en luciatärna :)
 
 

Affärsresa

Det kan man nog kalla det, jag har varit och handlat idag. Hundarna fick ny fin mysig fuskpäls i soffan samt 2 leksaker som Doris redan tuggat sönder så det var skitsaker :( Jenna har gärna sin gris så vi får väl se hur länge hon får ha den ifred för dom nya leksakerna eldar jag nog snart upp....
 
 
 

Julefin

Saga, som Susanne och jag har ihop, kom hem för att trimma bort lite päls. Som vanligt försökte vi ta ståbild på en julfin liten tjej men det gick sådär :) Efter det åkte vi till skogen där Dag och Abbe mötte upp för en promenad. Det är verkligen mysigt att se hur roligt alla har ihop och Saga fick en kompis i Doris :)
 
 

Ny sort

Jag fick, förra året, en bok om Varas anrika konditori Nordpolen. Där kan man läsa en massa historia samt även en del av deras recept finns där. Dom har en fudge som jag tänkte testa och den blev hur bra som helst och är nu en ny favorit :) Mintkyssar är också gjorda men ska idag göras färdiga med en chokladprick på.
 
Birgitta och jag ska under dagen göra marsipan och tror nog att det blir en limpa mm av det. Självklart är marsipanen gjord från början så jag tror jag ska mala mandeln före hon är här så är det klart :)
 
Jag skulle ge mej iväg till skogen men när solen skulle börja gå upp i dimman så slog halkan till. Snorhalt skulle jag vilja påstå så vi gick in igen, får gå ut senare på dagen så benen hålls hela inför familjehelgen.
 
 

Den som spar....

...han har :) Ibland får man bra kort som man inte behöver just då, då är det bra att ha det till någon dag senare. I helgen fick jag ett gulligt kort på Jenna som sover med grisen så det lägger jag ut nu :)
 
 

Underbart väder

Det knastrar under fötterna när man går, solen skiner och det är vindstilla, helt underbart. Hundarna är rena när dom kommer in, vilken lycka :) Bäst att passa på och tvätta trasmattor samt hålla tummarna för att minusgraderna är kvar ett bra tag till :)
 
 

Jenna

Lilla Jenna vad döljer du för oss...... Öronen slokar och ögonen är melankoliska, hela världens bekymmer är på hennes axlar. Hon är mycket mer mattesjuk än vanligt och gosar mer än gärna. I skogen går hon mycket vid min sida men gör även sina lovar så då släpper hon loss mer. Undrar om det inte finns lite valpar i magen ändå, snart nog ser jag det :)
 
 

Ville

Så var det ruskväder igen, så himla tråkigt. Desto roligare är det att då få besök :) Lille Ville, Karda/Einarkullen, med husse och matte kom på besök. En riktig goding är han också :)
 
 
 

Knäck i örat

Neeeej, i formarna hamnade det :) När jag en gång i tiden började med att koka knäck så var det inte helt lätt att få det i formarna. Det kom på kanten och välte den och sen var det bara pannkaka av allt. Nu är den tiden förbi sedan länge så där står knäcken, lagom hård på brickan :) Detta är lite av ögongodis som skickas till Lars-Åke :)
 
Hundarna får vakta sin egen matskål. Kommer någon för nära så stelnar hunden till och får så fortsätta att äta. Dom äter alla olika fort och nog ska man få äta i sin egen takt och när man säjer till på ett bra men klart sätt så är det helt ok. Men...... efter att vi ätit så brukar det finnas rester kvar och det ska såklart hundarna få. Då är det jag som bjuder och alla ska få äta, här får det inte finnas någon som ska ha maten själv. Det vet dom till fullo och äter fint ihop. Tova som är hos mej får också smaka så även en hund som inte bor här får lov att smaka. Precis som jag vill ha det :)
 
 

Sällskap

Idag kom matte, husse och Abbe för att vara med på promenaden. Han har vekligen växt sedan jag såg honom sist, man glömmer hur fort det går :) Abbe är väldigt ödmjuk mot dom stora hundarna men likt alla andra flatvalpar så tänker han sej inte alltid för.... Tova, som är hos mej ett par dagar, hade ett ben som hon hittat och det tyckte Abbe var spännande och ville gärna smaka. Tova sa på ett perfekt sätt till honom att det låter du bli, så var det inte mer med det :) Det är härligt att se hur samspelet är i en flock, allt bara flyter :)
 
Ett gruppkort försökte jag ta.....
 
 

Sådärja :)

Ytterligare lite avbockning på min "attgöralista" :) Lillgrabben var hemma i helgen och skulle smaka på tunnbrödet men upptäckte snart att det inte fanns apelsinmarmelad i skåpen...... Även det är tradition att ha hemmagjord marmelad på mackan. Alltså, bara att köpa hem apelsiner så det blev gjort. Passade även på att lägga ner grädde när jag handlade så jag kunde koka fudge, den är så god.
 
Det är många recept jag har efter mamma och när dom inte finns med mej längre är det ännu viktigare att fortsätta så som det var förr. Det skänker mycket glädje i mitt sinne så det är sannerligen värt det. Så det är bara att fortsätta, kolla av listan och röra vidare i grytorna :)
 
Fick även en mycket trevlig rapport från Sonja igår. Hon och Alma startade på rallylydnad, fortsättningsklassen, och fick fina 96/100 poäng. Massa grattis till er :)
 
 

Busväder

Det regnar och blåser som bara den, inget väder man vill vara ute i. Vi tar en slappardag för det är inte så bra att gå i skogen. Vågar inte utmana ödet en gång till..... Jenna kurar ihop sej så gott i fåtöljen, känner att jag mycket väl skulle kunna göra detsamma.
 
 

Helga

Hon ställer då till det, Helga! det var riktigt mörkt i morse så jag ändrade mina planer och började baka tunnbröd istället för att gå ut på promenad. Tunnbröd är ett måste i Juletid och det är så gott :) Libra ligger så fint på golvet och håller koll på läget. När det var klart bestämde Birgitta och jag att vi beger oss till skogen i alla fall, bättre vara två än en när det blåser så väldans mycket. Allt gick bra men nu tar vinden i ännu mer så det är skönt att vara inne igen.
 
 
 

Doris o Pysen

Pysen lever ett lugnare liv igen, Doris kan t.om mysa med honom i fåtöljen nu :)
Hundar överraskar allt som oftast. I går när jag var i skogen så hade jag min regnhatt i fickan, den satt där lite på trekvart för den fick inte riktigt plats. När vi är tillbaka vid bilen är inte Tali med och när jag ropar på henne kommer hon i full fart med min hatt i munnen, döm om min förvåning :) Jag hade aldrig märkt när den trillat ur fickan men hon hittade den och kom med den till mej. Stort tack för hjälpen Tali :)
 
 
 

Årets bästa dag

Jajamen, det är min och Libras födelsedag :) Libra blir 10 år idag så ett rungande grattis till henne, Idun och Gemma. Brodern Lejjo finns inte med oss men tikarna i kullen mår bra :) En liten härlig kull och jag kan inte nog tacka Libra för allt hon gett mej.
 
 

Produktiv dag

Så var det dags att baka julbröd i min stenugn :) Jag har en jäsställning där många kakor får plats vilket är kanon för många kakor blir det. Birgitta och jag har som tradition att göra detta ihop och då går det i ett rasande tempo. Från det att jag fick eld i ugnen tills vi var klara med städ och allt så tog det 6 timmar och minst 85 brödkakor ligger för att svalna. För att hundarna skulle ha det lite roligare fick dom märgben så var dom nöjda också.
 
 

RSS 2.0