Ungdomar

 
Härliga kort på dom yngre från dagens träning. Vi testade även våta avlämningar :) Tack L-Å för bilderna :)
 
 

Helgträning

Så var det träning igen :) Inte helt lätta uppgifter till små som stora men dom jobbar på så fint :) L-Å hade sin kamera med så jag tog inte kort på ungdomarna men på dom äldre fick jag tagit på. Ska bli spännande att se om han fick några bra som kommer på min mail. Tror nog det så fler bilder från dagen kommer :)
 
Nu hade jag med den allra tyngsta dummisen så det blev kort på när dom apporterade den.
 
 

8 år

Grattis till Primo, Kalle och Tjabo som fyller 8 år idag. Som vanligt skänker jag en extra tanke till Tjabo och hoppas att du mår fint. Du vet att det bara är att skicka ett par rader så jag vet att du har det bra <3


Allihopa

Idag var det träning :) Vi var inte så många och då tänkte jag att även Libra och Primo skulle få vara med. Det är fantastiskt med dessa äldre hundar som trots att dom är ringrostiga ändå tar signaler och gör det jag ber om. Primo blev halt så han fick inte göra så mycket men gamla Libra glänste <3.
Idag hade vi allt arbete i svår terräng, mycket fallna granar och dito stockar. Inte helt lätt att hitta i en djungel av rotvältor och granris. Tali och Leia hade lite problem vilket är helt ok med tanke på åldern men övriga var jätteduktiga :)
 
 

Snårigt

Gick en lite annan sväng denna morgon. Tror jag ska ta med Birgitta här nästa gång och fresta hennes tålamod :) Det ligger sly över hela skogsvägen så det är riktigt jobbigt att gå där. Så tog jag med några dummisar för att testa stadgan ytterligare på Tali. När jag går ut för att kasta så smyger hon med bakom mej, jag låtsas som inget men håller ett "getöga" på henne. När jag stannar för att kasta så stannar hon för att uppmärksamt se var den hamnar, jag går vidare och hon smyger efter och vi gör om detsamma igen. Så vänder jag för att gå tillbaka och hon hoppar intill min sida, lite som att - Visst är det min tur nu??
 
Så skickar jag Primo på en, Libra på den andra och Tali + Jenna får stanna kvar. Tali sköter det galant :) Så hamnar ånyo 2 dummisar i skogen med en smygande Tali bakom mej och vi går tillbaka ihop. Så får Jenna hämta en och jag visar Tali på den andra och det blir rakt ut och rakt in :) Däremot är hon lite slarvig med avlämningar så det får vi jobba vidare på. Tror hundarna var nöjda när vi tog oss hem igen :)
 
 

Birgitta

Idag var Birgitta och hennes hundar med på rundan. Det finns mycket vatten för dom att bada i och med kameran i högsta hugg så var jag beredd om Birgitta skulle ta ett ofrivilligt dopp :) Både hundar och jag såg till vår besvikelse att hon fixade det, men nästa gång kanske....... :)


Ingen mobil

Min mobil är död, stendöd! Jag hittade en gammal rackare som jag fått liv i men nätet har inte letat sej fram till den än..... det är säkert jag som gjort något fel så vill ni nå mej så gäller hemtelefon eller mail. Ska försöka få beställt en ny under dagen..... om jag bara visste vad jag vill ha..... Kameran fungerar galant och det är jag glad över :)


Inte en hund.....

så långt ögat når! Dom fick stanna hemma med Birgitta, det hade blivit väldigt trångt i Jämjö med alla hundar, vuxna och barn. Stort tack för hjälpen :)
 
Jag lyckades få lite egentid med töserna i alla fall. När dom blev trötta var det gott att ta igen sej i farmors mjuka famn :) Då var jag bättre än farfar, 1-0 till mej..... eller 1-1 i alla fall :) Lille Albin är på kort med sin pappa David och lilla Holly är hos pappa Jonas.
 
Denna helg skulle tjejerna firas för idag fyller Daisy 2 år och Holly har nyligen fyllt 1 år. Docksängen var en uppskattad present från Minna och David :)
 
Det är tråkigt att lämna alla godingar, stora som små men vi ses snart igen och vi har en jätte härlig helg att se tillbaka på :) Tack Whilma för att vi fick låna ditt rum, jättesnällt av dej och hälsa även brorsan Viggo.
Missade visst att få med Maria, Whilma, Viggo och Minna på kort....
 
 

Jämjö

Igår "landade" vi i Jämjö hos Jonas, Maria och barna :) Inte ett dugg avundsjuk på att Daisy bara gillar farfar, förbaskade unge...... Undrar hur jag ska få över henne på min sida....... Hon busar med farfar, bäddar ner sej och honom under täcket :) Jag får nog jobba på Holly och se om jag kan bli en favorit där eller Albin som snart är här :)
 
 

Trååååååkigt

Vädret är trist, grått, blåsigt och regnigt. Inte utan att man saknar solen så energin blir på topp igen. Ibland flyter fingrarna över tangenterna och orden bara flödar fram men nu sitter jag mest och funderar på vad jag ska skriva...... Kameran har fått vila, inte ens på träningen igår blev det några kort. Jag känner mej lite som Jenna i somras när vi var hos Minna, lätt uttråkad.
 
 
 
 

Mollie/Pennie

Matte har sportlov så hon och husse tog med Mollie och Pennie på en träning idag. Det var länge sedan vi sågs så det var ett kärt möte :) Dåligt ljus i skogen men fick ett hyffsat på Mollie :)


Grisar

Passade på att kolla foderplatsen för vildsvin när jag ändå var ute. Ny skada av bete i det tjärade trädet och nu är det än mer uppbökat runt om. En räv var mycket upprörd över att inte vara själv i skogen och skrek ut sitt missnöje. Det hade han inget för utan fick vackert springa iväg.
 
 

Årsmöte

Igår hade flatklubben/västra årsmöte. Som avslutning premieras dom champions som fick titeln 2014. Som nybakade SEVCH i sektionen fick Zamira, H F Sally Brown och Pennie, H F Smaragd varsin dummies :) Dummisarna låg kvar i bilen så det blev ett kort på dom i deras rätta element :) Glöm nu inte att få med er den när vi ses nästa gång :)
 
 

Lördagsträning

I ett helt vindstilla, lite mulet men ändå härligt väder har vi denna dag haft träning. Nu delar jag upp hundarna så Jennas kullar börjar och efter fikat tar vi dom stora. Det blev riktigt bra för då kan jag lägga fullt fokus på dom yngre så dom får sina utmaningar. Dom äldre behöver sina utmaningar dom också, såklart, och nu var det mycket lättare för mej att hålla ihop träningen. Visst har det funkat förut också men det är mycket klurigare att köra alla åldrar samtidigt. På detta sätt blir det lite intensivare och vi kan försvåra liiiite snabbare för alla :)
 
Dom som var med idag var Viggo, Spiker, Leia, Charlie, Tova, Elsa, Sally, Jenna och Tova. Alla kom inte med på bild.....
 
 

Fredag den 13e

Det känns lite som en skitdag, det snöar, regnar och är allmänt grått. Inspirationen är som bortblåst och inte ens promenaden fick mej på glatt humör. Åkte för att handla, semlor som jag bara älskar skulle med hem. Då blir det lite roligare i alla fall..... Då visar det sej att jag köpte VANILJSEMLOR :( En semla ska vara som den alltid varit och inte med någon ...... vaniljkräm :( Det är sannerligen fredag den 13e idag. Hav förtröstan, en tur till soffan och jag är på G igen och jag lovar att vara riktigt pigg på träningen i morgon :)
 
 

En god dag :)

Torsdagsträning i ett ruggigt väder men hundarna jobbar på och eftersom man har rätt kläder så är det inga problem. Trots det så är det skönt att komma in i stugvärmen för en fika. Birgitta hade köpt med en kanongod Semletårta så vi njöt i fulla drag :) Tack för den :)


Matbestyr

Att hundarna ligger runt mina ben när jag fixar mat hör till vardagen. Tali och Jenna ligger på min fot och busar medans jag rör i grytorna. Tali har även en egenhet att "skrynkla" till mattan så fort jag står vid bänken. Hon sätter tassarna på den och kanar framåt till liggande ställning. Det vill till att tänka på det så jag inte snubblar men tycker nog att jag lärt mej lyfta på fötterna när den lilla är med :)
 
 

Tjuvträning

Biggan och H F Beryll, Porter, kom för en tjuvträning. Vi har kört tecken, dubbelmarkeringar och lagt till skott. Stadgan ingår i allt vi gör och gossen sitter tyst och uppmärksam på allt som händer, när han ska jobba är det fullt ös så snön sprutar :) Tali fick samma övningar och hundarna är snabba som rackarns i tanken och fattar direkt vad vi vill. Att var snabb i tanken men ändå göra det föraren vill, ja, kan det bli bättre? :)
 
Här kommer en hel drös med bilder :)
 
 

Soooooool

En underbar dag har jag framför mej, dagen igår var inte så tokig den heller. Vi var då ute på lite jakt för att se om vi kunde trycka fram någon gris. Jag och hundarna gjorde vad vi kunde men det var tomt men en räv, några harar och några rådjur sågs. Flattarna är inga grisspecialister så nu letar vi efter en Grå/Wachtelvalp. Ringde till en idag som har parat sin gråhund och kanske kanske att det blir en valp därifrån.
 
 

Grattis

Sonja och H F Almadin, Alma har gjort det igen :) Igår startade dom på rallylydnad, nkl, för andra gången och bland 59 startande så fick dom en fjärdeplats med 94 poäng :) Nu gäller det en godkänd start till så kan dom titulera sej RLDn. Stort Grattis :)
 
 
 

Lugnt

I ett disigt morgonväder tog vi en extra lång promenad. Passade på att ta lite bilder på snöiga träd vilket förmodligen är borta i morgon. Ikväll kommer Kenneth hem igen så nu får jag nog ta tag i dagen så det är iordning med det mesta :) Undrar bara vad jag ska fixa för mat.....
 
 

Vitt o rent

Nog finns det fördelar med vinterlandskapet, hundarna är fortsatt rena när dom kommer in vilket är väldigt skönt :) Elmos, Talis halvbror, matte ringde och berättade hur glad han är i all snö. Hon tyckte synd om Tali som har så "lite" snö att busa i :) Som tur är vet inte Tali om att det kan finnas mycket mer snö på andra ställen så jag håller god min och låter henne busa runt i det som finns :)
 
Nog har vi haft, tidigare, vinter med mycket snö och då gav vi oss ut i markerna för att hundarna skulle få springa av sej. Jag pulsade på för fullt och började fundera på var dom var...... Jodå, dom gick i MINA spår för det var enklare :) Dom var både äldre och smartare än lilla Tali :)
 
 

Livsstil

Djur i alla dess former hör till min livsstil och då menar jag mest vilda samt tama djur. Ibland får jag fundera en hel del men får inte alltid en lösning på vad som hände, dock tror jag att jag fick ett svar igår.....
 
Tali låg i soffan i hallen på kvällen och rätt vad det var så började hon skälla. Min tanke var mest att nu ser hon väl i syne i fönstret och tog inte någon större notis om det. Vid sista kissningen fick jag se något konstigt som låg på gräsmattan, gick dit och fick se att det var tätningen som sitter i "katthålet" på grunden som blivit utsläpat. Spår runt om skvallrade om att räven varit framme och skulle förmodligen se om det kunde finnas något ätbart därinne. Nu är det dags att ta Tali på allvar och kolla vad hon ser när hon skäller. Räven hade fräckt befunnit sej direkt under fönstret där hon låg så hon såg den säkert.
 
Lite annat pyssel fick jag denna morgon. Ett rådjur har hängt klart och det skulle till grannen vars mark vi jagar på. Mannen är äldre och ville ha hjälp med att flå det. Vi har oftast pälsen på för att köttet ska bli saftigare, då blir det lite pyssel före det hamnar i frysen men det är det värt. Jag har flått ett för ca 10-15 år sedan så min vana är inte särskilt stor men teoretiskt är det inga problem. Skär där, där, där och där, dra lite osv. Det största problemet är att inte skära i köttet så man förstör men tar man det bara lugnt....... Kenneth är i Kiruna så det var bara att slipa kniven och börja. Det gick otroligt bra så nöjd med resultatet kunde mannen hämta sitt kött.
 
Man får tycka vad man vill om jakt men det är vår livsstil och den står vi för. Det är inte alla förunnat att få följa hela kedjan, från planering inför jakten, naturupplevelsen och ev. få ett djur att stoppa i frysen. Glädjen över att veta vad man stoppar i grytan, ett friskt frilevande djur som haft en fantastiskt tillvaro. Cirkeln är sluten.
 
 

Vinterlandskap

Birgitta och jag tog en promenad igår em. Det är vackert med snön på träden och vi fick turen att se 2 älgar som i sakta mak tog sej över åkern.
 
 

Trauma

Det är få saker som ruckar mina cirklar men det finns, framförallt, en person jag inte vill åka till. Jag är fullt medveten om att jag ibland måste och jag gör det men egentligen vill jag inte. För ett tag sedan märkte jag att det var en "skarv" i en lagning på en tand och det kändes inte ok, det kändes annorlunda.
 
Alltså ringer jag personen jag inte vill till, tandläkaren, och fick en tid, kl 8 15, denna morgon. Natten har varit hemsk, nattmaran kom 2 ggr på besök och jag hade svårt att somna om. Efter en kopp kaffe var det dags att fara iväg, vädret är lite sisådär så min vana trogen var jag ute i god tid.
 
Efter en km kom jag på att jag glömt plånboken, backar ner på en avtagsväg för att åka hem igen. Det är en liten uppförslutning och bilj.... vägrar att rulla upp. Jag backar lite till men hjulen bara spinner, nu är det många fula ord som far i hjärnan men efter att backat ytterligare några gånger och med längre sträcka till landsvägen så kom vi upp igen. Dock släppte jag inte fullgasen för hjulen spann fortfarande, pjuh.....
 
Hämta plånboken, iväg igen, mötte skolbussen, körde av åt sidan för att släppa förbi den och bilf.... spinner igen. Herregud, det är ju knappt någon snö men det räckte. Dom ederna som for runt i huvudet borde smält snön direkt och tungan är nog svart resten av detta år......
 
Prick 8 15 kliver jag in hos tandläkaren, den stressen jag har i kroppen var inte att leka med. Det blev en mjukstart med röntgen av tänderna för att sedan hamna i stolen. Nu vet min tandläkare att jag ogillar honom, eller..... inte honom men..... När han börjar kolla nogare visar det sej att tanden spruckit, tack gode gud för att jag inte fattat det för då hade jag fått fullständig panik. Tandbiten var helt rörlig..... Han har alternativ för åtgärd och vi kommer fram till en lösning. Han frågar om jag vill ha bedövning, JAAAAA! Samtidigt berättar jag att jag ogillar sprutor också.....
 
Dom är helt underbara och tar det lugnt med mej, allt gick bra, det kostade skjortan men mina tänder är jag rädd om så i det fallet får det kosta vad det vill. Finns liksom inget allternativ..... Jag hade tänkt göra lite ärenden i staden men jag blev helt dränerad på energi så det var bara att åka hem igen. Riktigt skönt att få skriva av sej här och nu ska jag ta en kopp kaffe till och bara pusta ut......
 
Detta var, som tur är, en inte riktigt vanlig dag........
 

Snö?

För första gången denna vinter så har vägen plogats. Det har kommit en hel del snö och mer ska det bli. Hundarna blir ystra men det är nog Tali som blir mest uppspelt, hon tycker det är jätteroligt att fara omkring i snön :)
Jag fick lite bra naturbilder i fredags så jag börjar med dom nedan för att avsluta med en snöbild från idag :)
 
 

RSS 2.0