Semester

Kenneth har åkt till Karlskrona för att hälsa på barnbarna, roligt för honom men lite trist för mej som också vill se dom. Dock lägger det sej ett lugn över Hulevalla några dagar för Primo och Doris fick följa med. Kommer att vara väldigt tyst nu när lillråttan inte är hemma......... :) så nog blir det lite av semester för mej :)
Nu var stamtavlorna komna så jag for iväg för att lösa ut dom, skönt att ha det klart.
Jag tänkte bädda rent hos valparna men det var inte alla som var vakna så det blev att jag satt med dom i stället. Byta kan jag göra när dom ska äta nästa gång. :)
I morgon vet jag inte om jag hinner blogga, kanske när jag kommit hem för Tali och jag ska ut på äventyr. Vi ska starta på jaktprov och det är premiär för henne så allt kan hända...... Håll gärna en tumme eller två för oss :)
 
 

Ute eller inne

Valparna går nu in och ut som om dom aldrig gjort annat. Tänk om det hade varit fint väder så dom skulle kunna njuta än mer men det bara regnar och regnar....
 
 

Nästa steg

Igårkväll fick dom maten serverad ute, dom var väl inte helt övertygade om att det var en god ide´. I morse gick det kanonfint, maten slank ner och alla var nöjda. Det är väldigt lätt att städa i valprummet om man får vara själv :) Vid morgonmyset undrade herr blå om han inte skulle gå ut en sväng till :)
Det var svårt att ta kort på ligan denna morgon, nu ska jag snart ha träning så mer foton för stunden blir det inte.
 
 

4 veckor

Efter att alla hundar fått sitt så skulle jag passa på att plocka vinbär, det ska väl bli regn snart igen..... När väl det var gjort skulle valparna ses till igen, vägas, städas, bäddas rent och myyyysas samt nattas :) Vikten går stadigt upp och Lilleman är snart ikapp :)
1 svart hane finns att tinga.
Glöm inte att det är träning kl 9 30 i skogen i morgon för H Fhundar. Ni som väntar på valp är välkomna också och har du då hund från annan uppfödare är den också välkommen :)
 
 

Busebarna

Så fort jag kommer vaknar dom och vill hälsa men även busa en stund tills det är dags att sova en sväng igen. Nu ser man tydligt att tänderna är på väg :)
 
 

Söndag

Idag är det allt en riktigt skitdag, regnet kommer på tvären :( Dock var det ganska bra tidigt denna morgon så då fick jag fixat det sista inför valpflytten. Den hade jag tänkt ta i morgon men det blev idag istället vilket valparna inte hade något emot. Dom fick sin middagsmat i sitt nya rum och efter att ha kollat läget tog dom plats för att sova en stund :)
 
 

Godmorgon

Valparna växer och frodas så på måndag ska dom flytta till större lokaler :) Passade på att fixa upp kompostgallret så hela valphagen nu är klar och den invigdes av Libra och Doris :)
 
 

Sitta fast

Har glömt att skriva att valparnas tänder är på god väg nu så snart kan dom bitas på riktigt :) Jag har heller inte fått med kameran när jag "nattar" valparna men i morse var den med. När dom ätit sätter jag mej med dom så busar/myser vi tills dom blir trötta och somnar sött. Det är då man sitter fast, hur komma iväg utan att väcka godingarna? Dom sover djupt så tar man det försiktigt så sussar dom gott vidare :)
 
 

1 att tinga

Fick igår återbud på 1 hane som nu finns att tinga igen. Det är bara att höra av sej för mer information.
 
Nu är det dags att sätta rutiner på valparna, alltså blir det mat kl. 7 när alla andra får sitt. Valparna passar på att röra på sej efter ett skrovmål :)
 
 
 

Godingar

Idag är inte internet på min sida :( Det är så himla slött stundtals att inget händer men nu kanske det funkar ett litet tag igen..... Det kommer nu lite härliga bilder på godingarna :)
 
 

3 veckor

Vart har dessa veckor tagit vägen? Jag tycker att dom bara flugit iväg men det är väl så när allt är lugnt så man kan passa på att pyssla med annat också, då går dagarna fort.
Idag var det dags för avmaskning vilket dom inte tycker är helt gott så det blir ganska kladdigt. Eftersom det är just kladdigt och jag var själv så blev det inga foton men jag har en hel del andra kort i alla fall :) Det är inte lätt att få fokus på dom när dom är vakna för då är det en hel del rörelse :)
 
 

En hel del pyssel

Ja, så är det att ha valpar. När det väl händer saker så blir det en hel del på en gång. Lådan ut i morse sen ska Kenneth iväg i veckan och är borta ett litet tag och då måste vi få upp sektionerna så det är klart för nästa vecka när dom ska byta till större miljö. Större miljö tänker vän av ordning..... det ser då inte stort ut och nej, det är det inte! Det är bara början till valphagen. Där ska dom kunna vara från valprummet så dom kan göra ifrån sej om jag håller på med annat men det ska upp en ordentlig hage som går till dörren så dom har möjlighet att även vara i huset. Ni kommer att få se när det är klart :)
I år fick vi till det tycker jag, med plåttak så det ser fint ut. Tidigare körde vi plast så det såg mer eller mindre ut som ett..... ja, ett sånt där läger som man inte får skriva men som vi sagt tidigare.....
Nu när det är större plats inne för valparna är det väldans lätt att slå sej ner hos dom. Besöken rullar in för att se dom små godingarna vilket är väldigt trevligt :) Dock är det maken på bilden med dom små.....
 
 
 
 

Liten blir större

Busebarna blir allt rörligare även om det är korta stunder dom är vakna så ser man skillnaden nu. Det är nu lådan blir för liten, valparna kommer att upptäcka att den går att ta sej ur så då är det hög tid att ta ut den. Nu blir det lättare för er att kolla godingarna när ni tittar hit :)
 
 

Morgonmål

Valparna sov så gott, då var det lite spännande om dom skulle känna matlukten? Jodå, fort började dom vittra maten och snart var det kalabalik runt skålen :) Nästa gång får jag ta en större form så alla får bättre plats :)
 
 

Vattenapportering

Igår kom Sonja, Bosse och Alma på besök, då passade vi på att åka till mitt Smultronställe. Äntligen kom vi dit, jag önskar att tiden räckte till så mycket mer men när man väl är på plats så vill det till att njuta :) Birgitta och Tova var också med för träning i vattnet.
Kenneth, Bosse och Doris.... tog båten för att kasta dummisar åt oss och vi började på ca 60 m. Så långt har varken Tali eller Alma simmat med efter att ha sett både Jenna och Tova apportera så simmade dom snyggt och prydligt iväg. Vi ökade sedan avståndet till ca 100 m där dom ska upp på ett berg för att hämta dummisen. Det är inte helt lätt att ta sej upp så dom måste tänka till så dom lyckas. På vägen ut är det näckrosor så det kan också lura dom till att kolla när bladen viker upp sej i vinden men alla fixade det galant :)
Jag hade även med vilt så dom fick apportera det. Nu "flög" fåglarna över vass och hamnade bakom berget i vattnet. Nu fick hundarna tänka till igen och inte se vassen som en vägg, vilket dom inte gjorde utan tuffade igenom för att hämta viltet och snabbt tillbaka för att simma in.
Jag är alltid nöjd efter en träning för är den genomtänkt så att hunden alltid lyckas så kan man inte vara annat än nöjd men igår var jag banne mej lyrisk och det utan att överdriva. Hundarna var fantastiskt duktiga, stadiga, tysta så himla fina apporteringar och underbara avlämningar. Allt var lugnt och sansat, helt suveränt :) När man får till en sådan träning så känner hundarna hur nöjd man är och man ser riktigt hur dom växer i stolthet. Det bästa av allt att den känslan bär man med sej länge och det är enbart positivt.
Idag for Sonja och jag till skogen för övningar och även idag blev det bara så där bra som det kan bli ibland :) Kameran fick stanna hemma men det blev ett kort som avslutning på valparna som fick smakprov av "min" mat vilket gillades skarpt :)
 
 
 
 
 

Att förmedla

Nu börjar dom bli busiga, vill leka med varandra och morrar lite mot syskonen :) Hoppas jag fått förmedlat detta på bilderna :)
 
 

Toalettkö

Nu är det kö till toaletten :) Dock är det inte alltid det hamnar på tidningen utan på kanten till täcket men vad gör väl det? Jag kan inte vara mer än nöjd när dom är så duktiga. Efter maten är det skönt att bara sova igen och bli ompysslade av Karda :)
 
 

Sova och mat

Än händer det inte så mycket i lådan, sova och mat är det enda som gäller men nog väntar man på att dom ska börja hitta på lite mer :)
 
 

Jajamen

Redan så har 2 valpar kissat på tidningen, det tog inte lång stund förrns dom var där :) Lilla Saga är ut och går så kanske hon hade varit där? Med på bild finns även kladdbert eller Albin som han heter :)
 
 

Byte

Idag kändes som en bra dag till att ändra lite i valplådan. Så nu är där täcke i ena änden och tidningar i den andra, ska bli spännande att se hur snabbt dom fattar var dom ska kissa. Valpar brukar tidigt gilla att få kissa på tidningar så har dom det rent och fint där dom sover :)
 
 

En bra dag

Vi fick till en riktigt bra träning i skogen, både blivande valpköpare samt några som redan har hund kom för lite utmaningar :) När Jenna är riktigt duktig så får hon den bästa av belöningar, komma upp i famnen med dummisen för att sedan ligga runt nacken :) Sen blev det valptitt på dom små som växer och frodas :)
 
 
 
 
 

Full fart :)

Efter gängse morgonsysslor så blir det träning i skogen och därefter valptitt :) Jag får passa på att ta hjälp av Minna med valparna så kan jag ta det lugnt och vi får ut det mesta av träningen :) Dock blir det full fart hela dagen så nu hinner jag inte blogga mer :)
 
 

Valppyssel

Minna och jag har hjälpts åt att klippa klor vilket inte är helt lätt men nu är det gjort! Samtidigt fick dom sina halsband, dock inte Lilleman, han får lov att växa lite till. Det är otroligt gott gry i den lille så det bådar sannerligen gott framöver :)
Det smög med en bild på Doris som nu hoppar lätt och ledigt upp i soffa och fåtölj :)
 
Lilleman omärkt
Rumpa brun hane gul
Nacke svart hane brun
Rygg svart hane ljusblå
Huvud brun hane grön
Svart tik rosa
Brun tik orange
 
 
 
 

Måndag

Nu är allt nästan som vanligt igen :) Efter en god natts sömn så är jag redo för dagen. Skogen har fått besök så hundarna har sprungit av sej och fått dagens dos av hjorttryffel, flädersaften silas nu och ska hällas upp. Om några timmar dyker fam. Thörnkvist upp, så kul att ses så snabbt efter bröllopet :)
I morgon är det träning i "min" skog kl 9 30, den som är närmast Gerstorpsskylten, min bil är där i tid så håll koll till vänster från 44an, höger från Levenehållet. Kommer du så vill jag veta det idag. Några valpköpare ska vara med för att sedan följa med och se på valparna. Vill man bara kolla valpar så kan det vara lagom att komma hit runt kl 14, bara att höra av sej.
Denna morgon har jag gjort tappra försök att ta kort på ögonen men det var inte lätt nu heller.... När vi var hemma från promenaden så skulle Karda ge dom mat och det blir full kalabalik :) alla ska vara först och dom är ganska snabba men alla sätt är bra bara man kommer fram :) Det är precis för dåligt ljus så bilderna är lite suddiga.....
 
 

Åter hemma

Igår så var det då dags för bröllop :) Jag skulle ha ansvar för lille Albin och det kändes lite spännande för det är ett antal år sedan jag tog hand om en så liten. Det är inte bara att ge en skopa torrfoder..... det ska bytas blöjor, mat på vissa tider och inte samma mat varje gång, sova..... men det gick riktigt bra även om det var väldigt svårt att sova med den lille i sängen intill, jag vaknade så fort han lät det minsta men han var i alla fall pigg och glad när han vaknade i morse :)
Våra söner med respektive var också med, så roligt att alla ungarna träffat respektive som vi tycker så mycket om. Ett bröllop är alltid ett bröllop, svårt att inte få tårar i ögonen då man blir rörd av hela situationen. Då var det faktiskt bra att kunna lägga fullt fokus på Albin :) Efter att ha ätit brunch på Arilds vingård där tillställningen hölls var det dags att bege sej hem igen.
Stort tack till Birgitta som hjälpt mej med alla hundar, utan dej hade det blivit väldigt svårt att kunna åka, kram på dej :) Skulle ta bild på ögonen på valparna men det var inte lätt.... fick reda på att dom just ätit så dom var ungefär lika trötta som jag känner mej.
 
 

Helgledig

Jaha gott folk, nu får ni vänta ett par dagar på nästa uppdatering för i morgon åker vi till Helsingborg för att vara med på Minnas bröllop :) Min goda vän Birgitta kommer och tar över allt under lördag/söndag vilket känns mycket bra men det är ändå svårt att slita sej från valplådan men hur skulle det se ut att inte närvara på dotterns bröllop för ett gäng valpar?? Minna och jag skulle nog förstå...... men att inte vara med vore hemskt.
Något tal kommer jag inte att hålla, det kan jag säja redan nu! Har gjort det i huvudet flera gånger men det går bara inte, jag kommer aldrig att komma till slutet... Minna är en sådan där unge som är en klon av mej själv, på gott och ont :) Det är så många sidor av mej som finns i henne och alla så är det bra sidor hehehehe dock håller nog inte alla med. Vi har för det mesta rätt tills vi blir överbevisade men då har vi heller inte svårt att tycka det är ok men före det........ Hela familjen kommer dit, sönerna med respektive, så det blir en helt underbar helg :)
 
Men före man kan komma iväg är det en massa förberedelser, hundarnas mat, tider, det är en hel del att skriva ner för att underlätta för Birgitta men vi kan alltid höras via telefon. Valpbädden är nu lagerpålagerbäddad!! Birgitta kan enkelt skala av täcke för täcke för att det ska vara rent och fint för dom små. Skulle du ha ett täcke som ligger till ingen nytta så tar jag gärna det, det går åt en del till valparna.....
 
Ögonens öppnande kommer jag förmodligen att missa men när vi är hemma på söndag igen så får jag se :) Här kommer lite bilder från idag och se hur korgen nu börjar bli full av dom små liven :)
 
 

Duktiga valpar

Fick till min förvåning se att Karda satt och gav valparna mat. Det är inget konstigt i sej men jag tyckte det var lite tidigt för det. Lilleman fixade även det, bara att kravla upp på sina syskon så kom han åt maten :) Efter mat så är det vila som gäller...
 
 

Huvudsaken

Man kan tydligt se att ögonen förbereder sej för öppnande, det är en tydlig skåra som snart gör att vi får se dom himmelsblå :) Så här kommer två huvudbilder, blev inte så lätt att ta bilder idag....... men huvudsaken är att det blir något :)
 
 

Dåligt ljus

Nu har Jonas med familj åkt, det blir otroligt tyst med en gång. Vi ses snart igen :) Försökte ta kort på valparna med det var inget vidare ljus denna morgon, suddigt utan blixt och färgen på dom bruna blir jättekonstig med blixt. Så det blev bara ett enda men nog kan jag fylla på med fler under dagen :)
På tisdag har jag träning för HF-hundarna, kl 9 30 i skogen. Ingrid, har du tid får du gärna hänga på så kan vi kolla valpar efter. Hör bara av dej så får du veta var vi är :)
 
 

Härligt besök

Igår kom fam. Seger så nu får jag rå om småtjejerna tills i morgon. Fick se att brödet nästan var slut så det var bara att göra ett storbak så får dom äta så mycket dom vill :) Det blir titt hos valparna men här gäller se men inte röra och det är helt ok för töserna, det farmor säjer gäller :)
 
 
 
 

Gick inte!

Det var bara att ge upp! Valparna var inte alls med på att bli fotade hur som helst.... Ni får helt enkelt komma nästa vecka och titta på dom, allt är superlugnt så det går fint.  Lilleman väger 390 g så även han har nästan dubblat sin vikt på en vecka, likaså har dom övriga valparna som ligger mellan 630-800 g.
 
 

Upp i ottan

Karda sa att hon ville ut tidigt idag så det var bara att ge sej upp...... Jag fick så mysiga bilder på pluttisarna igår så dom hamnar här nu :) Tror inte det behöver bli så mycket text utan titta och njut :) Besök av Susanne och Tor-Björn fick dom och Saga fick lite extra gossande <3
 
 

Godingar

Värmen ska sjunka lite vilket är riktigt skönt, det är väl som att svära i kyrkan nu när värmen äntligen är här. Med tanke på Karda så är det ändå helt rätt med lite svalare vindar för det är jobbigt för henne även om hon klarar det riktigt bra ändå. Valparna är ena riktiga godingar och nöjda med tillvaron. Värme lider dom ingen brist på och maten kommer som på beställning, alltså prima liv :)
 
 

Duktig Karda

Karda är mycket med oss men hon har full koll på valparna. Hon säjer till när hon vill in till dom så är det bara att ta bort kompostgallret och hon får gå. Det jag uppskattar är att hon vill in före dom börjar gny så dom behöver inte låta före dom får mat, det ger också lugna, trygga valpar. När hon är i lådan blir det full fart på  dom små, att missa ett mål mat går ju inte :) Lilleman väger nu 350 g, att jämföra med 219 när han föddes, så han är en riktigt go krabat och full av liv :)
 
 

Lilleman

Idag är det flygdag på Såtenäs. Jag stod ute och kollade på håll men hade fräckare flyguppvisning här :) Tornseglarna är helt otroliga i luften och bara någon meter från mej girade dom undan i full fart för att fortsätta leta flugor.
Lilleman växer som bara den och har dom senaste 2 dygnen ökat 40 g per dygn. Nu är det även så att jag får kolla lite extra när jag ska titta efter honom för han är helt klart större även om det inte går att jämföra med hans syskon. Nog bådar det gott för Knyttet Knut :)
 
 
 

Nybäddat

Dom växer så det knakar :) När jag ska bädda rent är det bra att ha en korg att lägga valparna i, där kan man se hur valparna växer och rätt vad det är så är korgen för liten. :)
 
 

Karda bestämmer

Det märks väldigt tydligt på valparna att det är varmt, det syns på att dom redan ligger var för sej. Dom har svårt att hålla värmen i början men med höga temperaturer så är det inga problem för dom. Karda tyckte nog att det var väl varmt för när jag skulle titta till dom låg hon med magen i vädret och gav di :)
Hon talade tydligt om, igår kväll, att hon inte vill ha stängd dörr ut till sej. Hon lät högljutt och klagande så jag testade om hon ville vara med oss medans jag lagade mat. Kompostgaller i dörren så vet jag att ingen obehörig går ut dit. Hon var en stund mitt i maten och fick även provsmaka sedan gnydde valparna och det var bara att släppa ut henne igen.
Även om hundarna är snälla så skulle jag aldrig någonsin släppa ut dom stora eller Doris till valplådan! Det är djur och man kan aldrig veta hur dom tänker och prio nr 1 är att det ska vara lugnt för Karda. Sen att hon själv talar om vad hon vill är en annan sak men då löser jag allt runt om det :)
 
 

Inte glömt....

skulle bara, men nu ska jag passa på att gratta 2åringarna i Jenna/Zumokullen. Vi saknar Tess men hon springer nu glatt på mjuka moln och tror nog att hon skickar en hälsning tillbaka <3


Sommar o sol

Vilken "tur" att jag är uppe med tuppen nu när värmen äntligen kommit. En promenad med hundarna fram på dagen är uteslutet och det var rätt varmt nu på morgonen ändå. Primos älskade badkar har kommit ut och fyllts med vatten, nu kan han bada så mycket han vill och det gör han gärna. Tikarna är inte lika imponerade av detta badkar....
 
Natten har varit riktigt lugn, tror jag... Jag vet att jag kollat till valplådan 2 gånger men sedan minns jag inget mer så jag måste ha sovit gott :) När jag kollade till dom var det bara matätarknorr så nu har Karda fått lite mer rutin på det hela. Det märktes även på morgonen att hon är trygg i situationen, hon följde gärna med ut på en kort morgonrunda och åt en portion mat.
 
 

Ett till....

inlägg får det allt bli denna dag :) Nu är dom vägda och märkta. Alla ökar i vikt, likaså Lilleman. Jag kommer att väga honom lite extra dom andra tjockisarna får bli om en vecka. Kan ju inte påstå att dom ser särskilt tärda ut <3 Tikarna är omärkta, det är ju en brun och en svart så det kändes onödigt. Även Lilleman är omärkt, det syns vem han är ändå än så länge :) Övriga hanar har en fläck lite här och där så jag vet vem som är vem.
Annars tar jag det lugnt denna dag! Tänk att kunna sitta still i en stol ute och bli svett?? Det hade jag glömt att det gick men ack så ljuvligt, en stund i alla fall... Hundarna söker skugga vilket är bra för dom njuter inte lika mycket av värmen.
Lille Albin är nu hemma hos sej igen och resan gick bra förutom att bilen tvärdog före Hallandsåsen. Minna fick igång den efter en stund så dom tog sej hem. Lite jobbigt när sådant händer men det gick bra. Nedan kommer ett kort på Albin som kan klappa händer och ett kort på godingarna som sover gott medans Karda äter lite mat.
 
 

Godmorgon världen

Karda var riktigt trött i natt, hon har snarkat högt och drömt en massa. Lilleman hänger med och ser rätt stark ut, men då får man inte jämföra med hans syskon. Det blir säkert gott gry i honom om det rullar på som det ska. Nu ska jag ut med dom andra busarna och sedan åker Minna och Albin. Sen blir det en vardag av detta också och jag kan bara njuta av valparna och Kardas fina omvårdnad :)
 
 
 

RSS 2.0