WT

Igår gick jag upp i ottan för att vara med på SSRKs sista deltävling i WT cupen. Birgitta skulle vara funktionär då Tova löper och Lotten kom med Charlie och Leia. Jag tänkte att det var bra att vara med denna dag så Tali får lite mer erfarenhet inför derbyt nästa lördag.
1a station gick perfekt, enkelmarkeringen var snabbt och effektivt inne. Samma på station 2. 3an krånglade hon till det för sej. Undrar om hon såg när dummisen kastades för det var ett kort ganska lågt kast och den var mörkbrun. Hon vimsade ut så det blev omständigt innan hon fick tag på den så jag fick den. Så skulle jag skicka på linjetag till samma plats men då var hon inte alls med mej. Samma station var på Flat Showen och då gick det galant men nu tog jag in henne för jag ville inte bråka med henne.
Station 4 och 5 gick också riktigt bra. Det hon gjort bra har hon gjort väldigt bra, stadga, fotgående, fart och avlämningar är jag mycket nöjd med :) Hon är inte gammal så vi har tiden för oss :)
Hennes resultat blev 20 18 0 15 14, 67 p.
Leia gjorde ett fint jobb på stationerna och fick 18 8 18 16 15, 75 p
Charlies resultat vet vi inte, efter en ganska lång dag i ruskväder så åkte vi hem. Han gjorde ett par slarvfel men fixade alla stationer.
 
Det får bli en bild på Doris från denna morgon.
 
 
 

Läkarbesök

Ja, vad ska jag säja? Att det blev som jag trodde? Jag hade med mej utskrift på proverna jag tagit tidigare och som jag ordnat själv, berättade hela historien för läkaren och hoppades på respons. För att göra en lång historia kort så satt han med ett leende och tyckte innerst inne att jag var en idiotpatient. Att lägga pengar på prover som jag hade fått gratis på VC var hur löjligt som helst. Hade jag bara sagt att jag var trött hade dom tagit det gratis vilket är LÖGN! Jag har försökt förut men inte fått det jag velat. Han kunde tänka sej att det fanns annat än blodbrist som kunde ligga bakom hur jag känner mej. Spruträdd som jag är bad jag om fler prover om han så tyckte. Han svarar att det behövs inte för på pappret fanns mer än han behövde!!
 
Hela tiden pratade han emot sej själv och jag bara kände hur jag, 56 år och helt fel ålder för det vet väl alla hur vi är????) kommer att åka hem med järntabletter. Jag hade önskat järnsprutor som kunde hjälpt både mitt dåliga blodvärde och mina oroliga ben men icke. Han ville ha ett nytt HB så det fick jag ta men övriga järnvärden var kört. - Jag vill bara ha HB, sa han. Nu äter jag järntabletter och ska tillbaka om 14 dar för nytt HB så han kan se om det gått upp eller inte.
 
Så fort det är gjort ska han få en stor fet 39a i baken och fara ut i dörren till vänster för nu är jag mycket irriterad och så nära att skriva ut hans namn. Ni som är på Varas VC vet vem jag pratar om för han är vida känd men nu har jag fått nog och ska begära ny läkare eller helt enkelt söka ny VC.
 
Avslutar med en liten Dorishistoria. Hon får sova intill Libra för den lilla vet att sköter hon sej så får hon också vara nära. Doris tycker att det är mycket orättvist att dom stora får äta en gång mer än hon... för så måste det väl vara?? eftersom hon inget får. Hon sitter och tittar på dom, aldrig att hon skulle sno mat i skålen men så kommer det lite bjäbbande från henne om hur hungrig hon är och hur orättvist livet är :)
 
 
 
 

Vattenträning

Idag är det torsdag och jag ska till läkaren för att få hjälp med mina alldeles för dåliga blodvärden, hoppas karln lyssnar på mej bara för nu vill jag ha tillbaka orken igen. Alltså ingen träning idag men den hade vi igår kväll istället. Vi var vid dammen och gav hundarna luriga kluriga övningar som gick över förväntan. Detta var den första riktiga vattenträningen för i år så vi var otroligt nöjda :)
 
 
 
 

Valpar väntas :)

Igår åkte Minna iväg med Karda för att ultraljuda och nog fanns det valpar i magen :) Nu är det spänd förväntan inför valpningen, allt ska förhoppningsvis gå bra. Hon tas väl om hand hos min dotter men den 6e kommer hon hem till mej så kullen växer upp här. Fortsättning följer :)


Morgondopp

Idag kände jag för att åka till Vänerns strand så det var bara att packa bilen med alla hundar. Ibland när det är väl mycket att tänka på så är det skönt med lite miljöbyte, skogen i all ära men vatten lugnar nog ändå lite bättre.
 
Dom stora badar och har det mysigt, Doris studerar vad dom håller på med. En dummies fick följa med så alla fick markeringar, dock inte den lilla :) När vi var på väg tillbaka till bilen så drog Doris, hon var puts väck. Jaha, nu blir det till att leta valp...... så hör jag ett skall vid bilen så jag busvisslar och ropar hennes namn, som en oljad blixt...... kommer hon springande - Där är ni juuuuuu! Hon var först vid bilen och när jag öppnade till buren stod hon med framtassarna på tröskeln och ville in :) Så skönt att hon gillar bilen och sover så gott i den.
 
Som avslutning tog Tali och jag och gick iväg för att träna avlämningar och det gick riktigt bra så jag ökade avståndet rejält för inlevereringen :)
 
 

Ungar o hundar

Igår passade jag på att trimma Karda hon ska ju vara fin i morgon när det blir ultraljud :) Ett familjekort på hundarna fick jag tagit :)
Albin gilla hundar också, Primo morsar gärna och luktar över vad gossen har ätit. Albin frestade Tali med skeden som har tar "vackert i mun".
 
 

Gris

Stefan vet att det är alldeles för tidigt att börja träna Doris på gris men han kunde inte låta bli...... Grisen är större än valpen men så roligt hon hade :) På sista bilden ser man att uppdraget är slutfört, grisen är död och hon kan vila en stund.
Albin vilar ibland han också men när han är vaken är det full rulle :) Även Karda är med hemma hos oss så det är riktigt roligt med Helsingborgsfamiljen i huset :) Ska försöka ta kort på hela ligan sen.... hundarna alltså :)
 
 

Inskolning

Doris ska skolas in i hundgården. Hon kan inte alltid vara med oss utan ska kunna vara en stund med dom stora när jag ska iväg på något för mej själv. Det går jättebra, hon har lite ben att gnaga på så det flyter på :)
 
 

Vår?

Nog är det mysigt med en lång vår och så här lång vår har jag nog aldrig varit med om men nu får det banne mej vara nog! Det blåser, regn i luften och svinkallt :( Det är ju inte klokt att behöva tända kaminen för att slippa frysa men det precis vad jag gjort. Får man ingen värme ute då får man fixa det inne.
Här kommer en stilstudie som jag tog på Primo för några dagar sedan då solen sken..........
 
 

Helt vanlig torsdag

Och den började med träning i skogen som vanligt men idag hade jag tagit upp vilt så vi testade ett B-prov. Det är roligt att se vad hundarna kommer ihåg och dom unga förmågorna har inte tränat vilt på länge men det gick riktigt bra :) Allt bådar gott för framtiden :) Doris fick följa med och socialiseras med andra människor....... som om hon skulle behöva det.... roligt hade hon i alla fall trots att hon inte fick smaka på en enda macka för det ville jag inte :) Hon håller på att bli lite bortskämd ändå, hon är ju så liten....... ;)
 
Här kommer lite kort som börjar med ett från igår där Doris faktiskt kan ligga och sova bredvid Pysen, men så håller ju husse koll också. Inget kort blev taget på Charlie, Tali och Ozzie från Torpedos, annars är alla med från dagen prövningar :)
 
 

TokDoris

Hon har sannerligen smält in i flocken, mycket hövlig mot dom äldre men mot Tali.... Dom har så himla roligt ihop, helt plötsligt så spritter det till i Doris så är leken i den stora sovbaljan i full gång :) Dock trodde jag nog inte att Tali skulle gå med på behandlingen av sin svans, valpen ser helt galen ut och begreppet döda svans har fått en ny innebörd, helt klart :) Lik en flatt är då inte lilla Doris men det hade jag heller inte väntat mej. Tur att hon är så vansinnigt charmig och go och när hon sover är det ju väldigt lugnt <3
 
 

Hundar......

Allt rullar på med Doris som det ska. Nu har hon absolut lärt sej vad dom stora tycker och tänker, vad man får göra och inte. Det är då lugnet lägger sej (förutom när busgenen slår till men det är något helt annat :) Libra tillåter henne att sova på hennes nacke och nog ser det tryggt och gott ut :) Pysen har en helt annan tillvaro och inte lika lätt att framföra sitt budskap.....
 
 
 

Viltspår

Idag skulle Tali gå sitt anlagsspår och Tova ett ökl-spår. Så långt var allt klart men hur skulle jag göra med Doris?? Jo, stabila gamla Libra fick agera barnvakt längst bak i bilen så fick Tali och Tova vara i buren. Doris vet mycket väl vad Libra går med på..... inte mycket alltså...... och då låter Doris henne vara. Pluttan har legat intill tanten hela tiden och hon har varit knäpptyst under färd och när vi stod stilla, bra gjort :)
Hur gick det då med spåren? Tali gick kanonfint och fick godkänt, Tova fixade sin andra 1a :)
 
 

Kompisar

Doris och Tali är nu bästa kompisar, nu har den lilla någon att bråka med :) Dom äldre är inte alls lockade av valplek så det är tur att Tali har barnasinnet kvar.
 
 
 

Kompisar

I en flock får man snabbt lära sej vad man får göra och när. Doris har börjat leka med Tali som är den som går med på mest men så är hon ung också :) Dom äldre går med på att hon är runt dom bara hon sköter sej. Att sova i grupp är inga problem och ju mer Doris lär känna alla hundar så blir det också mer och mer kontakt. Även denna natt har vi sovit ihop på golvet men jag tror vi ska testa att hon sover med dom stora i natt. Går det inte så kör jag en natt till på golvet :)
 
 

Mera Doris

Det är inte så lätt att komma som liten valp till en flock med 4 stora hundar men Doris sköter det så bra. Hon håller avstånd men nosar in deras lukter och vänjer sej så sakta med dom. Hon skulle kolla igår om Libra möjligtvis hade mat...... Libra sa till precis så mycket att budskapet gick hem utan att skrämma slag på valpen, vi har mycket att lära av hur hundar umgås och hur vi ska fostra våra hundar. Vi hade en mysig kväll där vi alla var i uterummet i lugn och ro. En kattbur.....har lånats till Doris och det enbart för att hon ska kunna ha en skyddad vrå om hon så önskar.
Så var det dags för natten, madrassen var nere i hallen för jag sover med Doris till att börja med. Kl 00 30 var vi ute så hon fick kissat och nästa gång gick vi alla ut kl 6. Det tycker jag är bra :) Hon har varit väldigt nöjd med att ligga vid min sida och sovit gott, jag har fått lite mindre sömn men vad gör man inte?
Så blev det en tur till skogen. Doris fick åka ibak med Libra och övriga satt i buren, gick hur bra som helst. Det finns inget bättre än att ta en tur till skogen där alla kan röra sej fritt och dom lär känna varandra på ett naturligt sätt. Jag bar henne en hel del för hon ska inte tröttas ut i onödan, valpar behöver mycket sömn och inte överaktiveras.
 
 
 

Doris

Idag var det så dags att hämta hem lilla Doris. För er som missat vem hon är så kan jag berätta att det är en blandning av gråhund/wachtel och tanken är att hon ska bli vår gris/hjorthund. Resan hem gick fantastiskt bra, hon fick sitta i mitt knä en stund men sedan lade hon sej på golvet där hennes filt var. Vi stannade före Borås för att äta och då rastades hon och strax gick färden vidare.
Hon gillar inte Borås..... i sista rondellen (finns ett par stycken..) så mådde hon illa och kräktes. Jag lovade att vi inte ska åka genom denna hemska stad på länge :) Strax sov hon igen och hela vägen hem, duktig Doris. Väl hemma fick hon nosa runt ute för att sedan träffa hundarna en och en. Det var mycket spännande och blev hon osäker så hoppade hon snabbt upp i Idas knä, där var det tryggt. Vi tar det lugnt med alla hundar idag, inne får det bara vara inne en åt gången så hon får chans att sova. Just nu ligger hon tryggt och sover samtidigt som gamla Libra är inne.
Vi har gjort en liten "kissehage", det tyckte hon var en bra ide´för då kan hon gå lite som hon vill :) I morgon är en ny dag och nya äventyr för denna lilla hund.
Just de, mat har hon fått och druckit vatten har hon gjort :)
 
 
 
 

Underbara vår

Våren är en underbar tid, allt grönskar och naturen sjuder av nytt liv. Det är nu det är som bäst, mellan hägg och syren och det är nu det är så där grönt att det gör ont i ögonen :) Fick se en vit snigel som jag inte tyckte var helt vacker att se på..... Tänkte på min dotter som under en period när hon var liten tyckte det mesta var acklit (äckligt) och min åsikt om snigeln var att den var ackli!!
 
 

Så himla fint

Nu sitter min fina dekal på bilen, en på var sida :) Det var inte helt lätt för maken att få det bubbelfritt men så får det bli. Tack Britt-Marie för hjälpen, utan dej hade det aldrig blivit dekaler och storleken tycker jag blev helt perfekt. Det finns även mindre hos mej som man kan köpa. Det är Jenna och Karda som pryder dekalen :)
 
 

Vilken lördag :)

Stefan fyllde år den 2/5 men då hade jag årsträffen så något firande blev det inte den dagen. Det tog vi igen igår då födelsedagen firades hemma hos honom och Ida :)
Tova och Sally var på viltspårskurs, det visste jag men inte att dom även bokat var sitt provspår. Luriga är dom som inte berätta och jag fattar inte att Birgitta kunde hålla det hemligt eftersom vi ses så ofta :) Medans vi avnjöt smörgåstårta hos sonen kom den härliga rapporten att H F Nike, Sally och Maria fixat anlagsspåret och H F Tova, Tova och Birgitta fått 1a pris i ökl-spåret :) GRATTIS
Något jag visste var att Birgitta N och H F Safir, Safir, skulle debutera på jaktprov så jag svarade snabbt när hon ringde. Birgitta lät bedrövad när jag frågade hur det gått, jag fick till svar att Safir knäckt en fågel..... - Vad sa du att hon gjort frågade jag????? Då kommer ett befriande skratt och jag får reda på att dom fick ett 1a pris :) Det är farligt att luras så, jag kan ju få hjärtstopp :) GRATTIS
Vilken lördag det blev med så härliga rapporter :)
 
 

Mycket frisk luft :)

Kl 8 mötte Birgitta och Tova upp i skogen för att gå sitt spår. Jag kan nog erkänna att det inte var ett så "snällt" spår jag lagt, här skulle Tova utmanas. Hon fick sannerligen jobba på och Birgitta likaså som skulle igenom eländiga hyggen, över diken, upp över berg..... Några spår till så.....
 
Efter en promenad med alla hundar var det så dags för Talis spår som Birgitta lagt. Även Tali behöver ett par spår till även om hon jobbar på bra så vill jag ha henne än mer i spåret men sen så......
 
Hem för att dammsuga och tvätta golv, vilket var välbehövligt!! Sedan bar det av till skogen igen för då kom Ingela, Vira och Eva för en träning, Tali fick också följa med. I väntan på dom så blev det en kopp kaffe och ett kort taget på björkarna som snart är så där intensivt gröna. Det är bra att ha en hund i samma ålder som Vira där jag kan visa hur jag tänker med övningarna så Ingela bara kan köra på. Snabbt kom Vira in i vad vi önskade av henne och pass två efter fikat gick galant trots att vi nu ökat på svårigheten. Även om Vira slocknade i bilen före avfärd så tror jag nog att Ingelas huvud var mist lika trött :)
 
Oavsett problem så finns det alltid en lösning och grunden är alltid, var tyst, var bestämd och visa vad du vill!! Min far, vars far var född 1887 och då barnaga var helt ok fick aldrig någonsin stryk! Pappa berättade att hade han gjort något ordentligt fel så blev farfars ögon svarta, farfar sa inget men hans hållning och ögon gjorde att pappa blev till en blöt fläck! Gjordes misstaget om? Nej!
 
 
 
 

Hästar

Fick tagit ett kort på hästarna som går i vår hage, 8 stycken är dom och vackra att se på. Skulle inte falla mej in att gå in till dom, jag har alldeles för stor respekt för dessa fyrfotingar. Det är så himla bra med alla djur i hagen som håller det snyggt och prydligt :)
 
Om ett par timmar ska jag ut och lägga spår till Tova. Hoppas bara att det inte regnar allt för mycket då..... Nog ska hundar klara av ett ökl-spår även om det regnat i det men det är så väldans trevligare att få lägga det utan blöta i håret :) Birgitta ska i morgonbitti lägga ett till Tali så får vi se hur det går för dom.
 
 

Mod

Det var ett litet tag sedan då jag beställde ett "paket" från ett företag där en massa blod ska tas och analyseras..... Man kan själv bestämma hur mycket som ska ingå och eftersom jag aldrig gjort detta så blev det rubbet! Det är vissa lasarett som utför detta och där ingår Lidköping, nära och bra så denna morgon for jag till dess labb.
Jag fullständigt avskyr sprutor och att bli stucken i armvecket för att en massa rör ska fyllas är absolut inte min grej.... samtidigt vill jag veta att allt är ok i kroppen så när modet väl var samlat så var det dags. Handsvetten flödade och jag undrade hur 17 jag tänkt egentligen men väl där så var det bara att bita ihop!!
Det ska bli spännande att följa inrapporteringen på datorn och se vad proverna säjer.
Kanske skulle man bara ta allt med ro som gamla Libra, hon är en fena på att stretcha och har inga krämpor. Ser rätt gôtt ut där hon sträcker på hela sej mitt i en gäsp :)
 
 
 

Finbesök :)

Mycket trevligt hände under helgen, bl.a fick vi hem våra lånefår. Skönt med får och hästar i hagarna som håller rent och fint :)
 
 

Årsträffen 2015

Så var det dags för den efterlängtade årsträffen :) I fredags em började bilarna rulla in på Läckö Strand med mina valpköpare samt hjälpare. Hela lördagen jobbade Håkan, Anette, Kurre och Marie med oss och i vanlig ordning så är det inga "snälla" övningar men ack så nyttiga. Hundarna var i många olika åldrar med lite olika saker som man behövde hjälp med.
 
Många var vi som fick aha-upplevelser och så många nyttiga tankar med oss hem. I vanlig ordning så njuter jag sannerligen när jag ser er alla ihop med era hundar, ni kan rynka på pannan över ett problem men hjälparna visar att allt går att lös, då är pannan slät och fin igen :)
 
Mina hjälpare hade ett digert arbete att ta sej ann alla 18 hundar och som vanligt gjorde ni det så himla bra. Efter en hel dag ute i friska luften, en kväll med god mat och myyyyycket prat och skratt så var det gott att krypa till sängs. I dag körde vi halva dagen och jag är imponerad över alla hundar som hållt ihop en så intensiv helg. Mycket bra jobbat av er allihop.
 
Återigen en helg som jag kommer att tänka tillbaka på länge. Kram på er alla <3
 
 

RSS 2.0