Snö

Jaha, då var det dags för lite snö. Inte det allra bästa jag vet men det är bara att gilla läget. Visst, det är fint på kort och hundarna gillar det men med rätt kläder går allt :)
 
 

Fredagsmys

I vårt fall innebär det lite jakt. Stefan har en kontakt där vi skulle jaga fasaner. Riktigt roligt för det är en synnerligen ovanlig jakt i våra trakter. Jag tog med Jenna och Tali som fick stöta och några skjutbara tuppar såg vi men på för långt håll. Efter första såten åkte vi till bäcken och även där flög det upp några tuppar men eftersom det blåser flyger dom lågt i bäckravinen så dom fick fortsätta sin färd.
Mycket vilt såg vi, rådjur, harar, mufflonflocken, änder samt en svanunge som tyckte vi störde. Nu tar vi fika men snart är det Doris tur att leta klövvilt. Nu stannar jag hemma för det blev lite för mycket luft för mej men dom fixar det själva, tror jag :)
 
 

Kavring

Det mesta går i slow motion idag..... Snuva hosta och ont i huvudet men det är nog på väg åt rätt håll..... Jag längtar efter att få baka i stenugnen vilket vi skulle gjort denna vecka men av förklarliga skäl blir det nästa vecka i stället. Nu får jag stötta med köpebröd och det funkar ett par dagar men sedan är jag bara så less på luft och bôs. Kavring är lätt att göra och sköter sej mest självt, dessutom jättegott så jag fick bakat 4 sådana. Att inte få en ostmacka på morgonen, ja då är hela dagen förstörd men nu klarar jag mej :)
 
Jag har ett antal samtal jag ska ringa men bara jag tar i telefon så blir det en hostattack. Verkar som telefon är synkad till det :( Det får bli lite senare av den varan.
 
 

Värme

Jenna gillar att ligga framför kaminen, det är varmt och gott. När hon tittar på mej är blicken så klok och förståndig, inte en massa flams och trams där inte.
Idag kom lille Ville för att trimmas, dom växer så det knakar och snart är även dom stora. Det går alldeles för fort. Kort på honom tog vi, massor...... men dom blev inget bra....
 
 

Torkning

I våras fick jag hälften av Stefans chiliplantor, vi skulle se vem som lyckades bäst och jag kan nog tycka att det blev dött lopp. Nu började mina att trilla av så då delades dom och in i ugnen för att torkas. Det var ganska många men det blev inte mycket kvar när dom var färdiga, dock är det hållbart så det finns att ta av länge.
 
 

Vinterväder

Jag kollade med Birgitta om hon ville hänga med ut till skogen. Jag är fortfarande hängig och då var det bra med sällskap så jag har någon att prata med, gå själv blir bara jobbigt. Vi lullade runt, hundarna sprang och hade roligt och vips så hade det gått en timme. Nu är vi alla mycket nöjda så jag kan lulla vidare här inne.
 
Jenna mår fint, lite tidigt att se några tecken än men dom kommer snart......
 
 

Borde inte.....

men gjorde det ändå! Hundarna har inte kommit till skogen på flera dagar så för att kunna vara sjuk så måste man se till vissa saker först. Det ena är att hålla hyffsat rent inne det andra att se till hundarna, det sistnämnda kan vara svårast då det krävs ett viss mått av ork för att ge sej ut. Jag höll fingrarna i kors när vi var framme för att Doris skulle sköta sej och inte dra iväg på en längre tur. Hon kommer alltid tillbaka men att stå och vänta på henne kände jag inte alls för.
 
Allt gick bra, dom roade sej och sprang sej trötta så jag kunde med gott samvete krypa under täcket igen. Nu var det det där med att hålla rent inne...... Dammsuga upp håren tar jag nog lite senare, att få gjort ett av två är trots allt inte illa en sådan här dag.
 
 

Tack o hej

Idag passade en blivande valpköpare på att komma för att se på hundarna, mycket trevligt :) Birgitta kikade också hit för att spana in Pondus. Före detta hade vi gjort ett försök med dom tu men det blev inte riktigt som vi tänkte. Jenna svassade runt men Pondus men han hade huvudet på annat håll...... Tja, då fikar vi allihop så tar vi ut dom igen sedan och då gick det bra fast det var åskådare till. Som sagt, nu har vi en tålmodig väntan framför oss.....
 
Det var jätteroligt att ha Lena här och få lära känna henne mer vilket inte var så lätt då vi inte hade något att prata om........ NOT :) hehehe vi pratade nog oavbrutet hela tiden. Trots att jag fortfarande är dålig så gör ett trevligt sällskap att man tvingar sej att hålla sej uppe men det fick jag igen efter att hon åkt. På order av Lena så skulle jag lägga mej när hon stängt dörren och som den goda vän jag är så gick jag och drog täcket över mej direkt. Fick snart en hostattack som knappt ville ge sej men efter det kunde jag slumra lite. Nu är jag innerligt trött på den här skiten men det ska väl gå över....... en annan dag.....
 
 

Jodå :)

Nog uppstod tycke :) Lena och Pondus är kvar tills i morgon så gör vi om det hela sedan är jag nöjd. Nu är det spännande veckor framför oss, först vill vi veta om det tog sej och sedan vad det blev men det är ju bara 9 veckor tills dess :)
 
 

Nu är det dags

Trots en ihållande förkylning som vissa dagar golvat mej totalt och fortfarande hänger i så har jag nu stoppat i mej en mängd medikamenter för att orka ta emot Jennas besök. Jag är så tacksam för att Lena frågade om hon fick komma hit för jag hade aldrig orkat köra ner till dom. Jag kommer att lägga ut mer här på bloggen i em. Bilder på Pondus kommer och på Jenna också såklart.

Host host

Förkylningen håller i :( jag, eller Jenna rättare sagt, skulle få besök så före det pratade jag ingenting för att spara halsen. Det är alltid roligt när man är på samma "plan" när man pratar hund så nu hoppas dom/jag att daten till helgen blir lyckad. Tack för titten :)
 
Eftersom jag inte gör många knop idag så får det bli en bil på Jenna där hon klättrat upp på mina axlar :) Det hade jag aldrig orkat göra idag men så ser det ut :)
 
Torsdagsträningen är inställd! Jag får satsa på att vara frisk till helgen......
 
 
 
 

Inspirationslös

Kenneth är sämre igen, han har totalt hostat sönder sej så ryggen är helt paj :( Själv har jag fått min dos av förkylningen så vi får se hur dålig jag blir....... I alla fall blev det en långpromenad med gott sällskap så hundarna är nöjda :) Då gör det inget om jag går på sparlåga en stund.
 
 

Torhamn

Igår morse avbokade jag allt inför Karlskronaresan, Kenneth var efter hemresan dunderförkyld så vi trodde inte att vi skulle kunna åka. Döm om min förvåning när han vid frukost sa att vi kunde åka :) Med full fart fick jag ringa runt igen och ändra tillbaka, vilket gick bra med alla. Börja packa och ordna med allt så var vi på väg till fam. Seger. Doris och Jenna fick följa med. Libra, Tali och Ville fick åka till Birgitta. Villes husse och matte skulle kommit på torsdagen men flyget bråkade så det blev en dag senare. Inga problem att ha honom lite till och det blev bara några timmar för Birgitta att få rå om den lille gossen.
 
Denna fm har vi bakat, jag och barna. Dom var duktiga med att hjälpa till och som lön för mödan blev det gofika :)
 
 

Hemgång

Kenneth är nu hemma igen :) mindre roligt är att han har en hejdundrande förkylning. Tanken var att vi skulle åka och hälsa på småtöserna i Karlskrona i morgon men nu vet vi inte hur det blir med det. Jag har inte sett dom på hur länge som helst så det vore för sorgligt om vi inte kommer iväg men är han sjuk så är han.
 
Lille Ville ska hem till sej i kväll. Nu är han sannerligen kompis med Doris så han får komma på besök igen för att leka av sej :)
 
 

Träning

Porter fick sitt livs första spår före träningen, det var ca 150 m med 2 vinklar, och som han gick det :) Alldeles lagom fart och väldigt spårnoga. Nästa vecka tar vi ett fullängdsspår :)
 
Så åkte vi till skogen där vi tränar och där mötte Tova, Saga och Abbe upp. Ville fick stanna i bilen under pass ett men under det andra fick han vara med och skötte sej jättefint. Saga tränade kontakt med husse och dom gjorde även lite övningar med Dag och Abbe.
 
 

Stort sällskap

Idag kom Birgitta, Dag och Barbro för att hänga med ut i skogen :) Med på promenaden var mina 4a + Ville, Abbe, Tova och Lucky. Nu sover dom gott ett tag :) Tänkte ta ett sådant där snyggt gruppkort men med alla åldrars rätt så gav jag snabbt upp så blev det så här i stället :)
 
 

Fullt ös

Nu leker Ville och Doris så det står härliga till, dom får härja en stund men sedan bryter jag då lägger sej lugnet igen. Tali hämtade ett mysdjur och trodde nog att hon skulle kunna få över Doris till sej så dom kunde leka men Ville var roligare.
 
 

Lille Ville

I natt har Ville sovit hela natten ihop med dom stora och det gick jättebra. Han tycker att Doris är lite skräckinjagande, vilket hon är på sitt lite burdusa sätt, men samtidigt spännande. Snart har han kommit in i flocken ordentligt och då blir det säkert mer bus. Skogspromenaden gick fint, han är väldigt följsam så jag behövde aldrig fundera på var han var :)
 
 

Söndagsträning

Men först..... Jenna har börjat löpa så om ca 14 dagar ska vi åka för att träffa Pondus. Vi hoppas på ett härligt gäng valpar framöver :)
 
På dagens träning kom även lille Valter och Ville. Dom fick vara med och även testa lite dummies vilket dom tycker är jätteroligt :) Övriga hundar fick kluriga, luriga övningar så det blev riktig hjärngympa för dom :)
 
Ville ska stanna hos mej några dagar. Doris är ganska burdus så vi tar deras möte lite pö om pö så han vänjer sej vid henne. Nu ligger han och sover vid mina fötter, det känns nog tryggast där.
 
 

Hundar :)

Hade missat ett par kort från Britts vistelse här. Hon grejar vid bänken och hundarna ligger och undrar om det ska bli något gott över till dom :) Dom fick knô ner nosarna i grytan när vi ätit klar och dom gillade också det vi ätit :)
 
 

Hemåkt....

Ja, så kan man allt säja för nu har Britt, Eros och Loke åkt hem till sej men först var dom med på dagens träning. Lotten och Leia fick ett testspår och det bådar gott, lugnt och metodiskt samtidigt som det var lite spännande. Ett par till så vet hon vad det gäller. Även Charlie fick ett kortare spår och takterna sitter i :)
 
På träningen var även Elsa och Jenna, fattar inte varför jag inte satte henne med på kortet på hennes ungar, det hade ju varit roligt..... Abbe kom en sväng för att se och lära, mycket att ta in för en liten men ack så nyttigt.
 
 

Det blev bättre...

I natt hade jag en mardröm.... jag var inlagd på ett mentalsjukhus med barn och dom var inte att leka med! En liten flicka satt på min säng och dom djävulska ögonen var inte att leka med. Det tog ett tag innan jag vågade somna om, en riktigt hemsk dröm.
 
Men dagen blev betydligt bättre :) Britt med sina gossar kom igår för idag skulle vi gå viltspårsprov. Det gick hur bra som helst :) H F Morfeus, Loke, som är kullbror till Tali fixade anlagsprovet. H F Libras Stenkoll, Eros, fick ett 1a pris i ÖKL och Tali tog sin sista 1a med HP och blev SEVCH :) Nu är vi otroligt nöjda och efter lite mat i magen ska vi ta en tur till skogen för en promenad.
 
 

Allt för Doris

Att ha staket för att hålla hundarna på plats har aldrig funnits i min tanke, flattarna är där dom ska så det har inte funnits något behov för det under alla år. Så kom Doris....... hon är också skötsam men kan gärna lulla iväg lite och kommer det en bil så vill hon gärna springa efter för att kolla vem det är. Alltså får man passa henne hela tiden och det har jag ledsnat på nu.
 
Kenneth är på långresa så då får jag göra slag i saken och får jag bara tänkt till så fixar jag det. Stängsel alltså! Det är provisoriskt, inte särskilt snyggt men det funkar :) Nu vet jag hur det ska se ut när det riktiga stängslet ska upp, så himla skönt att kunna ha Doris ute utan att jag behöver fundera :)
 
 
 
 

Mysigt

Det finns många sätt att ha det gott på :) Här ligger Jenna tätt tätt med Libra, ser väldigt mysigt ut.
 
 

RSS 2.0