Årsträff

Så är det dags igen för årsträffen. Ganska skönt att få lite roligt att tänka på och vara med om. Vi kommer att bli ett härligt gäng som möter upp på Läckö Strand. Några har redan kommit men ikväll är så gott som alla installerade :) Det är alltid lika givande med dessa träffar och jag ser inget skäl till att årets skulle vara ett undantag. I år är det nya valpköpare som kommer vilket är väldigt roligt och dom har från Karda/Enarkullen. Nu slår jag igen locket till datorn för att packa klart så ses vi sen. Håll nu tummarna för att vi slipper regnet, kyligt blir det men väta kan kvitta.
 
Bilden är från förra året, hoppas på uppdatering från helgen på söndag :)
 
 

Livet är förgängligt

Denna morgon började med tråkiga nyheter. Av vår jaktledare fick vi reda på att vår goe jaktkamrat och hans sambo omkommit efter en frontalkrock. Jag tror på ödet och när tiden runnit ut har vi inget att sätta emot. Dock kan vi till viss mån styra hur vi lever på vägen dit för att ha ett så gott liv som det bara går. Nu känns det väldigt tomt och vi saknar dej, Börje Svensson och din sambo, enormt.
 
 

Busebarna

Det är väldigt roligt med alla valprapporter, både med besök av dom små men även via mail eller på annat vis :) Lilla Svea heter nu Soli och den nya ägaren Annica är väldigt nöjd, så skönt när allt gått bra.
 
Hjalmar kom hit igår, en härlig kille men ganska envis. Att klippa klor tycker han är helt onödigt men jag är envisare än honom så det gick :) Det är alltid bra att komma hem om det är något man vill ha hjälp med så kan jag visa hur jag gör så har man lite verktyg med sej hem.
 
 

Dessa grisar

Nu tänker jag inte på hundarna utan på Vildsvin :) Dom har sannerligen bökat runt i skogen så jag var tvungen att gå till det tjärade trädet för att kolla och nog hade det varit besök där.
 
Hittade ett kort som jag tog för ett litet tag sedan då Gemma var på besök. På måndag fyller Libra och Gemma 10 år och 5 månader :) När dom är över 10 så är varje månad att räkna. Underbart så länge dom får hänga med :)
 
 

Kurs

Måndagskvällar = kurs för jägare. I regn, sol och snö jobbade vi vidare med fokusövningar, 3 dummisar kastas kl 9, 12 och 3 och man står i mitten av "urtavlan". Så ger man uttecken åt hunden åt kl 9, när hunden tittar dit säjer man ett lugnt braa men skickar inte utan alla tre dummisarna går till på samma sätt. Lugnt och fint ändrar man riktning och när alla 3 är gjorda börjar man om och skickar på tecknet med handen och säjer ut.
 
Stoppsignal prövade vi på och det gick hur fint som helst. Jag frågade om dom tränat mycket på den övningen jag hade men fick till svar nej inte alls eller jooooo, där ändrade dom sej snabbt :)
 
Vi hade även en liten walk up. Jag är framför dom med apportkastaren, vi går en liten bit, stannar, jag skjuter och kastar en framför dom och var och en får hämta en dummies. Nu har alla en apport men vi fortsätter framåt, stannar, jag skjuter och en förare kastar åt ett annat ekipage åt andra hållet. Så fortsätter vi vår färd tills alla gjort det 2 ggr.
 
Vi avslutar med ett sök där Bo som kommit längre får ett dolt linjetag först för att sedan gå ut i söket.
 
Det är fantastiskt givande att ha kurs när man har så lyhörda förare till mina övningar och så duktiga hundar som gör sitt yttersta för att lyckas. Nog finns det att jobba på men finlir har vi alla att ta tag i så det kommer att bli hur bra som helst :)
 
 
 

Trimning

Här kommer bilder på Zamira, Libra/Teitur och Meija, Jenna/Zumo som har blivit trimmade idag. Det var snart gjort för jag hade god hjälp av en duktig tjej som vill lära sej detta :)
 
 

Nähä

Efter veckan som gått med viltträning med Tali så kände jag mej helt trygg, hon skulle absolut fixa en 1a på jaktprovet idag. Hon är samlad, fokuserad, spontan på allt vilt, avlämningarna sitter, fotgåendet är kanon........ ALLT är färdigt för nkl klassen. Det blev lång väntan då vi startade sist men så var det dags :) Som vanligt har jag en viss nervositet, det går nog aldrig över, benen är inte helt stilla. Dom första markeringarna på land är perfekta med fin fart ut och in. Över till söket där hon hämtar in 3 vilt men då....... är det över för denna gång..... hon var för hård mot en duva.
Jag blev helt ställd. Har aldrig märkt tendens till att vara hård i mun. Jag kan ha många förklaringar på varför det blev som det blev, antingen en av dom eller alla gemensamt. Dock spelar det ingen roll att slösa en massa energi på en förklaring som jag ändå aldrig kan få. Nu har det hänt och jag ser det som en tillfällighet och inget annat. Självklart är Tali bäst i alla fall <3
 
 

Grattis :)

Britt-Marie och Posse var och gick anlagsspåret, viltspår, i går och det gick galant. Grattis, nu blir det ökl-spår framöver :)
 
 

Sista dagen....

med gänget och då passade vi på med en vattenträning till :) Tali och Alma fick vilt, Tova och Jenna dummies. Ina, fick inget bra kort, och Abbe fick också testa dummies. Vi har haft härliga dagar om än kylslagna med massor av träning så både vi och hundarna känner sej nöjda :)
 
 

Träning o trimning

Vilt åkte med till skogen för sökarbete i eländig terräng, mycket ris är det så det är inte helt lätt, dessutom var söket stort. Dom jobbar på och i halvlek tar vi och testar dom som är 10 månader på vilt. Jenna och Tova får svårare prövning efter fikat med dirigering i söket. Även om dom har vilt i näsan så ska det in som jag bestämt.
 
När vi var nöjda var det dags för att trimma Sam, Ina, Alma och jag började även med Tali men öronen tar jag i morgon.....
 
 

Passar på

Efter fika så åkte vi till sjön för lite vattenträning. Jenna och Tali fick jobba i par, Tali ut och när hon var på väg in kastade jag förbi henne som Jenna skulle hämta och viseversa. Gick kanonbra :) Alma Fick pröva på att gå i i olika miljöer och det gick också så himla bra :) Ina fick prova på, ung som hon är så är kraven inte så höga.
 
 

Mer besök

Först i raden denna dag till Freja. Hon ska vara några timma hos mej när Birgitta är iväg på annat. Vi drog till skogen direkt och där tittade vi på den lilla skogsdammen som är fylld med vatten, till sommaren kommer den att vara torrlagd.
När vi var tillbaka till bilen tog jag ut en dummies till Freja, måste ju passa på och testa :) Hon är riktigt duktig så hon kommer garanterat att bli lika bra apportör som övriga i familjen :)
Nu var dom lagom trötta så jag passade på att klippa gräset och det är nog den fulaste klippning jag någonsin gjort men det är i alla fall kortare. Jag är inte på något vis van vid klipparen och inte alls road av att köra den men är Kenneth borta så finns det inget val....... Först ville den inte starta och jag tänkte att det var ju himla synd....... men jag är envis och fick igång den så det var bara att bita i det sura äpplet och börja klippa. Nu är det gjort och lite tur att maken inte är hemma och ser eländet :)
Snart ska jag hämta Sonja, Alma och Ina vid tåget så har jag sällskap i några dagar så det blir mycket träning :)
 
 

Promenad

Lilla Freja fick följa med på promenad och det tyckte hon var roligt :) Det var nya marker för henne så det fanns en hel del nytt att upptäcka :) Familjefoto passade vi på att ta men Freja hade lite annat för sej än att sitta fint :)
 
 

Viltträning

Vi samlades redan kl 9 för provträning vid dammen, vilt användes och skott på alla markeringar hade vi. Valter var yngst med sina 9 månader och äldst var Jenna som blir 6 i sommar. Talis bror Sam var också med, han har aldrig stött på vilt så han behöver mer träning så faller poletten ner :)
Nog var alla lite ringrostiga efter ett uppehåll på ca 6 månader men så gôtt att vara igång igen :) Summa kardemumma av dagen var att hundarna gjorde väldigt bra ifrån sej, lite finlir här och där så sitter allt som en smäck :) Bra jobbat, snart kör vi med vilt igen.
 
Här kommer bilder på dom som var med :)
 
 

Ensamt?

Nä inte särskilt :) Även om jag är själv hemma så har jag sannerligen gott sällskap av mina fyrbenta vänner.
 
 

Vårtecken

I går hade jag en lång lista med saker jag skulle beta av. Den är nästan gjord men lite finns kvar så det känns väldigt bra :)
Nu kommer vårtecknen i ett rasande tempo, fåglar, fjärilar och alla vårblommor som tittar upp. Bäst att njuta medans det håller på :)
 
 

Jodå

I dag var det en bra dag på jobbet :) Både Loke och Eros var samlade och fixade sina viltspår så fint, båda 1a pris :) Grattis Britt :)
 
Det är värt att tänka på att det inte är några maskiner vi jobbar med, ibland funkar det bara inte men nästa gång bara allt sitter. Varför det går dåligt är inte så mycket att spekulera över utan bara jobba vidare och när man får en sådan dag som idag när allt bara sitter, ja då är man så nöjd :)
 
 
 
 

Nähä

Våra vänner hundarna är inga maskiner. Ena dagen funkar allt men nästa..... Eros och Loke skulle gå viltspårsprov, ökl, men det ville sej inte. Eros gick så himla klockrent men..... så gick han av spåret och följde ett annat så vi var tvungna att ta tillbaka honom, en 2a. Loke hade inte huvudet med sej alls så det blev en 3a. Hoppas dom sover gott i natt så det går vägen i morgon.
 
Väl hemma hos mej igen så plockade vi fram lite vilt och det tyckte dom var kul :) Spåren kommer dom att fixa men sover man över där det finns en löptik så vet man inte hur hanen reagerar, vi skyller på det just nu i alla fall :)
 
 

Sällskap

Kenneth är på jobbarresa några veckor och vad passar bättre då än att få sällskap? Britt Eros och Loke kom hit för en massa mys :) Lite apportering har vi redan hunnit med och snart ska vi till skogen för att gå viltspår.
 
 

WT cup

Då har vi varit på den första av fyra tävlingar som ingår i WT-cuppen. Eftersom Tali löper fick hon inte vara med men jag var med och kollade. Tova hade en lite ofokuserad dag så det ville sej liksom inte men 53 poäng, man får som max 20 p per station vilka är 5 st,  skrapade hon ihop i nkl. Talis syster Leia och Lotten gjorde sitt livs 2a WT i nkl och fick fina 84 poäng en delad 8e plats med 54 startande.
 
Per-Åke med Elsa, Torpedos, och Maria med Sally som är ytterligare en Talisyster, startade i ökl med den äran. Elsa gick och knep en 3dje plats med 87 poäng och Sally som startade i denna klass för första gången fick 78 poäng och en delad 8 plats.
 
Lilla Freja fick träffa pappa Pondus men starta får hon vänta med ett bra tag till :)
 
Fantastiskt bra jobbat av er alla och jag kan inte vara mer än stolt, glad och mycket nöjd :)
 
 
 
 

Tröttsamt

På kvällen är man trött och har man somnat kan det bli lite hur som helst :) Jenna har tassarna på Doris men dom bara snarkar vidare, ser rätt skönt och avslappnat ut :)
 
 

Kakbakardag

Efter gängse morgonrutiner så började jag baka Morbergs kanongoda kakor :) Det är lite pyssel men det blir många och när dom smakar så bra är det värt det.
 
 

Grattis

Idag fyller Libra/Stenkullen 7 år, stort grattis till er alla 7 <3 Ett extra grattis skickas till Carl som har ett lika fint liv i Japan som dom som bor här. Jag letade efter bilder från när dom var små men det vete 17 vart dom tagit vägen så det får bli ett kort på Bidde när han var hemma hos mej.
 
 

Naturgrind

Jämna veckor har vi träning onsdag och ojämna veckor har vi på fredagar om nu någon missat det :) Alltså var vi i skogen med ett fint vårregn fallandes mot oss från skyn. Lite kallt blev det men det finns inget dåligt väder.... alltså gick det utmärkt att träna och med en fikapaus med gott varmt kaffe inombords var det dags för pass 2. Kameran fick stanna hemma men det behövs en bild för att lyfta inlägget, tycker jag så....
 
Staketet som ska hålla Doris inne kräver en grind och Minnas David kämpade under påskhelgen med den :) Visst blev det snyggt? Dock har Doris hoppat över staketet 2 ggr :( 1,10 högt!! Är bara retningen tillräckligt stor så gör Doris som Doris vill. Ni som känner mej vet att jag kan vara otroligt envis när det gäller hundar, gäller kanske annat också...., så nog ska den lille vovven få sej en match där jag går ut som vinnare och hon stannar snällt kvar. Så är i alla fall min tanke..... just nu...
 
 

Trimning

Jenna hade mycket ovårdade öron så nu var det dags att sätta henne under saxen. Det har hon inget emot utan hoppar villigt upp på bordet så nu är hon fin igen :) Tog ett kort på mormor Libra, mamma Jenna o dottern Tali. Att få Doris sittandes på bild är inte helt lätt så hon får posera som hon vill :)
 
 

Abbe

Abbe kom på besök idag och efter lite träning i hagen så skulle jag ta ståkort på honom men när det kom i datorn så var jag inte nöjd. Vi får jobba mer på det :) Däremot roade han sej själv i dammen så det blir en stilstudie på det i stället.
 
 

Träning

Idag kom Sally, Elsa, Tova, Porter, Valter och Leia till skogen men även Jenna fick vara med. Tali löper så hon får vackert stanna hemma. Jag hade gjort WT-stationer som vi gick igenom och även Valter fick vara med men på ett lite enklare sätt. Vi hade även låååånga markeringar över hygget igen, jättekul att se hur hundarna löser det så bra. Även Valter drog rätt över den långa sträckan för att springa tillbaka till Ingrid med dummisen. Efter fikat avslutade vi med sök för dom som ville eller om man ville repetera tidigare övningar så gjorde man det. En mycket bra dag i skogen :) Jenna var också mycket nöjd med att få träffa Freja <3
 
 
 
 
 
 

Hjorttryffel

En härlig morgon i skogen, solstrålarna sken så fint bland träden. Hundarna mumsade Hjorttryfflar för fullt och njöt dom också :)
 
 

Solen skiner

Idag hade jag träning men det blev bara jag och Birgitta, så kan det bli ibland men på söndag kör vi igen. :) Lilla Freja var med och hon blev glad över att se mej, lillsnuttan :) En dummies fick följa med och nog vet även hon vad hon ska göra. Jenna ska nu dammas av och så enkelt det är när kunskapen sitter kvar, vissa saker får vi jobba vidare på men hon skötte sej med den äran. Tova jobbar också på så fint. Med en klarblå himmel så var det skönt med en timme i skogen men nu jäser brödet så det är snart dags att ta tag i det.
 
 

RSS 2.0