Som en dans :)

Idag var det viltträning och Monica kom med Pennie för att vara med. Det skulle bli ett provupplägg men då det finns jordgeting i marken så fick jag dela upp det i moment så vi inte störde getingarna....
 
Pennie har inte mycket till viltvana men så hon jobbade, viltet togs spontant och snabbt var söket på 7 st. inne. Jenna, Tali och Tova gjorde lika fint ifrån sej, så himla roligt :) Vattenmarkeringar som var kluriga och olika längd på fixades också galant. Av Tali fick jag samtliga i hand igen. Hon fick skott i olika skeden för att se om det kunde störa och få henne att släppa, men icke. Varför hon lade ner dom på sista provet har jag ingen aning om men idag var det fullständigt glömt :)  Även landmarkeringarna gick fullständigt smärtfritt.
 
Lilla Freja fick sitt livs första sök med vilt och hon tyckte kaninen var stoooooor. Hon kommer att växa till sej och prestera lika bra som övriga :) Summa summarum är att nöjdare än så här kan vi inte bli :)
 
 
 
 

Senia

Träningen blev som jag tänkt och blev det för svårt i en övning så gjorde jag det lättare. Bra att få tips för sin egen hund om hur man kan träna vidare hemma. Tor-Björn hade med sej Senia, så roligt att se henne, denna fina duktiga hund <3 Tor-Björn såg mycket nöjd ut över sin nya kompis så det känns väldigt bra :) Hon fick hänga med på övningarna som dom andra, lika bra att fasa in henne direkt och lika bra att husse och hon får jobba ihop inför det team dom ska bli :)
Kameran var med för jag vet att matte gärna vill veta hur det går för Senia så här kommer lite bilder.
 
 
 

Rekat

Ikväll är det träning för kennelhundarna så vad passade inte bättre än att gå ut i skogen och reka? Oftast har jag en plan om upplägg men det brukar ändras under träningen, allt för att det ska bli så givande som möjligt. Det är halva nöjet för mej att få tänka till och även om man försvårar så måste det bli bra så alla lyckas, då gör man om och gör rätt :)
Först letade jag efter en "gata" bland alla träd och hittade en som passade mej men så började jag tänka om..... Jag vill ha terrängbyte, linjetag och det ska vara längd på det så jag gick vidare. Det är ju bra att man har hundarna med sej så jag ser om det jag tänker funkar. Jag lade två dummisar vid den blå påsen och gick över till andra sidan och skickade på UT! Gick jättebra med både Jenna och Tali så jag körde även från den blå påsen till där vi stått. Japp, så får det bli :) Jenna tyckte vi skulle ha svåra markeringar i det täta slyt så det får det bli också :)
 
 

Bakväder

Morgonen började med ett himla regnande så skogen fick vänta, det blev ett brödbak istället :) Bäst att passa på så frysen laddas. Regnet avtog så hundarna och jag drog till skogs. Där blev det lite svampplockning och jag hittade mitt livs största kantarell och fin var den också :) Svårt att återge på bild med den var rejäl :)
 
 

Freja

Var ju bara tvungen att testa nu när Freja är hos mej några dagar :) Hon är en stadig tjej vid mina fötter när jag kastar för att sedan hämta dummisen :)
 
 

Ny dag

Nu är jag mitt lugna jag igen, hoppas det tar flera år tills jag blir upprörd igen :) Tova och Freja hälsar på några dagar och vad passade inte bättre än att ta en promenad med ligan? Det kommer att bli varmt denna dag, väldigt varmt, så det är skönt att ha gett hundarna vad dom behöver på morgonen.
 
Senia som skulle omplaceras kommer i kväll att flytta till Tor-Björn och Susanne där även Saga och Siri bor. Dom var och hälsade på ägaren igår och allt bara rullade på. Det känns väldigt skönt att få en sådan här bra lösning och jag kommer att få se Senia vid träningar :) Problemet är bara att Tor-Björn varit kastare när vi tränat men hur blir det nu? Kärt bekymmer :)
 
Jag känner så med ägaren, att lämna bort sin bästa vän, men ibland blir tillvaron för komplicerad. Senia kommer att få det toppen och det blir lätt att följa hennes fortsatta liv. Jag tackar för alla förfrågningar om henne så även om detta inte blivit en lösning med flytten så hade hon ändå hamnat i goda händer.
 
 

Upprörd

Det kan gå långa perioder och man är i harmoni med tillvaron, så läser man något och det blir droppen som får bägaren att rinna över. Efter en promenad i skogen, då tänker man som bäst, bestämde jag mej för att skriva av mej min frustration.
 
Tänk ordet respekt. Finns det ett ord mer söndertjatat än det?? För mej finns det ingen innebörd i det ordet överhuvudtaget längre. Jag vill hellre använda hänsyn för där finns det fortfarande en mening.
 
I dagens samhälle är det för eller emot, den som skriker högst vinner! Vart tog diskussionen vägen, där den blev otroligt givande om det fanns olika åsikter? Nu är det - Tyck som jag annars.... Tyvärr genomsyrar detta hela jäkla samhället, från gräsrötter, föreningar, TV och ända upp till högsta topp och jag är så innerligt trött på det. 
 
I sociala medier är det lätt att göra sej hörd. På vänskapligt vis skrivs - Jag är så glaaaad :) eller - Äntligen :) sen inget mer. Hur 17 kan man gilla något som man inte vet vad det gäller? Skriv vad det gäller eller inte alls.
 
Som ni redan förstått så är jag sannerligen upprörd idag och det står mej upp över öronen. Det som gjorde att det brast var en artikel om en känd kvinna som jagar och är med i ett naturprogram, hon bör.... inte vara ute hos jaktfolk och prata jakt för det går inte ihop med programmets tänk!! HUR tänker man då?
 
Vi jägare är otroligt måna om djur och natur, annars skulle det inte fungera. Etik och moral står otroligt högt. Vi tar vara på det som skjuts och undersökning efter undersökning visar att det vilda köttet är bäst, att djuren haft det bäst + att jägaren både får frisk luft och motion.
 
Här är det verkligen grupperingar som gör allt för att sabotera jakten. Eftersöksjägarens bil sätts i brand, dom som ska förkorta ett djurs lidande. Det behöver inte blivit skadat i jakt utan likaväl påkört.HUR tänker man? Slutar du inte jaga så...... I dag är det vi och dom och att ens försöka förklara vad man håller på med går bara inte.
 
Den stackars fårägaren som får sina får tagna av vargen gång på gång på gång, där hjärtat blöder av förtvivlan. Får dom hjälp? Föga! Där smyger folk runt som ska skydda vargen så den inte kan skjutas utan får fortsätta sin gärning. Kunde jag skulle jag lägga varenda en över knät.... men att banka vett går väl inte heller.
 
Jag har uppfostrat mina barn till att kunna föra en diskussion. Vi tycker absolut inte lika i allt och det är då den blir som bäst. Man KAN faktiskt byta åsikt eller få en mildare tanke om ämnet men man ser på sociala medier hur det börjar bra men sedan spårar ut i rena personangrepp.
 
Nu känns det lite bättre, att skriva av sej är inte fel. Nu ska jag njuta av min familj, alla goda vänner och mina hundar, det är där man får styrka när det mesta ses från en mörkare sida.
 
 

Grattis :)

H F Vätten Ville, Ville (Karda/Einarkullen) fick idag titeln SEVCH och avslutade dessutom med ett HP. Stort Grattis till er, bra jobbat :)
 
 

Vilken kväll

Ett gôtt gäng mötte upp för träning igår och vilken kväll vi fick, helt underbart väder :) Dom yngre fick först ett jaktlydnadspass där jag lade på störningar eftersom. Efter det blev det kluriga, luriga markeringar. BRA jobbat av er <3
 
 

Kalle

Kalle hade vägarna förbi så dom tittade fram :) Väldigt roligt att ha några nära så man kan följa dom i deras utveckling. Som vanligt...... följde det med en dummies ut :) Som vanligt...... blev det inga bra ståbilder :)
 
 

Cirkeln sluts

 
Som ni vet..... så köpte jag min första flat av Sussie och vi har varit otroligt goda vänner sedan dess :) Hon har Gemma från mej som snart fyller 11 år. Vi började prata, för några månader sedan, att vi skulle köpa en hane ihop. Jag har funderat och klurat...... Så under vår resa till Danmark fick jag se att Inger på Micawber hade en hane kvar och jag tog kontakt med henne direkt. Vi blev alla 3 eld och lågor, så rätt det kändes :)
 
Idag for Sussie och jag dit för att kolla hanarna och väldigt snabbt fattade vi båda tycke för herr grå <3 Inger och jag har haft en del utbyte av varandra och jag respekterar henne högt så det är så himla roligt att få köpa killen av henne. Cirkeln sluts mellan Sussie, Inger och mej :)
 
När det går undan så går det fort så snart ska vi hämta hem gossen och han kommer att börja hos mej så får han bo hos Sussie sedan men jag kommer att ha honom periodvis. Så himla roligt med en hane igen :)
 
 

Hemma igen

Vi har varit en tur till Danmark och haft det hur bra som helst, fint väder och mycket bra ställplatser. På vägen hem övernattade vi hos Minna med familj så vi fick lite tid med dom och framförallt lille Albin <3 Jag gick ut med Karda när Minna farit till jobbet och hade ett gäng gäss som var retligt nära och dom bara sträckte på halsen lite för att kolla på oss.
Hundarna hade jag lämnat på ett pensionat i närheten så det kändes väldigt konstigt att åka själva. Birgitta brukar ta hand om dom om det behövs men det kan ju bli så att hon inte kan och då var det bra att testa detta. Hundarna har skött sej med den äran och dom har blivit mycket väl omhändertagna så även om ögonen blev fuktiga när dom kom emot mej så vet jag att dom har haft det riktigt bra. Nu är allt som vanligt igen, flocken är samlad så nu är allt lugnt :)
 
 
 
 

Pluttisar

Igår fick Nova och Freja, Jenna/Pondus, testa på vilt. Dom är duktiga dom små tjejerna <3 En tjej till som är duktig är Jennas syster Zamira, Libra/Teitur. Hon tog snabbt sitt viltspårschampionat och hjälper nu jägarna i sin hemtrakt vid eftersök. Ett lagt spår är inte samma sak som ett skarpt eftersök men Zamira vet exakt vad hon ska göra och är till stor hjälp när det inte gått som man tänkt <3
 
Nu tar jag lite ledigt från datorn men telefonen finns alltid till hands :)
 
 
 

Grattis i massor

Denna helg har det varit flatmästerskap i Höga Kusten. Sonja med Alma NKL och Tommy med Spiker ÖKL var dom som startade från mej. Själv har jag varit på Tjörn med goda vänner men försökt följa mästerskapet på ett eller annat sätt. Mycket spännande kan jag lova :) Både Alma och Spiker fick superfina 92/100 poäng. Väldigt nära finalplats men det räckte inte riktigt dit. Ni har sannerligen gjort bra ifrån er i den stora konkurens som var i klasserna :) STORT GRATTIS till er <3
 
Här en bild på Tommy och Spiker.
 
 

Gåspremiär

Kenneth, hundarna och jag for till Vänerns strand för att jaga gås. Det är alltid roligt när premiären kommer och att vädret var fantastiskt gör det hela ännu bättre. Kenneth rodde ut med vättarna som ett litet hjälpmedel, bara att vänta och se....
Vi lyckas sällan få många byten på en kväll utan det blir en massa passivitet för hundarna, vilket är nyttigt även för mej..... Jag passade på att träna lite våta avlämningar då Tali börjat slarva med det. Tali går betydligt lugnare i vattnet och skjuter ordentligt ifrån, Jenna gör sitt vanliga hopp.
När man sitter och väntar i ett antal timmar så får hundarna lov att röra på sej lite i min närhet. Det finns ingen som vill sitta blixt stilla i 4 timmar så det är helt ok. När jag hör gäss och rör lite på mej så är dom vid min sida direkt för att hålla koll på läget. Jenna som är mer erfaren sitter gärna på min fot emellanåt i väntan men Tali är lite mer rörlig.
Jag fick en del härliga bilder på vår kväll och även om det inte blev något byte så blir det fler gånger :)
 
 
 

Grattis :)

Igår gick Ville, Karda/Einarson, ett ökl-spår och fick ett 1a pris :) Det var ett riktigt skitväder med regn och rusk samt viltkänning men han gjorde ett så fint spår, stort grattis <3
 
Lägger även in en bild på goa Pennie som sitter så fint i ljungen. Hon är äldre än Ville och har redan sin titel, SEVCH <3
 
 
 

Träningar

Glöm inte kolla er mail, jag har skickat ut en hel del träningsdatum. Anmälan till västras WT ligger också ute på deras sida :)
 
 

Sammy

Sammy, Karda/Einarkullen, kom med familj och hälsade på :) Dom är på resande fot och passade på att titta hit och självklart hamnade även han under saxen :) men sen tog jag fram en dummies så han fick jobba lite. Sammy är en härlig kille som förgyller familjens tillvaro <3 Så roligt att ses, ha det så gott så ses vi snart igen.
 
 

Jenna o Tovas tur

Idag var det dags för dessa damer att starta i ökl, premiär för Tova och andra gången för Jenna. Det kändes som att gå ett prov i eliten, undrar hur elitproven ska göras om ribban läggs så här högt i ökl?? Ett stort sök med 8 vilt, dubbelmarkering som var en bra bit ut, en skitlång vattendirigering, lång landdirigering och lurig dubbelmarkering på land.
 
Vattendirigeringen löste vaken Jenna eller Tova och Jenna missade den ena vattenmarkeringen i näckrosorna. Söken gjorde dom jättefint och Jenna fick beröm för sin fina landdirigering, landmarkeringarna fixade dom båda.
 
Jag såg inte så mycket av Birgitta och Tova för jag skulle starta efter dom. Jenna är stabiliteten själv, hittar aldrig på något bus runt mej, att hon misslyckas i vissa moment ligger helt på men då hon inte är färdig i dom. Vi fick båda ett 3dje pris och vi är mycket nöjda med det :) Tali fick igår ett 2a pris, hade jag bara fått vattenmarkeringarna i hand.....
 
 

Jaha

Man brukar säja att det som aldrig händer under träning händer på prov! Så blev det idag. Jag har känt den sista månaden att Tali växt mycket mentalt, hon kan som exempel få för sej att knalla vilket hon aldrig gjort det senaste året. Men vi tar provet ........
 
Jag skulle starta, domaren kom och hälsade men varken skytt eller roddare var på plats så det blev en himla lång passivitet vid vattnet. Det är dock inga problem för hon är knäpptyst. Äntligen ska vi börja, lite fotgående till vattenmarkeringen. Jag känner att hon är het så min röst är mer bestämd än vanligt, stanna!! så iväg, ut och in som går snabbt men hon LÄGGER anden framför mej. Vad ända in i glödheta????? Hon som är superduktig med avlämningar, fanns inte i min vildaste fantasi att jag inte skulle få fågeln i hand. Nästa vattenmarkering får jag heller inte i hand, man kan se min något bistra min efter den första fadäsen.
 
Jag känner även att nu börjar fotgåendet bli sämre så jag jobbar på henne så hon inte får för sej att hitta på något mer bus. Söket, där lockar hon in 4 och allt vilt på land får jag perfekt i hand. Så går vi vidare till ett sök till där hon plockar in 2 som ligger ute, en landmarkering och tillbaks till det första söket där hon även kommer in med kaninen som var kvar.
 
I stort är jag nöjd med henne även om jag inte förväntat att hon skulle missa avlämningarna på vattnet. Nu kommer hennes "ramar" att bli ännu snävare så jag har hela hennes arbete i hand utan att behöva fundera. Vi gick till pris men eftersom vi ska dit i morgon igen, då är det Jennas tur, så hoppade vi över prisutdelningen. Jag får pappret när vi anmäler oss så det blir bra.
 
 

Hemma igen

Lite skönt är det allt att komma hem igen även om det blir en del att plocka med...... Skulle köra ut bilen så jag kan börja packa för i morgon då jag ska på jaktprov men...... Svalorna hade gjort sitt jobb :( så bilen var full av fågelskit. Bara att börja tvätta den. Nu brukar Kenneth göra det men jag tänkte bara blaska av den..... Gick bra ända tills maken kom ut och fick se vad jag höll på med :) Fel medel, fel svamp och dessutom hävdade han att jag slarvade?????? Som sagt, jag brukar aldrig göra detta men med gemensamma krafter blev bilen ren och maken nöjd :)
 
 

På väg hem

Sista natten på Öland hittade vi en kanonplats in i skogen, alldeles vid havet. Vi var helt själva och ingen mobiltäckning, det är vad jag kallar rekreation :) Att äta mat med havet i blickfånget gjorde nog att det var extra gott att äta.
 
Vi har åkt över ön från söder till norr och sett det mesta, en förunderlig natur och mycket vackert. När vi var i Kalmar igen ringde jag Mait för nu styrde vi kosan dit för att hälsa på dom och lille Bosse. Han är en liten badkruka men det kommer, var så säker. Hon visade var traktorn far över vattnet...... när det står lågt men ändå. Man kan se vägen under ytan och där man kör upp på andra sidan. Ja så kan man också göra :) Bosse hamnade under saxen, såklart var dom med, så fin han är och att sitta med mamma Jenna gjorde han bra. Dock tyckte han att tjejer.... var läckra men där sa den ömma moderna att det kan du glömma direkt!
 
Det var dags att tacka för oss, mätta var vi efter god mat, kaffe, glass och nyplockade hallon. Så gott :) Hoppas vi ses snart igen.
 
I morgon räknar vi med att vara hemma och snabbt får jag förbereda mej och hundarna för provstart i helgen.....
 
 

Öland nästa

Efter härliga dagar med småtjejerna o Maria o Jonas så avslutade vi med en färd med båt ut på havet. Helt otroligt så mycket hus det finns på öarna o så fina dom är. Båten gick stadigt i sjön, Jenna o Doris ville gärna känna vågorna skvalpa men Tali tyckte det var överskattat. Ända tills...... vi fick information via högtalare om saker som hänt tidigare i denna region o i ett avsnitt så kom det gåsskrik, då ville hon ut, kanske att vi skulle jaga?? Nix, inte idag så det blev läge under bordet igen.
 
Så var det dags att lämna härliga fam. Seger för vidare färd mot Öland. Nu fick vi kocka själva o nog blev det gott det också :)
 
 
 
 

Dessa häckar

Ett behov uppstod, Jonas har också buskar som behövde ansas........ Fint blev det även här :)
 
Vi tog en promenad denna morgon, mycket djur och natur fick vi se. En fin rovfågel flög över oss eller vad tycker du Leif? Värmen hänger i så hundarna är rätt trötta nu när vi är tillbaka. En kaninhåla kikade vi på, lite märkligt med en golfboll i hålet men dom ska väl också ha något att leka med :)
 
 

RSS 2.0