Mat

Senare idag kommer Lena förbi för att kolla valparna, Lena har Pondus. Ska bli roligt att se vad hon tycker om dom :)
När dom ska äta är det ordnat kaos men mätta och belåtna blir dom :)
 
 

Strömlöst

Igår kväll när det blåste som värst gick strömmen. Kenneth hade kommit hem och vi började bli hungriga men det finns lösning på allt :) Värme har vi från kaminen, fotogenlampan över köksbordet lös mysigt och gasolköket gjorde att vi fick mat. Bor man på landet så får man vara lov att vara rustad :) När vi ätit färdig så fungerade allt igen.
 
Jenna ville komma in i gemenskapen så hon fick vara med och rensa skålen, dock är dörren stängd till valparna och kommer att vara så ett tag till. Nu är dom små väldigt avslappnade och tungan hänger ut när man sover, så bedårande söta :)
 
 

Ny dag

Jag måste leta reda på min stora korg som jag brukar använda till valpar. Den jag har nu är heller inte liten men den andra är större så där får dom lite bättre plats ett tag till. När Jenna ätit är det valparnas tur och då är det bråttom så man får den spene man vill ha så stilarna är lite olika för att nå fram :) När man är mätt och belåten så sover man igen :)
 
 

Godingar

Har man fått några extradagar till att växa sej större så är det också lättare att hålla värmen. Igår behövde dom inte ligga i en hög för att vara varma utan kan ligga lite var för sej. En tik sover på Jennas tassar, lite olika sovstilar redan :) Rutinen är nu som följer, morgonen börjar med rastning av hundar, mat och medans Jenna äter bäddar jag rent. Då kan hon ta hand om sina valpar i en ren go bädd.
Bilderna med grått underlag är tagna i gårkväll, dom sista nu på morgonen.
 
 
 

Mer bilder

Det gick bättre än väntat hos tandläkaren :) Så himla skönt när det inte blir större ingrepp än vad som behövs, lite slipning för att avlasta bettet så ska det nog bli bra :)
Fick så goa bilder på valparna så dom måste läggas ut :)
 
 

God Morgon

Nu blir korten rätt så lika till att börja med men snart kan man se att det börja hända saker med valparna. Nu får jag sätta fart! Ska till tandläkaren och byta en fyllning som bråkar :( ska bara vänta in valpvakten så åker jag.
 
 

Vägning

Valparna har blivit vägda och märkta, alla har ökat i vikt och mår förträffligt :) Hanarna är märkta i bak, tikarna i fram och en tik är omärkt. En hane sover mätt och belåten, snart dags att äta igen :)
 
 

Reflektion

Den ena valpningen är inte den andra lik. Oftast är det småsaker som händer eller så kan det gå fullständigt på tok. Som tur är så går det för det mesta bra och man kan nöjt titta på dom små liven i valplådan.
 
Jennas valpning var något utanför det vanliga. Jag vet att det händer att valpningen kan komma igång senare än den 63e dagen. Jenna har valpat den 64e och Karda 65e, då gick allt bra men att vänta ytterligare ett dygn..... Ja, nu kan jag erkänna att det var en anspänning som jag kunde varit utan! Det kändes lugnare efter att ha pratat med veterinären så det var bara att vänta.
 
När det sedan sätter igång, då blir jag hellugn men är ändå beredd om något skulle hända så man måste åka. Det tog tid för varje valp att komma ut så jag är förundrad över att dom klarade sej allihop. Mellan 515-620 g vägde dom så tro 17 att det inte bara var att klämma ut dom. Alla ville ha MAT så fort dom kom ut, navelsträngen satt kvar men dom stretade på mot juvren :)
 
Natten har varit lugn och vi har sovit gott både Jenna och jag, det är mysigt att lite lätt omtöcknad lyssna till valparna och sedan hamna i dimman igen med ett nöjt leende på läpparna.
 

Ny dag.....

nya möjligheter. Lägst temp hade Jenna vid 5 i morse, lägre än när jag trodde den var som lägst och den har inte höjt sej nämnvärt än. Hon kämpar på.
Ytterligare en mycket god vän, Kicki, tillika flattuppfödare ringde i morse för att kolla läget och hon instämde till att bara ta det lugnt. Så kom det på tal att jag sovit dåligt dom sista nätterna och fick rådet, gå och lägg dej så du orkar! Jamen tänkte jag, gå ifrån Jenna? Men det är öppet överallt så jag lade mej på soffan och stensomnade, av Jenna hördes inte ett knyst. Nu har hon varit ute och kissat, jag har tänt i kaminen och surplar nybryggt kaffe och känner mej väldigt pigg. Eller.... mycket piggare, tack för det rådet :)
 
Tack till er alla som följer alltihopa, man är inte alls så ensam som man kan tro när jag sitter här och lyssnar på hässjandet. Kram på er
 
 
 

Sådärja :)

Tempen har sjunkit dit den ska, hon hässjar fortfarande lugnt och fryser lite ( för att tempen är låg ). Nu förbereder kroppen sej för vad som komma skall. Hon ligger hellre i valplådan nu än att vara med mej. Blicken är lätt frånvarande. Nu är det bara att vänta tills kroppen jobbat klart så får vi se vad det blir :) Nu blir det inga mer inlägg... :)
 
 

Mjukstart

Jenna hässjar lugnt och fint men nu tycker jag det kan börja..... Dom här dagarna känns lika långa som veckorna bakåt. Det sparkar i magen så det är bara att vänta, denna väntan! Tror inte det blir något inlägg förrns det startat så håll koll på kommentarsfältet, där blir den första uppdateringen :)
 
 

Vila

Jenna vilar hela tiden vilket är bra. Hon är fortsatt lugn och fin och valparna sparkar. Både dom och jag tycker nog att det gärna får starta nu :) Vi får se om det börjar i natt eller om det blir söndagsjobb. Karda hade heller inte bråttom utan valpade på 65e dygnet så vi får se :)
 
 

Lugnt i lådan

I natt har vi sovit ihop, Jenna och jag. Inte för att det blev så mycket sömn men mysigt är det :) Än är det inte på G men vi får se vad som händer under dagen. Allt är som det ska så ingen fara på taket, rapport kommer vad det lider :)

Väntans tider

Jag tror inte på valpning under dagen, tempen har inte sjunkit tillräckligt och hon äter som vanligt. Nu kan det vara himla olika mellan tikar och valpningar, en del äter med god aptit in i det sista men jag tror ändå att det startar tidigast i natt. Hon är underbart lugn, valparna busar runt i magen så allt är som det ska även om man kan tycka att det kan starta NU! Vi vill ju veta :)
 
Korten är tagna igår, måste ju ha något på dom andra hundarna även om det mesta kretsar runt Jenna nu :)
 
 

Fortfarande lugnt

Vi har ett fantastiskt väder just nu, rimfrost och sol dag efter dag :) Bäst att passa på och njuta av rena hundar som kan gå raka vägen in utan att smutsa ner. Jenna har ätit bra även denna morgon så det är bara att behålla lugnet och vänta på att förarbetet ska börja. I morgon är det det 63e dygnet men det är inte skrivet i sten att valparna kommer då, det kan bli på lördag också. Så länge allt flyter på som det ska så är jag nöjd men nog stiger spänningen ännu mer nu? :)
 
 

Allt lugnt

Nu har jag bara en sak kvar och det är att bära ner en madrass så jag har att ligga på när det är dags :) Jenna åt med god aptit upp sin mat nu på morgonen, vi får se hur det är med matlusten i morgon.... Helt naturligt att inte vilja äta när det närmar sej, en förberedelse i kroppen helt enkelt. Nu lufsar hon bakom mina hälar när vi är ute, tar det väldigt lugnt och inne vilar hon mest hela tiden. Därav blir det bara kort där hon ligger. Det är ett väldans sparkande i magen så valparna håller på att värma upp inför transport ut i det fria :)
 
 

Valplåda

I dag finns det en hel drös med olika lådor, bäddar, sängar..... som tikar kan använda vid valpning. Själv tänker jag, varför byta från något som fungerar? Det är absolut upp till var och en att ha det man tycker är bra så inget negativt om det. Jag har en stor valplåda som jag tycker är kanon men sidorna är lite för höga så jag känner av ryggen när jag suttit där ett tag.... men så har jag även den äldsta och enklaste kvar som jag dammat av och tagit in. En pallkrage helt enkelt, där kommer jag lätt åt när jag ska hålla torrt under valpningen så ryggen får inte lika stor belastning. Jenna tycker den fungerar så det blir bra det här :)
 
 

Klart

Först är en bild till på Albin. Han var en riktig linslus så när han hade mat i hela ansiktet så skulle jag ta ett kort på honom. Så fort jag skulle ta en bild så gjorde han denna grimas, som vi skrattade. Ner med kameran och han såg "normal" ut, upp med den så var han så här igen :)
 
För Jenna är nu allt klart så vi kan vänta in dagen V i lugn och ro. Snart nog börjar hon att inte vilja äta och tempen sjunka, då är det nära :)
 
 

Lille Albin

Snart har denna helgen gått och Helsingborgarna åker hem till sej igen. Det är roligt att få rå om dom ett par dagar och Albin, som är en riktig solstråle, förgyller tillvaron :) Jenna mår fortsatt väldigt bra och nu är vi ännu en dag närmare till valpning :)
 
 

Vackert

En av våra mysstunder, Jenna och jag, är nu på bild. Nog kan man se att hon njuter :) Minna med familj är nu hos oss och vi tog en promenad i det vackra vädret. Hundarna får springa av sej och vi får frisk luft, dock inget nytt med frisk luft när man har hund :)
 
 

Nedräkning

Vilket solsken det var igår :) Rimfrost på var gren och strå, så himla fint. I dag är det fredag så nu är det sannerligen nedräkning, 1 vecka kvar till valpning. Visst har 8 veckor gått fort?? Jag håller med, vissa veckor har gått otroligt långsamt men ändå känns det inte så nu. Jenna tar det lugnt och ser till att ha det gott, äter bra, det syns att det är liv och rörelse i magen :)
 
I kväll kommer Minna med familj hem över helgen så på söndag följer Karda med hem till sej. Jag ska passa på att få lite hjälp av henne, valplådan ska in och skrubbas så är allt förberett för dagen V = valpning :)
 
 

Brrrrr

Fy 17 vad det är kallt ute, nu blir det inga längre promenader. Jenna och jag har nu våra mysrutiner :) Sista stunden vi har ihop är det sista vi gör på kvällen och det vet hon. Så när jag går och borstar tänderna är hon hack i häl så klappar jag henne med en hand samtidigt som mina tänder får sitt. Sen går vi till köket och fortsätter med grundligare kel där och hon njuter i fulla drag. Hon ligger bredvid mej oavsett var jag är och vill verkligen vara nära.
 
 

Sällskap

Denna vecka var tanken att ha träning både onsdag och torsdag för dom kommande 14 dagarna är det inställt med tanke på Jenna. Vädret är för kallt för att träningen ska bli meningsfull så då tar vi igen det senare. Istället mötte Dag, Barbro och Birgitta upp för en promenad i skogen. Roligt för Karda att träffa sin Abbevalp. Rättare sagt var det nog roligare för Abbe som väl känner igen henne :) Kardas syster Tova var också med men ingen av dom andra hundarna var lika intressant som mamma Karda. Det är väldigt nyttigt för en ung kille att få träffa så många hundar och han sköter det jättefint, luktar av och känner in stämningen så när vi gått ett tag blir han frimodigare och busar lite med dom alla. Dom som vill vill säga :)
 
 

Smidig

Karda var väldigt sugen på att lägga sej i fåtöljen men där låg Pysen. Hon ställde frambenen bakom katten och så funderade hon en stund - Om jag går försiktigt upp med ett bakben så kanske det går och sedan tar jag det andra, jag testar. I låååångsamt tempo tog hon sej upp, värderade läget, lade sej oerhört försiktigt och Pysen makade på sej lite så båda fick plats. Hade det varit Doris så hade hon hoppat upp och satt sej på katten om han låg i vägen.
 
Smidig är dock inte Jenna. Nu går det mer och mer i sakta mak när vi är ute, får hålla ett extra öga på henne så det inte blir några rivstarter om hon glömmer av sej. Såg igår kväll små böljande rörelser i pälsen snart sparkas det hej vilt därinne.
 
 
 
 
 

Vardag

Äntligen måndag och nu är allt som vanligt igen :) Först vill jag säja att ni som kontaktat mej om valp, på det ena eller andra sättet, så har jag er uppskrivna och kontaktar er så fort valpningen är över och vi har vilat ut lite :) Undrar ni över något så är det bara att höra av sej.
 
Nu kan jag inte känna valparnas rörelser.... När jag myser med Jenna och jag stannar med handen för att känna så rör hon sej direkt som att - Fortsätt klia, sluta inte :) Så det är bara att fortsätta klia och då ligger hon alldeles still och bara njuter. Nu börjar det bli lite stönigt för henne, valparna växer så nu börjar det trycka på.
 
Det snöar ute igen, Karda njuter och rullar runt så mycket hon bara kan :) Väl inne igen ska jag fortsätta med mina koppel. Lagret måste fyllas på så nu är det tillverkning som gäller :)
 
 

Semester

Det kan man säja att jag har idag :) Doris är med husse hela dagen så det är jag och 4 flattar hemma. Vi har tagit en skön promenad där vi pulsat i snön men även gått på vägen så det inte blir för eländigt för Jenna. Pysen tycker nog också att det är semester för han får sova i godan ro utan att Doris ska reta honom hela tiden. Snart kommer yrvädret infarande igen för att berätta om sin dag, gärna för oss alla och på en gång :) Hon är ett charmtroll men nog kan hon fresta mitt tålamod både en och två gånger.
 
 

Livet leker

Det är full fart på hundarna i snön. Mest leker Tali och Doris, dom andra tar det lugnare men man ser på dom att läget gillas :)
 
 

2 veckor kvar

Nu är det inte länge kvar, 2 veckor kommer att gå fort. Jenna mår väldigt bra och blir lite tjockare för var dag som går. Just nu ligger hon på rygg vid mina fötter. Det är lätt att bara stirra på goe magen för om några dagar kommer man att med blotta ögat se dom röra på sej. Nu ska valparna växa till sej så dom är starka och fina när dom ska se dagens ljus. Spännande blir det :)
 
 

Grattis

Igår fick jag en härlig rapport från Sonja, hon och H F Almadin, Alma hade startat i rallylydnad. Efter 3 raka tävlingar med kvalificerade resultat så kan dom nu titulera sej RLD F. Grattis :)
 
 

Sol

Solen skiner så fint men rackarns vad det är kallt. Jenna sprang med dom andra en liten bit men hon var snart tillbaka så stod vi och tittade när dom höll på ute på åkern :)
 
 

Lille Walter

Ingrid kom till skogen för en promenad och med sej hade hon Walter  (från mej) och Lova. Karda höglöper så hon fick stanna hemma så även Jenna men övriga var med och hade det kul i skogen. Vi stämde även av med apporteringen på lille gossen. Även här lägger vi krutet på stadga, apporteringslusten finns så den är bara att plocka fram lite senare. :)
 
Ett kort blev det även om Doris saknas, hon höll på med annat.....
 
 

Kallt

Igår åkte julen ut, dock har jag inte bytt gardiner men det ska göras... Huvudsaken är att tomtarna är borta så får jag ta fram strykjärnet vad det lider. Jennas mage växer och frodas, valprörelser känns när jag myser med henne och det gör vi mycket.
-9 stod termometern på så det blev inte lika lång promenad som vanligt. Mest med tanke på Jenna men hon måste hållas i god kondition inför valpningen men nu blir det kortare turer men fler.
 
 

Go mage :)

Jenna börjar bli trind om magen och idag fick jag känna valpar som rörde sej därinne i mörkret. Tänk så gott dom har det, varmt och skönt, själv har jag varit ute i kylan mest hela dagen ..... Dessa små liv som ska växa sej starka i 3 veckor till, hur ska det gå? Hur blir fördelningen? Framförallt, går allt bra? Jenna har tidigare haft fina valpningar där allt gått enligt regelboken men jag vet bättre än så...... Man ska likt i sin träning ha en plan A B och C ifall det inte blir som man tänkt. Samma här, plan A B och C, och har man det så fixar sej allt :)
 
 

3 veckor kvar

Både Gemma, Libras syster, och Tova firade in det nya året hos oss :) Maten blev lyckad och sällskapet mycket bra så vi satt uppe länge och pratade :) Nu är man allt lite slö men det är det värt.
 
Nu är det på ett ungefär 3 veckor kvar till valpning. Dom sista veckorna tycker jag har gått fort och allt rullar på som det ska. Hennes mage växer och frodas, snart kan man känna dom små liven röra sej därinne :)
 
 
 
 

RSS 2.0