Grattis till 1-åringarna

Idag fyller karda/Einarkullen 1 år, stort grattis på er dag <3 Abbe kom för att gå ett spår, vilket gick väldigt bra, så bättre start på hans 1-årsdag kan det inte bli :)
 
Monica och Pennie kom lite senare för en omgång med dummisar. Pennie skulle, enligt Monica, vara ringrostig men det gick jättebra. Snart ses vi igen :)
 
Eftersom det bara var tikar på träningen så fick Jenna också följa med vilket hon uppskattade :)
 
 

Mer träning

Denna vecka är vikt åt träning och det är valpköparna som bestämmer när dom kan, alltså kan det bli flera träningar om dagen. Bäst att passa på för snart tar jag semester :)
 
Idag var det Ville som skulle ha en genomkörare. Vi fokuserar på stadga och avlämning. Nu börjar han verkligen vara med i "matchen" så det är roligt att se framstegen :)
 
Tova och Tali fick plocka in ett sök ihop när Ville skulle vara passiv och självklart fick Freja en dummies att hämta också. Jenna löper men snart ska hon också få följa med men än så länge stör hon lite för mycket.
 
I kväll ska jag lägga ett viltspår till Abbe, det ska gås i morgon bitti och lille Hjalmar kommer efter spårläggandet så ska jag hjälpa dom också :)
 
 
 
 

Träning

Anita och Sam ville veta hur ett jaktprov går till så jag tog upp vilt, så körde vi landarbetet. Birgitta, Tova och Freja kom också så hade jag en skytt till Sam :) Lite mer mängdträning på gossen så kommer det att bli jättebra :) Även lilltösa Freja fick testa på men sökarbetet får vänta lite till på henne :)
 
 

Hemfärd

Nu har det åter blivit tyst i Hôlevalla, fam. Seger har åkt hem till sej men snart ses vi igen :) Igår skulle vi ta ner lite buskar och då passade det bra för småttingarna att få åka med i traktorn, det är alltid uppskattat. Även lite bad blev det vilket var skönt för det var väldigt varmt.
 
 

Grattis

Idag fyller Libra/Zumokullen 5 år. Stort grattis till er allihop :) Karda var duktig på att hitta på som liten men är en mycket skötsam hund numer :)
 
 

Härliga Midsommar

Så blev Midsommarstången klädd och efter sill och potatis blev det en svängom runt den. Kenneth finklippte gräsmattan så vi kunde avsluta kvällen med krocket och kubbspel. :)
 
 

Snart Midsommar

Nu kommer värmen känns det som. Jenna och Tali tyckte det var varmt i skogen idag. Själv hade jag en tröja för mycket, tänkte att det skulle vara svalt i luften men icke :) Sista bilden är på en blomma som jag aldrig sett förut, är det någon som vet vad den kan heta??
 
Nu väntar jag hem fam. Seger som ska fira Midsommar här och kanske att dom får med sej Daisy hem på måndag, vi får se <3
 
Till er alla önskar jag en riktigt skön Midsommar :)
 
 

På tur

Snart ska vi ut till skogen igen, dessa bilder är från igår. Det regnade en hel del men så kom solen och då gav vi oss iväg. Att hitta svamp var en bonus men den får växa till sej lite till.
 
 

Småfolk

Det är fullt upp på dagarna nu när lilla Daisy håller mej sällskap. Hon är väldigt enkel att ha och göra med så det är inga problem alls :) Dock är det ganska skönt när vi tar en middagslur så vi får samla lite ny energi. Hur det är så är man absolut inte van vid att ha en kompis med sej hela dagen. Kommer allt att sakna henne när hon åker hem till sej.
 
 

WT cup :)

Kl 5 hämtade jag Birgitta för vidare färd mot Susegården, tidigt, väldigt tidigt men vad 17 :) Vi körde på vägbeskrivningen som var i PMet och det gick ju sådär.... alltså stämde den inte! Ta höger i rondellen stod det men det skulle vara vänster... GPSen var inte med men som tur är så har jag mobilen i bilen så vi kom fram.
 
Så var det dags för start och vi gick våra 5 stationer. Det kändes ganska bra, en station visste jag gick sämre men hur har dom dömt poängmässigt? Birgitta var riktigt nöjd med Tova så spänningen var stor tills resultaten kom upp.
 
Cuppen består av 4 deltävlingar och man räknar dom 2 bästa tävlingarna och sedan utses vinnaren. Sammantaget har över 100 ekipage startat en eller flera tävlingar i cuppen och i NKl hamnade Tali och Leia på 173/200 poäng. Det resulterade i att dom blev bästa flattar, 7e plats, i tävlingen där retrieverraserna är med. Tova hamnade på plats 16 med 147/200. En fantastisk upplevelse :)
 
Sally och Maria startade i ökl 161/200. Detta var premiär i öppen för henne och dom har sannerligen gjort bra i från sej. :) Vilken placering hon fick vet jag inte än.
 
Reservation för ev. räknefel tills resultaten kommer ut på "riktigt".
 
 

I morgon, WT

Ja, då är det dags igen och nu ska Sally, Tova och Tali tävla. Leia har en fin placering i NKL så vi får se hur den står sej. Det blir till att gå upp i ottan för vi ska ner mot Halmstad. Morgonen kommer att gå lätt, värre att vara pigg om det blir sent på dagen. Håll nu tummarna för oss så kommer det rapport så fort jag är hemma igen...... om jag orkar :)
 
 

Hemma igen

Barna vaknade jättetidigt i morse så det var bara att gå upp och käka frukost. Inte helt av ondo för då kom vi iväg strax efter 7...... Resan hem gick smärtfritt, Daisy sjöng och pratade på :) Så somnade hon och sov 1,5 timma vilket var bra för då klarar hon sej till kvällen. Väl hemma så mötte Kenneth oss i dörren till hennes stora förtjusning. Alla poäng som jag samlat i veckan är nu borta då han visade sej :) Men det är helt ok då jag haft 4 dagar för mej själv med glinen :) Just nu lyssnas det på Frost så jag ska smita ut med flädersaften så får den stå och dra i några dagar.
 
 

Grattis

Idag fyller Libra/Teiturkullen 6 år. Jenna fick ett tuggben av Holly, Tali som firar sin mamma fick också ett. Charlie som var med om en tråkig olyckshändelse förra hösten finns inte med oss längre men vi firar även dej denna dag. Du tittar säkert ner på oss och har ett stort saftigt köttben att tugga på.
 
 

Grattis

till Sonja och Ina :) Ina kan nu titulera sej RLDN, blott 11 månader. Bra jobbat <3
 
Idag har vi även firat Jennas 6-årsdag...... så kom jag på att det är i morgon..... jaja, inte lätt att hålla koll på allt :)
 
Att hålla koll kan vara väl så spännande ibland. Speciellt när man är vid stranden med 4 ungar och 2 hundar!! Det känns att jag legat av mej men vi kom välbehållna hem igen :) Nu puttrar grytan på spisen så kommer Jonas och Maria för avlösning om någon timma efter att magen fått sitt igen. Tror på en lugnare dag i morgon men jag kan ha fel :) Då ska i alla fall Jenna firas på rätt dag.
 
 

Ungar o hundar

Vi började med att gå och handla, behövde lite ingredienser för bullbaket :) Daisy hjälpte till att smöra degen så det var snart gjort. Efter middagsvilan tog vi och gick en promenad. Även här fick jag hjälp :)
 
 

På resande fot

Jag tänkte mej ner till Torhamn och mina barnbarn :) Det är rackarns så långt att åka även om mitt resesällskap består av Jenna och Tali. Doris fick stanna hemma så det blir lite lugnare för mej......
 
Jag tog ett stopp utanför Habo för att hälsa på Eivor och Amos. Vilka fina miljöer hon har vid Vätterns strand, helt underbar skog. Såklart följde det med lite dummisar så det blev lite jobba av både på land och vatten. Amos simmar på sitt eget lilla vis men han har hela sommaren på sej att förfina tekniken :) Efter riktigt gofika drog jag vidare för att landa hos Jonas familj. Här kommer jag att stanna tills på fredag då jag drar hemåt igen. Då hoppas jag att lilla Daisy följer med så jag har någon att prata med :)
 
Marias orkidéer imponerar i vanlig ordning!! Hon bara sätter ner dom i jättekrukor med vanlig blomjord och dom växer som bara den och fulla med knoppar är dom. Det ska bara inte gå att göra så....... Om jag är avundsjuk?? Hmmmmm
 
 
 

Mer träning :)

Så samlades vi vid dammen. Tova, Lova, Valter, Loke, Vira, Ville, Saga, Freja, Jenna och Tali ville träna med vilt så då gjorde vi det :) Vi började med vattenmarkeringar där även dom yngre var väldigt duktiga till att jobba i en inte helt lätt miljö. Det är sumpigt... vegetation och en bra bit ut till fågeln. För flera så var det första mötet med vilt på vatten så av förklarliga skäl behövs greppet tränas men det brydde vi oss inte om idag.
 
Efter fikat :) Först tränade vi att gå fint i kopplet med störning av mej :)  Sen blev det vilt på land och nu skulle hundarna springa längs med dammen. Loke hade en massa minnesbilder kvar och drog ut i vattnet. Han fick jobba på en stund, han skulle ändå inte hitta något, kallades in och fick en ny markering på land och då satt det. Nu fick även lilla Freja testa på och det fixade hon :)
 
Jag hoppas att ni fick en del tips med er hem, vi har alla att jobba på men tänk att man aldrig kan ha alla moment klockrena med en gång. Vill du att hunden ska bära vilt, jamen strunta då i att den släpper framför dej, det är ju inte det du tränar på, det tar vi sen. Huvudsaken är att hunden vill och det ville dom allihop :)
 
 
 
 
 
 

Lördagsträning

Saga, Tova, Loke, Tali och Jenna kom till skogen för träning. Vi började med markeringsstationer i svår miljö. Vi började i högt gräs med Hundkex, dummisarna hamnade på linje där en kom nära och den andra längre ut. Vi kastade även där det var jättetätt med buskar och avslutade med markeringar i olika riktning. Den ena hamnade i tät vegetation och den andra i blåbärsris. Hunden skulle markera båda, hämta in en och ändra riktning för att få in den sista.
 
Efter fikat blev det sök för alla, ett stort + ett minde och dom skulle plocka in båda. Bra jobbat av er allihop :) I morgon ses vi vid dammen och då följer det med vilt.
 
 

Kursavslutning

Vi hade avslutningen ute hos Anders i Rackeby, då fick vi med vattenapporteringen också. Jobba nu lugnt vidare med era hundar. Om det inte blir som du tänkt, vad gjorde DU för fel? Hunden gör så gott den kan men är jag inte tydlig så blir det lätt tokigt. Ha det riktigt gott med era duktiga hundar, dom kan och dom vill <3
 
 

Freja

Idag har vi varit och tränat lite vatten. Dom stora fick stoppsignal på vattnet men Freja fick enklare uppgift :) Är man bara 4,5 månader gammal så ska det inte vara mer än så här :) Lite spännande var det allt först med denna stora balja men sedan kunde hon inte stå emot :)
 
 
 
 

Saga

Så var det hög tid för Saga att testa vilt. Tur.... att Susanne ringde och frågar om dom kan komma för det kan vara mycket runt om mej och då är det bra att bli påmind :) Saga var lite förundrad över fåglarna först men snabbt tog hon sej ann uppgiften och levererade, duktig vovve :)
 
 

Vilken helg :)

Det har bara hänt roliga saker :) Minna med familj har varit här och lille Albin förgyller tillvaron. Vi åkte till vårat smultronställe för att träna lite vatten men det var sannerligen kyliga vindar så där stannade vi inte så länge. Doris kunde inte stå emot när Tali skulle apportera, slänger sej i vattnet och följer efter. Hon har lite teknik att lära....... så det får vi jobba på i sommar.
 
Vi har varit hos Stefan och Ida där Stefan premiärgrillade vid det nya huset. Mycket god mat så det gjorde han bra. Väldigt mysigt att ha dom nära så det blir säkert fler gånger :) Nu har alla åkt så det är tyst i huset igen men senare idag kommer Saga till skogen. Då ska vi träna vilt, kommer säkert att gå bra :)
 
 

4-månadersträff

Vilken härlig dag vi fick :) 5 av 6 valpar mötte upp för att lära sej lite mer övningar för att tillvaron med matte/husse ska gå smidigt. Vi började med att gå i koppel man behöver inte gå fot men man får inte dra. Dom fattade fort vitsen med att gå fint :) Så blev det den sedvanliga NEJ-övningen med köttbulle. Valparna är väldigt följsamma och lyssnade på nej! Bosse lade sej och tittade bort, bättre kan det inte bli och som belöning fick han köttbullen.
 
Som av slutning före paus så var det mysstund. Hunden ska ligga lugnt och bara må bra och även om ni var nära varandra så slappnade dom av. Så var det dags för kaffe och dom små fick vila. Det är så härligt för även om alla inte känner varandra så är det en hjärtlig stämning med många skratt :) Vi kunde ju inte fika hela dagen..... :) så valparna togs ut igen och vi började med koppelgång, såg så fint ut.
 
Dummies plockades fram vilken hämtades glatt av alla. Viltet var helt nytt och för några fick vi visa att det var helt ok att apportera det också. Alla fixade det så det var roligt att se att viljan finns. Nu jobbar ni vidare hemma med koppelpromenad och nej-övningar. Apporteringen finns där så satsa på grunderna.
 
Ni har följsamma hundar som lyssnar och vill göra rätt. Jag känner mej jättenöjd med denna kullen och ni tar så väl hand om dom, stort tack för det :) Ja du Lena! Det här gjorde Jenna och Pondus riktigt bra <3
 
Tack för idag allihop och är det något ni undrar över eller har något ni vill berätta eller bara vill prata :) så är det bara att ringa :)
 
 
 
 
 
 

4-månadersträff

 
Det verkar som om vi ska ha tur med vädret i morgon..... blir inte lika hett som nu, ca 18 grader. Nog är det skönt med lite svalare väder när valparna ska komma på träff :) Ska bli så roligt att se er igen och lite extra roligt att träffa Soli med matte. Soli blev snabbt omplacerad så kontakten med Annica har inte varit lika lång som med er andra men precis lika fin kontakt har vi och det är precis som jag vill ha det. Kör försiktigt så ses vi  10 30 i morgon, välkomna :

Träning

Idag tror jag att Libra varit med på träningen, det har gått så himla bra så hon har säkert haft ett vakande öga på oss <3 Det peppar mej lika mycket som föraren när man känner att allt går åt rätt håll och jag njuter till fullo. Det är svårt att sluta en träning när det är trevligt, eller hur? Hundarna var nöjda men orkat jobba trots värmen och vi har sannerligen ställt krav på lydnaden så det har varit mycket att tänka på för dom. Bra jobbat :)
 
Tova, Ville, Vira, Jenna, Tali och Freja var med. Inga bilder på mina bruningar men på övriga kommer det ett helt gäng kort :) Avslutar med ett foto på mina fina liljor som växer vid min damm.
 
 

Älskade Libra

Du föddes på min födelsedag och en finare present kunde jag inte fått. Du var inte särskilt gammal när du visade mej att du ville hoppa upp i famnen. Dom första gångerna ramlade jag med dej ovanpå mej men du hade full tillit till mej och visste att jag skulle klara av det. Så du fortsatte att träna mej och efter ett litet tag satt det, snyggt kom du hoppandes upp i min famn :)
 
Jag tänkte att någon gång på en tävling eller prov så skulle vi visa detta och så kom möjligheten. Vi startade på västras Flat Show, WT och på sista stationen var det en svår och lång dirigering som vi till slut fixade. Jag gav henne tecknet att nu får du hoppa upp i famnen med dummisen och hon ökar tempot, så hon sitter som en smäck i famnen så avslutar vi med att jag går till domaren och han tar dummisen från hennes mun :)
 
Jag kan berätta massor om denna goa hund, våra äventyr tillsammans och allt fantastiskt som hon gett mej men nu är det över. 10,5 år fick vi tillsammans och det är jag så tacksam för. Älskade Libra, hälsa alla där uppe och jag vet att vi kommer att ses igen <3
 
 

RSS 2.0