Waterlily

Satt och kollade på gamla bilder och blev lite nostalgisk. Det är inte klokt vad åren gått fort men ändå minns man det som om det var igår. Småbarn och hund, kunde inte börjat bättre :)
 
Här ett foto på Lizzie, Waterlily <3
 
 

Hercules

För er som inte vet så jobbar Kenneth på Såtenäs, transporten och tillbringar en hel del tid i Herculesplan. Ända sedan vi flyttade hit, 19 år sedan, har jag haft en önskan om att fota när dom kommer över gården. Otaliga är dom gånger som jag hört dom starta och stått med kameran ifall dom skulle komma över men antingen svänger dom åt ena eller andra hållet eller kommer inte alls denna väg. För ett litet tag sedan berättade jag detta för Kenneth som inte riktigt förstått det hela då jag inte pratat något vidare om det, men det skulle gå och fixa sa han :) Så med kameran i högsta hugg väntade jag in dom när dom kom på lågan. Det är en mäktig syn som jag nog aldrig vänjer mej vid och tycker det är lika häftigt varje gång jag ser ett Hercules i luften. Så har dessa plan varit på en massa äventyr ute i världen och även om jag inte uppskattat alla resor Kenneth gjort så är det hans jobb och so far har det gått bra :)
 
 

Sök

I dag tog jag med mej dummisar till skogen. Nu är det hög tid att öka på träningen på Tali men även Jenna ska startas upp efter valparna. Tali är anmäld till lite prov och då måste vi vara så förberedda vi kan.
 
Ett stort sök lade jag ut i blandad terräng. Att söka i färskt granris är inte helt lätt men det fanns även på mer öppen mark. Tali hämtade snabbt in 7 dummisar men där bröt jag så tog jag ut Libra och Jenna för att plocka in resten. Libra är nu 10,4 år och man ser att hon börjar bli gammal, steget är inte lika lätt men viljan är det inget fel på och hon tycker det är jättekul. Dock låter jag henne inte jobba hur mycket som helst utan hon får ett par stycken så hon får känna sej duktig. Jenna tog in resten och sedan var det dags för promenad.
 
Dåligt ljus i skogen så skärpan är sådär...
 
 

Energi tack!

Hostan förföljer mej, den är bättre men finns kvar :( Nu vill jag gärna ha massor med energi så jag kan ta tag i saker som blivit eftersatta men jag får nog vackert vänta några dagar till.
Pysen låg i fåtöljen och det tyckte Doris såg skönt ut, hon hoppar upp och knôr i hop sej med katten. Lite förvånande att katten går med på så mycket som han gör, men han är väl van vid det här laget :)
 
 

Tystnad

Det har varit en intensiv Påsk med alla barn och barnbarn hemma, precis som det ska vara :) Hagen som skulle göras blev nästan klar, bara grindar som ska upp så är det färdigt. Vi är riktigt nöjda med resultatet och nu kan Doris inte rymma men vara ute så mycket hon vill. Under alla år med flattar så har jag aldrig behövt staket, dom vet var dom får vara och inte vara men Doris är en annan typ så nu var det dags. Tror hon uppskattar detta :)
 
Insåg att det blev väldigt lite fotat i helgen men så har det varit full fart också. Valparna har det gott i sina nya hem och det känns så bra :) Nu när tystnaden lagt sej så blir det tid till att reflektera över allt som hänt och det är angenämt att tänka tillbaka på allt.
 
 

Lycka till

Igår kom dottern med familj och då blev det en hel del valpgos :) Efter att Nova och Göte blivit badade så var det dags för dom att åka till sina nya hem. Nu är det tomt och tyst men det är ju så det ska vara även om det alltid blir så himla tvärt av med allt när dom åkt. Jag önskar er varmt lycka till med er nya familjemedlem :)
 
Snart kommer äldste sonen med sin familj så då blir det liv i luckan med fler barnbarn på besök. Så nu tar jag nog lite Påskledigt från datorn och ägnar mej bara åt familjen ett par dagar men telefonen finns alltid med så vill ni nå mej så är det bara att ringa :)
 
Glad Påsk till er allihop :)
 
 

Träning

Ett härligt gäng mötte upp för en träning denna skärtorsdag. Som vanligt läggs övningarna utifrån var och ens kunskapsnivå. Jag vill för det mesta ha flera stationer så det blir bättre rörelse bland ekipagen så alla får göra flera övningar och väntan inte blir så lång. Det är inget fel i att vänta egentligen utan bara nyttigt men det finns gränser på hur länge man ska vänta, eller hur? :) Sen är det oerhört nyttigt för yngre hundar att lära sej jobba på ett håll när andra arbetar åt ett annat. Varken Ville eller Saga har några som helst problem med det och det känns toppen.
 
Under fikat fick valparna komma med i gemenskapen, Freja var på besök då Birgitta tränade Tova. Ganska praktiskt att bara släppa in Freja till Göte och Nova så behövde hon inte tänka på henne. Nu ska jag sätta mej och planera för fler träningar och skicka ut mail med datum. Får se om jag hinner få med er nya i listan, oavsett så ska ni med där så ni vet vad som händer och sker :)
 
Här kommer en massa goa kort från dagen med Leia, Loke, Eros, Elsa, Tova, Saga, Ville, Sally och Tali.
 
 
 
 

Skärtorsdag

Dagen börjar med träning, ska bli roligt att ses igen :) Senare under dagen kommer dottern med familj och sedan rullar det på med familjefirande hela helgen. Jag hinner inte fota valparna nu på morgonen så det får bli ett kort från igår när Hjalmar skulle åka.
 
 

Hjalmar

Medans jag bakade limpor så hade jag sällskap av valparna men när jag var klar tog vi en tur till hagen igen. Nu är det snart dags för Hjalmar att åka hem så ikväll är det bara Nova och Göte kvar.
 
 

Test

Jag och valparna gick och "skrotade" i trädgården, vädret är fantastiskt. En helt underbar vårdag. Jag fick lite extra energi så det blev test med liten dummies :) En och en tog jag dom och dom var så duktiga. Ingen tvekan på vad dom skulle göra och kom med den till mej :)
 
 

3 kvar

Har ringt runt och kollat hur natten varit för dom som flyttade igår och dom sköter sej med den äran. Jag blir alldeles varm när jag tänker på hur fint dom tagit allt och redan funnit sej riktigt väl. Göte, Hjalmar och Nova som är kvar ska ha sitt och eftersom jag skulle åka för att handla så blev det en tur till hagen. Det är skönt när dom får busat av sej och man vet att dom kan ta det lugnt när jag är iväg. Dom ryckte i det döda gräset och busade med varandra men sedan kom Doris........ Doris var mycket nyfiken på vad vi höll på med och valparna uppskattade lite sällskap :)
 
 

8 veckor

Jaha, då är det dagen D! Dags för valparnas nästa äventyr, att få börja flytta till sina egna hem. Korall, Freja och Kalle har åkt och nog känns det tomt när halva styrkan åkt. Jag önskar er varmt lycka till och jag vet att jag kommer att kunna följa deras liv framgent vilket känns väldigt skönt.
 
Morgonen började med innebus och sedan kom Jenna för att ge en slurk, det är inte mycket av den varan längre men en färdknäpp ville hon ge.
 
 

Så underbara

Det var dags att gå på tur igen. Valparna är helt underbara att ta med sej, dom hittar inte på en massa eget utan följer fint med ut i hagen. Vi hittade lite vatten som dom fick leka i och lek bland stenar uppskattas. Dom älskar att gosa ner sej i det döda gräset och man ser hur dom myser när dom kanar runt i det. Efter ett tag smyger jag iväg men Nova upptäcker fort att jag gick och kommer efter. Dom andra fortsätter att leka men så ropar jag lagom högt - Här är jag! och då blev det fart på dom :) Snyggt och prydligt går vi hem och dom hoppar snällt in i hagen där dom får lite godis som belöning.
 
 

Ut i vår hage

Efter en natt med hostande och rullande i sängen så var det dags att ta tag i morgonen. Vi tog en sväng ut i hagen där dom lekte bland stenarna, dom fick även ett godissök och näsan jobbar på så dom små pärlorna var snart hittade. Jenna hjälpte till så hon fick några hon också. Nu har dom varit inne en sväng och då passade jag på att klippa klorna vilket gick snabbt och lätt :)
 
 

Hemska förkylning

I går var jag helt under isen :( Jag ställde klockan för att se till stora som små, när valparna var nöjda gick jag och drog täcket över huvudet men ställd klocka igen och så blev det hela dagen. Då funderade jag på hur 17 jag skulle klara av att besiktiga valparna idag men med Ipren och en kärrings envishet så gick det. Dock var det tur att Birgitta åkte med för nu är jag helt slut, tack för hjälpen :)
 
Valparna vet nu att man inte biter hårt i skinnet på mej. Nu tar dom så fint i enbart sockan men sen är det fullt ös för att få av den. Ett tag var det 3 valpar som skulle ha den men då var inte kameran med men jag fick ett på Hjalmar som ska döda sockan :)
 
För att valparna skulle få ut lite energi före bilfärd så gav vi oss ut i hagen och där var det full fart, in med dom för en tupplur och sedan packades dom in i bilen. Det tog 30 minuter till veterinären och det gick riktigt bra, visst var det några som protesterade men är nöjd då det var första gången för dom i bilen.
 
Inne på kliniken var det full fart på dom, inga konstigheter alls utan dom gick på upptäcksfärd allihop. Detta var den grundligaste besiktningen jag varit med om, väldigt bra så hit kommer jag att åka fler gånger. Perfekta valpar allihop så nu vet vi att dom är fullt friska <3
 
 

Utevistelse

Men först, Grattis till Tali och alla hennes syskon som fyller 2 år idag. Jenna och Malte fick 10 valpar, även det en fantastisk kull <3 Firandet blir torftigt denna dag då jag är sjuk. Kenneth kom i fredags hem med en dunderförkylning och den slog till med full kraft på mej igår kväll :(
 
Dock går det inte ann att liga sjuk när valparna måste ha sitt så jag släpade mej ut med dom i hagen. Jenna fick vara draghjälp så jag bara kunde vara med och övervaka. Dom tyckte det var jättekul att springa upp på den lilla kullen och leka, vatten fanns det också som man kunde plumsa i. Nu klara dom sej ett tag :)
 
Dom första 3 bilderna är från igår och lite synd att jag inte fick med huvudet på Pondus men men.....
 
 
 
 

Denna väntan :)

Men nu sitter jag här efter att Lena och pappa Pondus varit på besök :) Vi tog finbilder på valparna, skulle nog tagit några mer på Fabian så bakbenen blev perfekta men dom är ena riktiga snyggingar :) Har även bilder på Pondus med valparna men dom sparar jag nog till i morgon......
 
 

7 v.

Jösses, nu är det bara 1 vecka kvar tills dom börjar lämna mej för sina nya familjer. Visst har dessa 7 veckor gått fort? :) Morgonen började med tät dimma över snölandskapet men solen försöker nu att komma igenom molnen. När busebarna skulle ha lunch så låg Freja nöjt och väntade på att jag skulle komma. Ingen stress här inte, dom andra gick ut när luckan öppnades men var snart inne för att äta. För att kunna städa i lugn och ro så tog jag ut skålen och dom äter lite, busar, äter lite igen...... precis som jag vill ha det. Så var det åter dags för dom att komma in, in under skåp och under bord, ju trängre desto bättre :)
 
 

Svåra beslut

Nu har valparna haft besök av sina nya ägare och det var inga lätta beslut om vem man önskade :) Det var lite som att blunda och peka men nu är det gjort och allt känns jättebra :) Valparna har sannerligen skött sej, dom fick vara med oss i köket fast dörren ut stod på glänt och inte en gång att dom kissade inne. Under dom 2 timmar besöket varade så sprang dom ut för att snabbt komma in när dom var klara. Mäkta stolt över dom är jag allt <3 och nu sover dom gott efter all uppståndelse.
Jag frågade Mait om en katt önskades, Pysen gillade buren men där får det bli Göte som åker med i stället :)
 
 
 
 

Ändrad plan

2a gången valparna var inne så hade jag ställt fram buren för att se vad dom tyckte om den. Det tog ungefär 3 minuter så hade dom kollat den och tagit ut allt som låg i botten. Jag kan också tala om att för tillfället så går det in 3 valpar i den :) Götes mjuka leksak är nu ett minne blott..... så jag tog fram fleecetyg och gjorde en ny mjuk knut som dom kunde härja med. Kontentan av detta är att buren får stanna inne. Beslutet togs efter att dom skulle perforera den med tänderna och det går ju inte för sej. Doris har en stålbur och den ska jag ställa ut till dom, den kan dom bita i så mycket dom vill :) Valpar är förunderliga varelser som man bara avgudar. Deras fullständiga glädje och upptäckarlust är bedårande men gör att man allt som oftast får ändra planerna av det man tänkt :)
 
 

Leksak

Göte, vem det nu blir, har en bur som han kommer att vänja sej vid före hemfärd och i den finns leksaker. Dom fick en av dom att busa med nu på morgonen så jag undrar hur länge den håller...... men roligt har dom :)
 
 

Inte så lätt

Tänkte försöka få bilder på när valparna leker runt inne men det är inte lätt att få snabba rörelser på kort :) Hoppas ni får en känsla av det i alla fall :) En hane ställde sej så himla fint i dörröppningen, blev lite mörkt men är ändå nöjd med det, han är riktigt grann <3 Nu är det till att träna att stå fint på bord så jag får snyggbilder på alla valparna nästa vecka.
 
 

Träning...

En underbar dag med sol och -6 på morgonkvisten, dock vill jag ha vår för nu är jag less på vintern. Valparna gillar läget oavsett väder och förgyller min tillvaro. Nu har vi "tvångsmys", dom ska kunna slappna av i famnen och man låter inte pluttisen gå förrns den är avslappnad. Detta ska ni fortsätta med när ni får hem valpen. Vi hade även ett litet godissök på köksgolvet. Ut med lite matpärlor så får dom använda nosen för att hitta maten. Det var en rolig lek och dom tyckte det var härligt att få knapra på dom små bitarna.
 
 

Full fart

Nu är det full fart in i huset, dom busar runt, hoppar och skuttar så man skrattar mest hela tiden åt dom :) Birgitta hamnade på golvet och det gillas skarpt. På söndag kl 11 30 ska dom som har möjlighet komma hit för att se ut sin valp. Det blir inte lätt :) men det känns så bra att det blir kanon vem man än väljer.
 
 

Besök

Idag har jag inte hunnit fota än för Tali har kollat sina öron och det ser hur fint ut som helst :)  Igår fick valparna komma in på besök och det var roligt sa dom, märkligt vore annars för allt är roligt för dom :) Frimodigt sprang dom omkring men så började några bli lite oroliga, hm! Öppna dörren så for dom ut för att kissa och bajsa så fick dom komma in igen. Självklart kommer det att hända en och annan olycka inne men ju mer jag passar på dom ju snabbare blir dom rumsrena.
 
Dessa bilder är från igår.
 
 

6 veckor

En trist morgon..... Vaknade tidigt av att plogbilen kom och snäll som han är tog han en sväng framme hos mej. Mycket snö hade det fallit :( Det är skönt med hjälp när Kenneth är borta. Jag skulle tända lampan för att kolla vad klockan var och då hade strömmen gått :(
 
Valparna fick mat och dom älskade att busa i snön när jag öppnade, inte lätt att få bra kort men man kan se glädjen :) Så fick jag se att det hade blivit en stor vall av hård snö där bilen ska ut. Tali skulle på sista återbesöket med sina öron men det fick jag snabbt avboka. Att ge sej på och skotta det var inte att tänka på. En annan snäll granne svarade på mitt "nödrop" och kom direkt med traktor och tog bort det, så himla skönt och tack så mycket :)
 
Äntligen kom strömmen så jag fick mitt morgonkaffe och eftersom vet.besöket var avbokat så tog Birgitta och jag en promenad ihop i stället. Efteråt var det valpmys.... Valpen gillade att tugga öra så Birgitta fick lite att stå i :)
 
Stamtavlorna fanns i Levene och eftersom kylen börjar bli tom så halkade jag dit. Väldigt skönt att inte behöva åka längre för vägarna var inget vidare att köra på.
 
Nu är pluttisarna redan 6 veckor och på söndag ska det bestämmas vart var och en ska så ni som har möjlighet att komma är välkomna hit kl 11. Det blir inte lätt att välja för dom är fortfarande väldigt lika så det kommer att bli bra oavsett vem det blir :)
 
 
 
 

Söndag

Jenna följde med för att äta upp den mat som var kvar, samtidigt fick valparna en slurk. Dom tycker nog att det är bäst att passa på för det är inte alltid den ömma moder släpper till. Det blir mindre och mindre med diandet nu men det dom får är guld värt :)
 
 

Besök

Valparna har fått besök och det tyckte dom om :) Dom knöt upp skosnören och drog i dom så som bara valpar lyckas med. Efter en massa mys började dom bli trötta och lade sej för att sova. Dom var nog vakna längre än dom brukar så då var det skönt med sömn :)
 
 

Full fart :)

Det blir många turer ut till valparna nu. Upp med luckan så är vi ute en stund och dom gör ifrån sej och busar. När jag tycker att det räcker så går vi in och har det gott men dom kan fortfarande gå ut om dom vill och det gör dom allt som oftast. När vi är klara stänger jag luckan igen. Dom är vansinnigt lika i sitt sätt men jag kan börja skönja lite olikheter. Rosa är lik mor och mormor, hon klättrar (med lite stöd) upp mot mitt ansikte och ligger gärna på axlarna. Orange upplever jag lite mer självständig och röd är som en frisk fläkt som har en massa upptåg för sej och som man bara ler åt hela tiden. Blå är en kille med fötterna på jorden men är väldigt lik fröken röd i sitt sätt, grön och brun är myskillar som gärna ligger i knät och bitmyser.
 
Jättesvårt att beskriva dom grundligare och om en vecka kanske inte detta stämmer. Nu använder jag pipan så fort det är mat, 2 blås = inkallningssignal och dom får mysbita men biter man hårt så säjer jag till.
 
 

Mer snö

Det här var kul sa valparna :) och busade i snön men himla svårt för mej att ta kort, får se om det blir några fler bilder under dagen. Jag hoppas vi hinner få en go solig dag så vi kan åka till skogen men som det är nu så sätter jag dom inte i en kall bil. Utevistelserna är många men korta och redan underlättar det städandet inne. På morgonen är det en hel del att städa efter natten men det är ju helt naturligt.
 
 

Glädje

När dom får mat får dom äta i lugn och ro, jag ser från fönstret direkt när dom är ute och då är det bara att gå till dom. Valparna gillar skarpt att få busa i friska luften och har så himla roligt. Efter en liten stund går jag in och dom följer med för att mysa. Alla var runt/på mej men så såg jag fröken röd springa ut med något i munnen. Hon hade lyckats få fram min vante från fickan utan att jag märkte det, en sådan skatt ville hon ha ifred :) När jag lockade på henne var hon snabbt tillbaka med vanten i munnen :) mycket beröm fick hon då.
 
 

Duktiga :)

Fortfarande inget vidare väder men när valparna ska ha mat så öppnar jag luckan och nu går dom in och ut som om dom aldrig gjort annat. När alla var nöjda så blev det valpmys, lätt blöta och smutsiga tassar men vad gör det? Finns ju tvättmaskin och njuta av dom små ska jag göra så mycket jag hinner för nu går tiden alldeles för fort tills dom ska börja åka till sina nya hem.
 
 

Ute

Här kommer lite bilder från igår em. Det tog inte länge förrns valparna började komma ut från valprummet och jösses vad roligt dom hade :) Doris och Tali fick hälsa på andra sidan gallret men snart ska dom ses på "riktigt".
 
 

Busebarna

En stund fick dom vara ute i friska luften och det är väl då märkligt hur dom hittar en liten öppning så dom kommer ut i trädgården, ena riktiga busebarn :) Efter detta fick dom flytta ut i valprummet och det var spännande så dom undersökte det ordentligt och kollade om filtarna gick att bita i :) Och efter det fixade jag till deras hage, helt rymningssäker, jojomän, här ska dom inte kunna komma ut. Nu kan dom även komma raka vägen in i huset så friheten blir större för dom.
 
 

RSS 2.0